www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup telefona
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krko
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Sep 2012 22:19
Aktiv.: 2.90
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 10, 2014 11:42 pm    Naslov sporočila:  Nakup telefona Odgovori s citatom

Živjo,
odločam se za nakup novega mobitela, ki bo imel OS Android.
Do sedaj sem imel nokio 5230, ki že zelo peša, bo treba menjat.

Potreboval bi ga za pregledovanje socialnih omrežij, kakšen video, kakšna igrica, predvsem pa brskanje po spletu.

Mislim kupiti Samsung galaxy S4 mini in me zanima, kaj menite o njem? Cena je 228 €.

Ne maram prevelikega ekrana (S3 je prevelik), mora pa biti tudi malo bolj mašinca, da ne bom izgubil veselja ob gledanju, kako se ekran zatika.

Budget je nekje 230 €. Imam telekomov paket đabest 2000.

lp Martin

P.S.: temo potem lahko nadaljuje kdo drug, tako kot je recimo za osciloskope.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam Xtreamer JoyZ, torej android na HW, ki je relativno močan.
Z telefonom samim ni nič narobe, sem pa v roku enega leta ugotovil, da je android kot OS za telefone čisti fail.
No ne rečem, kot igrača je super, ampak jaz potrebujem telefon, ki ne bo zaradi neznane napake sredi Balkana postal navaden zidak, ki nima pojma o OS, kaj šele, da bi vedel telefonske številke, vseh tistih, ki jih nameravam obiskati !
Kaj naj zdaj? Naj se obrnem nazaj domov ? No v redu, naložim OS ponovno ( vedno se najde kje kak odprt wi-fi) in prosim strička googla, da mi vrne tisti moj imenik, ki mi ga je "ukradel" ? No ja, natanko to!!!

Problem je le v tem, da mi je vrnil vse, razen tega, kar sem potreboval ne.

Sin ima eno od Nokij in W8. Zadovoljen! In moj naslednji telefon po ponovno Nokia !!!

red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

malo £ malo muzike Mr. Green

jaz imam HTC one M7 pa nimam nobenih problemov. Ko sem dobil novega je bila edino kamera defektna, moj edini v celi posiljki telefonov Mr. Green

So mi ga menjali z novim, drugim in dela k urca.

Google nexus je primerljiv s HTC za manjso ceno.

One Plus One je pa killer masina za drobiz (https://www.youtube.com/watch?v=FrgGHAab9D8). Trenutno ga dobis samo s povabilom.
Ga verjetno nabavim takoj ko bo mozno. Sicer mi pa cez pol leta narocnina potece in verjetno vzamem HTC one M8 (novi model).

Na HTC one mi je predvsem kamera vsec. Ker dela dobre fotke. Sploh v mraku in temi, ker imajo pixeli 4x velikost normalnih pixelov v kamerah. Res da je samo 4M pixele. Ampak slike so pa dobre.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, Darko jaz ga imam, mislim, da od l.2010 (SGSII), pa do sedaj ni potreboval niti Hard reseta, kaj šele neko ponovno nalaganje OSa, delal pa je povsod (tudi na Balkanu in še kje), brez kakršnih koli problemov.
Enakega ima hči, prav tako ga je imela žena, prav tako BP.
Očitno imaš res neko čudno eksotiko, če imaš stalno neke probleme.

qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motorola moto g iz amazona. .de ali .co.uk. Iz nemškega ima zraven še USB polnilec, je pa cca. 20€ dražji, kot iz angleškega.
Nazaj na vrh
krko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, sedaj ste vsi opisali svoje telefone, mene pa zanima kaj si mislite o SGS4 mini.

Misli, da veliko ne morem zgrešiti..
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nemogoče je objektivno opisat nekaj, česar nisi preizkusil!
Lahho pa rečem, da ženin SGS4 dela v nulo (izredno odziven) in BP. Kaj več pa težko napišem, v glavnem žena pravi, da je bistveno boljši kot SGS2, kaj točno, je pa nisem spraševal Very Happy .

me2d
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10
Aktiv.: 1.52

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 9:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oj,

Jaz imam S4mini že ene pol leta. Natanko toliko časa kot ga tudi preklinjam... Baterija za en d... Polnim ga vsak dan, če je na wifi in bt stalno priključen potem včasih še to ne zadošča. Flip etui ima + in -... Nepriročno če moraš odgovorit z eno roko. Ene 10x se mi je že zatrokiral na polno. Ne bu - ne mu. Ne pomaga nič drugega kot baterijo ven... Rokovanje z vsebinami na tel preko pc+software je porazno. Še stara Nokia je bila boljša. Tudi moj prejšnji BB je bil boljši.
No omogoča pa mail exchange pa še miljon stvari ki jih ne poznam in ne rabim. Za igranje je premajhen in preslaboten, za ostalo pa...
Ne najbolj posrečena izbira po mojem mnenju. Če hočeš biti fensi kupi pravo S4. Če bi rad pa TELEFON pa še enkrat razmisli kaj so res tvoje potrebe.

lp
Nazaj na vrh
krko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem je ta, ker se večino dneva v šoli in na poti, zato bi ga kar veliko potreboval za brskanje po spletu (WiFi) in socialnih omrežjih. Verjetno ne more biti tako slab.Ima ga tudi prijatelj, ki pa ga kar pohvali.

Z S4 je problem denarnica, pa tudi ekran je prevelik.
Nazaj na vrh
yacksy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Nov 2009 8:27
Aktiv.: 2.63
Kraj: Okolica Šmarjeških toplic

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 9:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam S4 mini dual SIM slabo leto in sem zelo zadovoljen. Sicer je v začetku imel težave s povezljivostjo na GSM omrežje ampak je to softverski upgrade težave rešil (je pa to bila hiba samo dual SIM modelov).
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.22
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moto g obstaja tudi v dual sim izvedbi. Kmalu bo tudi LTE verzija. Za 200 eur s poštnino, brez vezave je trenutno najboljši telefon za to ceno. Škoda je vzeti nekaj na vezavo za isto ceno, ker za 200 eur z vezavo danes ne dobiš nič.
Nazaj na vrh
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 11:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@qwertz +1

Tudi jaz imam moto g, dela, ekran super! Pa še "vezan" nisem Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 12:50 pm    Naslov sporočila:  Re: Nakup telefona Odgovori s citatom

krko je napisal/a:
Živjo,
odločam se za nakup novega mobitela, ki bo imel OS Android.
Do sedaj sem imel nokio 5230, ki že zelo peša, bo treba menjat.

Potreboval bi ga za pregledovanje socialnih omrežij, kakšen video, kakšna igrica, predvsem pa brskanje po spletu.

Mislim kupiti Samsung galaxy S4 mini in me zanima, kaj menite o njem? Cena je 228 €.

Ne maram prevelikega ekrana (S3 je prevelik), mora pa biti tudi malo bolj mašinca, da ne bom izgubil veselja ob gledanju, kako se ekran zatika.

Budget je nekje 230 €. Imam telekomov paket đabest 2000.

lp Martin

P.S.: temo potem lahko nadaljuje kdo drug, tako kot je recimo za osciloskope.

S4 mini je za to ceno v redu telefon....

webmouse
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Avg 2009 22:27
Aktiv.: 5.50
Kraj: Bloška planota

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 10:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka57 je napisal/a:
Nemogoče je objektivno opisat nekaj, česar nisi preizkusil!
Lahho pa rečem, da ženin SGS4 dela v nulo (izredno odziven) in BP. Kaj več pa težko napišem, v glavnem žena pravi, da je bistveno boljši kot SGS2, kaj točno, je pa nisem spraševal Very Happy .

Si ga lastim --- delal v nulo do nadgradnje OS potem pa vsaj 2x tedensko opazim da mi generira poročilo o napaki in od takret sem ga moral 2x ponovno zagnati.

Je pa res da ga uporabljam za vse - telefoniranje je na njem samo bonus aplikacija...

sodrgerg
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Avg 2009 14:16
Aktiv.: 0.32
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 11, 2014 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja žena ima S4 mini in je kot da ni Samsung skoz neki zmrzuje in blokira.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Android, tablice in telefoni Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni