www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

MS office
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 8:21 pm    Naslov sporočila:  MS office Odgovori s citatom

Ali je kakšna bistvena razlika med MS office 2000 slo in med MS office XP (2003) ?
Ker sem na novo inštaliral XP in vso pripadajočo navlako, omenjeno v tej temi in ker sem prej imel office xp slo, sedaj pa nimam inštalacijskega cd za ta office, imam ga pa za office 2000 slo, pa me zanima ali je pravzaprav vseeno če inštaliram kar to. Mimogrede, na računalniku z Win98 imam prav te office in nimam pripomb.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.15
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

office xp ni office 2003

Citiram:

# Office 9.0/2000 (Word 2000, etc.) - released January 27, 1999
# Office 10.0/2002/XP (Word 2002, etc.) - released May 31, 2001
# Office 11.0/2003 (Word 2003, etc.) - released November 17, 2003

Drugače pa ce si navaden uporabnik je vseeno katero verzijo imaš (vsaj moje njenje je tako).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če rabiš office samo za pisanje in včasih kakšno prezentacijo je verzija 2000 več kot dobra, če pa si pri tem bolj vesten in ga velikokrat uporabljaš za resnejše stvari pa ti priporočam office 2003.

Drugače pa razlika med 2000 in 2003, je kar precejšna, medtem ko med 2003 in xp je ni veliko (kakšna funkcija več).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 8:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem prepričan, če ti bo pravilno odpiral vse dokumente shranjene v novejši verziji. Sam bi pred instalacijo to preveril.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je do sedaj vse word dokumente napisane v office 2003, normalno odpiralo tudi v office 97. Ne vem pa, kako je z ostalimi dokumenti (ppt,...). Sicer je pa res dobro, da se prej prepričaš.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi vzel čim novejšega in izklopil nepotrebno šaro. Kot je že omenil Frenki ... nekaterih novejših verzij mi starejši Office ni odpiral.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 14, 2005 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A tako, nisem vedel da je office 2000, office 2003 in office xp, ... no, za moje delo bo po vsej verjetnosti dovolj office 2000, saj tako samo pišem v wordu, in kaj izračunavam v excelu, ampak to vse bolj preprosto, nič posebnega hudega oblikovanja in podobno. No, office je uporaben tudi za pregled kakšnih ppt in pps, ki si jih ljudje pošiljajo po mailu, zato mora to biti inštalirano, da bo žena lahko prebirala (po mojem mnenju, butasto) pošto.

Nazadnje urejal/a reber Čet Sep 15, 2005 2:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 5:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam na enem računalniku inštaliran office XP, na drugem pa office 2000.Slednji mi je do sedaj vse odprl, kar sem rabil(tudi butasto pošto:)), pa tudi nobene funkcije pri njem ne pogrešam in ga imam raje kot XP.
Če boš že iskal nove Office potem raje poišči 2003 kot XP.
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 7:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam doma uporabljam OOorg.
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že mislil naložit office 2000, pa bom še malo počakal na predloge, potem se bom pa odločil. Želel bi pa office, ker že vsaj nekaj znam delat, pa za moje potrebe je to več kot dovolj.
Nazaj na vrh
b0j3
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Apr 2004 19:52
Aktiv.: 0.49

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti predlagam openoffice, ker (če prav razumem) nimaš nekih oblikovnih potreb in tudi v predglednici ne boš delal nekih hudih računov. Torej je openoffice z znanjem MS Offica čisto dovolj.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.92
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res, OpenOffice je zelo dober. Poleg tega omogoča pretvorbo v PDF, zna tudi z Word ter Exel datotekami.
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en glas za OpenOffice.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 4:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

... in lahko nastavis default izhodni format (za vsako aplikacijo posebej seveda) tudi na nekaj M$-ovega, torej recimo Word, Excelt, itd., namesto OOo formatov (zipped XML).
Nazaj na vrh
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 15, 2005 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo open offica ne. Dokler še lahko tak šmuglamo s programi si ne naložim open offica. Z njim pa se ja ne da delati. Sem že poiskušal in res dela obupno, npr. nekaj pišeš in še dodajaš slike... to kar nekaj meče sem in tja.
Za odpiranje .ppt in drugih microsoftovih datotek je pa itak popolnoma zanič. Ppt navadno zelo dolgo odpira in če ga slučajno odpre je navadno zmazek. Tudi, če že uporabljaš open office je za pregledovanje .ppt (oz. .pps) bolje naložiti microsoft office pover point viewer, ki pa je popolnoma zastonj.

Ni vse tako dobro, če je kao open source. Microsoft le vlaga težke milijarde v svoje izdelke in to se mora nekje poznati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni