|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
smartgsm Član

Pridružen-a: Sob 10 Apr 2004 11:54 Prispevkov: 364 Aktiv.: 1.54
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:11 pm Naslov sporočila: Popolni avtoalarm |
|
|
Glede na vsakodnevne kraje avtomobilov se mi pojavlja sledeče vprasanje:
Kaj je popol AVTOALARM?
Katere lastnosti mora imeti?
Dejstvo je da ne sme biti tovarniško vgrajen.
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.61 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 12:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ga ni! Oziroma takšnega alarma še po mojem niso izdelali... Samo poglej npr. vse zaščite v računalniški industriji. Večino so jih že razvozlali, čeprav se je zdelo nemogoče...
Po mojem je isto pri avtu. Je pa res, da je dober doma narejen avtoalarm veliko težje prelisičiti, kot tiste, ki so serijski. Je pa vedno težje narediti takšen alarm za novejše avtomobile... Kaj menite ostali?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Alarm mora za čimvečjo popolnost imeti vsaj sledeče:
- mora biti unikaten z najmanj dvema stopnjama deaktivacije in blokade motorja
- mora imet kvalitetne senzorje (pizzo ploščice šok senzorjev to niso)
- mora imeti GSM sporočanje dogodkov vsaj dvema nadzornikoma (že v JLA so nas učili da nobena ovira ni ovira, če ni branjena z živo silo )
Glede kraj vozil pa marsikateri "ocenjevalec" situacije ne upošteva dejstva, da so dražja vozila velikokrat slabo varovana. Razlog je seveda kasko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 1:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na avtomobilu pa NI DOBRO imeti prilepljene "reklamne" etikete, kak alarm varuje avto. S tem se potencialnemu vlomilcu še olajša delo. Že od daleč bo namreč vedelel, s kakim alarmom ima opravka.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
[g0ran24] Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27 Prispevkov: 503 Aktiv.: 2.12 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 2:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Unikaten (doma narejen)
Kakšen gps oddajnik ne škodi
Kar se tiče sirene bi bilo mogoče bolje če je nebi imel (tihi alarm - gsm sporočanje)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gnioco Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2004 11:35 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 2:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najboljši alarm je najenostavnejši alarm....ne da se ga prevarat z nobeno moderno tehnologijo...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
94.27 KB |
Pogledana: |
159 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam v svojem vozilu alarm, ampak mislim, da so storilci prenehali s svojim dejanjem, ko so začeli vdirat pri sopotnikovih vratih zaradi utripajoče ledice na konzoli. Najboljši je alarm, ki ima namesto sirene 100g exploziva pod avtomobilom, da storilec slučajno ne uide. PA DA ME NE BI KDO RESNO VZEL.
LP
Boco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:35 pm Naslov sporočila: Pa cist resno? |
|
|
Recimo v planu imam
GSM javljanje...
GPS za lokacijo...
Backup napajanje..
IZTOK
- mora biti unikaten z najmanj dvema stopnjama deaktivacije in blokade motorja
- mora imet kvalitetne senzorje (pizzo ploščice šok senzorjev to niso)
Kaj pomeni dober senzor?
Se kakšen predlog?
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.88 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bo zamere, ampak, smartgsm, da ne bo alarm presegel cene avtomobila .
LP
Boco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:18 pm Naslov sporočila: :p |
|
|
boco je napisal/a: |
Da ne bo zamere, ampak, smartgsm, da ne bo alarm presegel cene avtomobila .
LP
Boco |
DO 12 M sit mam se kar malo rezerve...... vsaj [slovenščina je zame švedska vas] se mi zdi.
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čakaj malo, sedaj mi pa nekaj ni jasno.Avto vreden 12MIO, pa bi moral imeti alarm, kot ga želiš ti serijsko vgrajen ali se mogoče motim. Prijatelj je namreč kupil lani Mercedez 270 za itakšen znesek kot ga omenjaš, pa ima to že vse not.Ali govorimo o kakem šleperju? No, saj me sicer ne briga me pa daje radovednost.
LP
Boco
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smartgsm Član

|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 4:41 pm Naslov sporočila: Serijske zadeve? |
|
|
boco je napisal/a: |
Čakaj malo, sedaj mi pa nekaj ni jasno.Avto vreden 12MIO, pa bi moral imeti alarm, kot ga želiš ti serijsko vgrajen ali se mogoče motim. Prijatelj je namreč kupil lani Mercedez 270 za itakšen znesek kot ga omenjaš, pa ima to že vse not.Ali govorimo o kakem šleperju? No, saj me sicer ne briga me pa daje radovednost.
LP
Boco |
Ja normalno da je alarm notr. Samo če temu lahko rečem alarm. Te zadeve so serijske in seveda jih vsak MOJSTER obvlada. Po moje je prej notr kot jaz s ključem.
Neserijske zadeve. Te so pa nekaj drugega. No in mene ravno to zanima.
VČasih je ze dovolj neko stikalo, ki izklopi/izklopi elektromagnet na BOSCH pumpi. Ali pa podobne fore.
lp
Greg
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Čet Dec 29, 2005 5:47 pm Naslov sporočila: Re: Serijske zadeve? |
|
|
smartgsm je napisal/a: |
VČasih je ze dovolj neko stikalo, ki izklopi/izklopi elektromagnet na BOSCH pumpi. Ali pa podobne fore. |
Po moje je že to dovolj, da imaš neko skrivno stikalo za katerega nihče razen ti ne ve kako se deaktivira. S tem pridobiš čas, če ropar ne bo mogel avta ukrasti v nekaj minutah si bo verjetno premislil. Dva dni ga pa tudi verjetno ne boš pustil nekje na samem...
Pri takšni vrednosti avta bi tudi jaz naredil neko unikatno zaščito proti kraji.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2005 9:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Sosed je nekoč prišel k meni, naj mu nekaj naredim, ker gre z avtom (BMW) v Črno goro. Bilo je pred 2-3 leti, treba pa je bilo na hitro naredit, nekaj zanesljivega in enostavnega. Vgradil sem mu dva stikala, eno stikalio je blokiralo vžig, drugo stikalo pa črpalko za gorivo. Lokacija stikala je seveda skrita in sta popolnoma drugače locirana, na mestih, kjer jih lahko pritisneš mimogrede, pa še vedno dovolj skrita. Tudi če bi storilci načli eno stikalo, to še vedno ne bo dovolj.
Avto je imel original alarm in te zadeve, vendar to za nepridiprave ni noben problem. Midva pa sva imela težave sprožiti alarm, pa tudi pri odprtih oknih nisva znala odpreti vrat, ker pri zaklenjenih vratih enostavno tudi znotraj ni šlo odklenit ali odpret vrat. Torej tudi iz avta ne bi mogel kar tako pobegniti. No, potem nama je alarm končno le uspelo sprožiti, da sva videla če sploh deluje. Bilo je ščiteno vse, pokrov motorja in prtljažnik, pa notranjost ... No, avta mu niso ukradli, če pa so to poskušali pa se nikjer ni videlo, najbrž niso poskušali, pa tudi če bi, ga ne bi mogli ukrasti drugače kot pa z avtovleko ali naloženega na šlepar.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pegla Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32 Prispevkov: 284 Aktiv.: 1.20 Kraj: Sv.Anton
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2005 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Z avtoalarmi se že več časa ukvarjam, in izdelam elektroniko na tak način:
- alarm 1. stopnje- aktiviram in dizaktiviram z daljincem
- alarm 2. stopnje- aktiviram z daljincem, dizaktiviram z daljincem +3 dodatne tipke ki se predhodno dogovorim s stranko( mora jih zaporedno stisniti v določenem času)
-alarm 2. stopnje- aktiviram z daljincem, dizaktiviram kot pri 2. stopnji v,kolikor alarm se ne dizaktivira ,montiram zračne sirene v kabino in jih sproži alarm . Vse stopnje alarma določa voznik glege na riziko ambienta.Vklaplja pa s tipkami,ali stikali. Alarm seveda vsebuje še ostale zaščite
(blokado motrja ,tresljaje,vrata,baterijo)
LP PEGLA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni