www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izbira ogrevala za kopalnico v prehodnem obdobju.
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panja003
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:38 am    Naslov sporočila:  Izbira ogrevala za kopalnico v prehodnem obdobju. Odgovori s citatom

Pozdravljeni.

V prehodnem obdobju uporabljam za ogrevanje klimatsko napravo. Načeloma sem zelo zadovoljen z učinkom. Problem je edino v tem, da kopalnica mi pa klima ne segreje dovolj. Lani sem zadevo reševal z majhnim kaloriferjem, letos pa bi rad zadevo trajno uredil s kakšnim stenskim grelnikom.

Odločam se med tema dvema ARGO SPLITTO in FERARI HOTSPLIT .

Ali sta primerna? Ali naj se odločim za kakšen infra grelec? Prosim za mnenja in priporočila.

lp[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.75
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

moje izkušnje s kaloriferji so slabe. Greje, dokler piha, v momentu ko neha je pa spet mraz v kopalnici. Poleg tega ti ponavadi prav nemarno piha direktno v glavo ali za vrat, in ker pihanje povzroči kroženje zraka se ti nujno pojavi tudi pihanje mrzlega zraka, ki se "vrača" v kalorifer da bi se ogrel.
Jaz imam raje infra grelec. Obstajajo halogenski, ki sicer takoj začno greti, imajo pa krajšo življenjsko dobo in navadni, ki začne greti po cca minuti, a bo trajal celo večnost.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda imaš možnost dodati električni grelec v že obstoječi radiator?
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.98

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 11:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Problem je edino v tem, da kopalnica mi pa klima ne segreje dovolj.

Premakni termostat na hladnejše mesto Smile
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.78
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kopalnico se nam bolj obnese infra peč na zidu.

Pihanje ni pametna izbira ko si moker.

0joze0
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Avg 2011 9:22
Aktiv.: 0.36
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na sejmu v Celju so prodajali neke infra grelnike ki so zgledali kot ogledalo.Naj bi imeli zelo velik izkoristek. Naredili so mi izračun da bi vse leto porabil za ogrevanje kopalnice s temi grelniki za cca 50 EUR
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je že bolj po sistemu "in potem svizec zavije čokolado v folijo". Če bi bilo to res bi bile te zadeve že v vseh trgovinah in stanovanjih.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
panja003
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 12:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej je bolje da kupim infra grelec? Priporočate kakšnega?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje ni tako važno. Pomembno je edino kako močnega rabiš. Obstajajo taki z enim in z dvema grelcema. S tem da pri modelih z dvema nekateri omogočajo vklop samo enega ali obeh (sicer to itak lahko prevežeš sam če take vezave nima).
Nazaj na vrh
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izkušnje:
V eni kopalnici infra grelo 1,5 kW, v drugi 2kW kalorifer.
Infra grelo greje le osvetljene dele telesa, torej te po hrbtu greje spredaj pa je mraz.
Kalorifer, ki sem ga vkloplil ~ 10 minut pred tuširanjem je zrak v mi kopalnici segrel na 26 - 28 °C. Da pa ni bilo prepiha sem ga usmeril v steno.

Boljši občutek toplote je bil s kaloriferjem.

Razmišljam:

Po vgradnji radiatorja je tudi 23 °C prav prijetna temperatura za tuširanje. Zakaj?
Telo občuti tudi sevanje sten. Če so te hladne potrebujemo višjo temperaturo zraka za enak občutek toplote.

Za doogrevanje v prehodni sezoni bi jaz uporabil kalorifer, vsekakor pa je kar nekaj poizkušanja, da najdeš ustrezno mesto in pa smer pihanja.

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje izklušnje:
V eni kopalnici je infra grelo v drugi sem ga snel ter namestil običajen kalorifer. Prej sem kopalnico grel ene pol ure sedaj je topla v par minutah. Tudi drugo infra grelo bo šlo kmalu dol.

panja003
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@bojans in @silvo, kakšen kalorifer imata?
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.88
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

panja003 je napisal/a:
@bojans in @silvo, kakšen kalorifer imata?

Jaz imam čisto navaden kalorifer za 20€. Na zadnjo stran sem privijačil trak iz pločevine, tako da sem ga lahko pritrdil na zid.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.67
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Infra grelci morajo biti zaradi varnosti nameščeni nekje pod stropom - in ti svetijo direkt v glavo. Drugje te pa zebe. Ne priporočam.

Jaz sem uporabljal električni oljni radiator na koleščkih (podnajemnik ne sme vrtati v steno). Boljša izbira bi bil stenski oljni radiator. Ampak ga moraš vezati na tajmer, da se vklopi vsaj pol ure preden rabiš kopalnico.

Za kalorifer pa bo zadosti, če se ga vklopi cca 10 minut prej, ker ventilator prisilno kroži zrak in se hitreje in bolj enakomerno segreje.

bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.58
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 26, 2011 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Končar. 1 + 1 kW.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni