www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Š-ARM tekmovanje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
blueH2O
Član
Član

Pridružen-a: Sob 30 Sep 2006 9:23
Aktiv.: 0.31

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2006 9:43 am    Naslov sporočila:  Š-ARM tekmovanje Odgovori s citatom

Na FE prirejajo tekmovanje v načrtovanju najbolj š-armantnega mikrokrmilniškega sistema, več.

Ali kdo ve kaj več o tem? Moramo tekmovalci izdelati svoj hardware ali samo software, ki se prilagaja določenemu (že izdelanemu) hardware-u?
So zaželjene še dodatne funkcije (npr. komunikacija s PCjem) ali se moramo strogo držati predpisane teme?
Je že kdo bil na kakšnem podobnem tekmovanju? Približno kakšni so kriteriji ocenjevanja?
Je potrebno projekt predstaviti oz. koliko časa trajajo predstavitve?

Vsak nasvet zaželjen...[/url]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silica
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01
Aktiv.: 1.52
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2006 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da je vse zelo jasno opisano. Osnova je ŠARM, na katerega prikljucis
senzor pritiska, temperature ter RTC. Da bi naredil nalogo boljso, lahko
dodas se merilnik hitrosti vetra, svetlobe (cas vzhoda, zahoda)... in
se marsikaj. Narediti moras senzorski HW, ki ga prikljucis na ŠARM,
da pa stvar deluje za vse skupaj napises SW. Verjetno na PCju tudi
kaksen loger SW za zajemanje podatkov preko COMa ali USBja.

Seveda pa ti bo najvec lahko pomagal Andrej Trost, ki vodi celo zadevo.

LP Tomaz

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 01, 2006 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če sem prav razumel, je možno narediti tudi kak drug projekt ustrezno ekvivalentne zahtevnosti.
Roadracer
Član
Član

Pridružen-a: Ned 16 Okt 2005 18:41
Aktiv.: 2.03
Kraj: LJ/Litija

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 9:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja kot piše so lastni predlogi zaželjeni tako da upam da bo zanimivo. Kdo bo tekmoval?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
luka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Feb 2006 21:49
Aktiv.: 0.07
Kraj: Log pri Brezovici

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Ja ker sem študent drugega letnika fe je enkrat med odmorom prišel asistent in je rekel da je tekmovanje s šarmom. projek je da bi naredil vremensko postajo, senzor temp. z šarmom. lahko se pa lotiš tudi kaj svojega, svoj projekt. Prijave pa sprejemajo do 20 oktobra 2006. Rok za oddajo izdelanih projektov pa je 15 december 2006.Glavna nagrada je popolnoma profesionalen mikrokrmilniški razvojni sistem.

LP
Luka
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
blueH2O
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem slišal da je bolj malo kandidatov... Jaz izdelujem tahometer (obratomer). Težave imam predvsem s hardware-om, pa tudi s prekinitvami in stringi Rolling Eyes .

Kaj tekmovalci uporabljate za beleženje podatkov? RS232, IrDA, USB, Bluetooth? Najlažje je RS232, vendar nima vsak laptop tega porta. IrDA imam na prenosniku, kje naj dobim modul za Š-ARM? Za USB nimam časa, za Bluetooth pa na najdem modula.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RS232 lahko uporabiš preko USB-serial adapterja. Lahko ga kupiš (cca. 5k SIT) ali pa narediš (npr. uporabiš FTDI 232BM ali podobno).
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RS232-bluetooth adapter:
http://www.globalspec.com/FeaturedProducts/Detail/SenaTechnologies/Bluetooth_Serial_Adapter_Replaces_RS232_Cables/29466/0

Lp, Grega
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ste pa limone. Kontaktiraj Mareta za tole.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
luka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 16 Feb 2006 21:49
Aktiv.: 0.07
Kraj: Log pri Brezovici

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo

Senzor lahko narediš z kakšno tuljavico, ki jo dobiš v kakšni odsluženi disketni enoti ali pa kakšen sihronski motor z ploščatim rotorjem.

Mene pa zanima če bi mi kdo lahko pomagal pri softwaru za timer, nekaj [slovenščina je zame španska vas] že probaval pa mi ni kej dost uspeval. Pa bi bil vesel če bi mi kdo dal kakšen namig.

LP
Luka
Nazaj na vrh
silica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 11:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede sensorjev za vremensko postajo:
- sensor pritiska je na voljo pri Andreju Trostu ki vodi celo tekmovanje
- na moj mail so na voljo senzorji temperature, recimo LM75 ali SE95,
ali kateri od Analog device (mogoce ADM1021A), senzor obratov, KMA200 (http://www.nxp.com/pip/KMA200.html), KMI15/4 (http://www.nxp.com/pip/KMI15_4.html), sensor za elektronski
kompaz KMZ52 (http://www.nxp.com/pip/KMZ52.html)....

Od treh bo ena nagrada Keilov MCB2138 skupaj z ULINKom, druga
pa Xilinxov Spartan 3E razvojni board.

LP Tomaz

blueH2O
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za ponudbe Smile , imam skoraj ves material. Razni adapterji (RS232-BT, USB-RS232) so zame (za Š-ARM tekmovanje) predragi. Sem zvedel, da bo na predstavitvi projekta nek računalnik, kjer bomo lahko prevedli kodo in naložili na Š-ARM. Upajmo da ima delujoče serijske porte.

NeoTO, kje si našel USB-RS232 adapter za 5k SIT?

luka, kaj konkretno rabiš pri timerju? Prekinitev? Pri meni v WinIDEA ni delalo kot bi moralo... Poskusiti moram še kakšen drug način pa potem sporočim.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 29, 2006 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene sicer tema ne zanima, ker z ARMi se nimam izkusenj, a za senzorje tlaka lahko dobite sample od Freescale (Motorola). Temperaturni tudi niso ravno redkost, se najtezje je najti tiste za zracno vlago ... (Farnell -> Sensirion ?).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
silica
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 30, 2006 12:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Senzorji tlaka so slovenskega proizvajalca, www.hyb.si.

Za RS232 - USB predlagam LPC2141, Keilov SW, vzorci pa pri meni na mail.

LP Tomaz

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.61
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 30, 2006 8:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

blueH2O je napisal/a:
Hvala za ponudbe Smile , imam skoraj ves material. Razni adapterji (RS232-BT, USB-RS232) so zame (za Š-ARM tekmovanje) predragi. Sem zvedel, da bo na predstavitvi projekta nek računalnik, kjer bomo lahko prevedli kodo in naložili na Š-ARM. Upajmo da ima delujoče serijske porte.

NeoTO, kje si našel USB-RS232 adapter za 5k SIT?

luka, kaj konkretno rabiš pri timerju? Prekinitev? Pri meni v WinIDEA ni delalo kot bi moralo... Poskusiti moram še kakšen drug način pa potem sporočim.

Prvi zadetek na najdi.si: http://www.nakupi.net/buy.php?&productId=395 za 'usb serijski adapter'. Zagotovo pa se da najti še cenejše...

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni