www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Citoren saxo lučka temperature
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Bgrguric
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Maj 2012 14:44
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 7:30 am    Naslov sporočila:  Citoren saxo lučka temperature Odgovori s citatom

Pozdravljeni . Imam citroen saxo in me zanima ko dam kontakt ali naj bi svetila lučka od hladilne tekočine ali ne. Ker pri meni ne zasveti ko dam kontakt vse druge pa zasvetijo. Nahaja se v levem delu armaturne na desnem pa je od olja ki pa sveti. Mogoče če ga ima kdo bi prosil če pogleda. Lp. Avto je bencinar 1.1 letnik 2002.

img0695m.jpg
 Opis:
Tu je še slika na levi je ta lučka ali mora svetiti ko dam kontakt
 Velikost datoteke:  132.81 KB
 Pogledana:  8 krat

img0695m.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni ne. Applause Very Happy

Lp Srečko

LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 10, 2012 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to da je to opozorilna lučka bi morala zasvetiti pri vklopu, ker drugače ne moreš vedeti ali je slučajno žarnica že odpovedala in te elektronika ne more opozoriti na napako. Vzemi armaturno ploščo ven in poglej če je žarnica (seveda če nima saxo slučajno že led diod) še izpravna.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bgrguric
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja to vem ampak rad bi če ima še kdo da mi pove ker ne bi rad armaturne ven jemal potem pa ugotovil da dela. Eden je že napisal da mu ne mnei tudi ne ali je to vredu ali ne. Če ga ima kdo naj prosim pove.
Nazaj na vrh
LinuxFuter
Član
Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40
Aktiv.: 1.77
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lej, blazno težko ne more bit, tako da poguglaj in vzemi orodje v roke, pa boš dobil 100% odgovor če ti žarnica dela ali ne, posebej današnji deževni dan je povsem primeren za take posege Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mirko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Feb 2008 16:03
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2012 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko je ključ obrnjen na kontakt morajo svetiti lučke za temperaturo vode, za pritisk olja,za elektronikoin baterijo.Ko boš menjal žarnico pa bodi zelo pazliv pri snemanju stikalnega obroča,da se ti ne odpre,ker ga je potem zelo težko nazaj sestavit.Pa varnostno blazino iztani.Prvič boš to delal eno dobro uro Pa l.p.
Nazaj na vrh
Bgrguric
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2012 7:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A potem mora lučka od temp vode na levi strani svetiti ko dam kontakt torej morem zamenjat .lp
Nazaj na vrh
Mirko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 18, 2012 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če želiš imeti kontrolo temperature vode moraš to obvezno narediti.Potrebuješ >torx< ključe in cevni ključ za snemanje volana.Najprej odvi pod volanom dva vijaka da dvigneš varnostno blazino in jo iztakni iz konektorja.Volan snameš tako,da ga z obema rokama z močnim sunkom potegneš k sebi.Nato poišči vijake,da snameš stikalni obroč (ne sme se razdret),potem pa še vijaki okvirja.Pri snemanju števca pa moraš odviti zajlo od števca.To velja za tip števca z uro.Delaj počasi.Pa l.p.
Nazaj na vrh
Rafter
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jan 2009 0:20
Aktiv.: 2.21
Kraj: Southern District of Maribor JN76UL

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 20, 2012 8:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno zamenjava indikatorjev (žarnic) na armaturki na Saxoju je bila razlog, da sem si takrat obnovil kolekcijo no-name orodja za kvalitetnejšega. Trikrat sem namreč moral skakati v Bau*??? po usterzne kose orodja. Meni je vzelo skorja tri ure časa, sploh ker sem to počel na parkirišču pred blokom. Very Happy
Nazaj na vrh
Bgrguric
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2012 1:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem od kod vam sveti ampak je čisto pravilno da ob kontaktu t a lučka ne sveti ker mi je nekdo posodil knjigo in lepo piše katere lučke se prižgejo in ta se ne tako da ni pregorela in je vse ok
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2012 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako pa veš, da ni pregorela, če naj bi gorela le in samo takrat, ko indicira napako? (napaka pa se do sedaj še ni zgodila)

Malo čudna logika proizvajalca, ampak če piše v uradni dokumentaciji tako, potem naj bo ...

Mirko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na prvi stopnji sveti baterija
na drugi stopnji svetijo: voda ,baterija ,elektronika in olje
na tretji stopnji ko vžge motor ugasnejo vse štiri Pa l.p.
Nazaj na vrh
Nace
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12
Aktiv.: 3.49
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 5:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da ne boš razdiral armature, najprej poišči na hladilniku temperaturno stikalo in ga prebrikaj - kratko spoji in boš videl če lučka gori.

LP Nace
Nazaj na vrh
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako kot pravi Nace - začni na dostopnih mestih !

Stikalo ima samo eno žičko
http://www.herkules.si/index.php?productID=27779

Vzemi preizkuševalec napetosti za v avto (tisti, ki ima še žičko z krokodilčkom) ter krokodilčka pripni nekam na kovino motorja z drugim delom (izvijačem) pa na priključek stikala. Lučka in preizkuševalec bi morala brleti saj sta dve vezani zaporedno.
Stikalo se bi po logiki moralo nahajati nekje v bližini termostata - to je tam kjer pride zgornja debela cev iz hladilnika Wink

Tisto stikalo ki je na hladilniku in ima ponavadi dve debelejši rdeči žici sta za ventilator - ne tikaj preveč Wink

PS: Vsem močno odsvetujem " kar prebrikaj na maso" če točno ne veš kaj je v kablu Exclamation
Jaz sem si napravil "zelo zahteven instrument" - Žarnica H7 z dvema kosoma žice.
Za močnejše pa "rožico" iz treh H4 žarnic, ki jo vežeš namesto varovalke. Zelo uporabno za odkrivanje preglodanih kablov, stikov,...

dyfan
Član
Član

Pridružen-a: Sob 05 Maj 2007 9:54
Aktiv.: 2.95

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2012 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Jaz sem si napravil "zelo zahteven instrument" - Žarnica H7 z dvema kosoma žice....
Tole mi je všeč.

V čem se pa poveča uporabnost tega "instrumenta", če je iz treh žarnic?
Oziroma v katerih primerih se uporablja?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni