Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 1:20 pm Naslov sporočila: Izdelava vmesnika HEX USB+CAN |
|
|
Rad bi izdelal vmesnik za VAG-COM in sicer HEX USB+CAN ali pa HEX-COM+CAN Našel sem dva načrta enega prilagam drugi pa zahteva geslo za razpakiranje ki ga pa nimam.
Kakšno je vaše mnenje bi znalo to delovat?
Pa še to ima kdo še kakšen delujoč načrt za vmesnik ki podpira tudi avtomobile ki niso iz koncerna VAG.
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
HEX-USB_CAN.rar |
Velikost datoteke: |
338.54 KB |
Downloadano: |
165 krat |
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema.
Nazadnje urejal/a R.P. Ned Mar 18, 2007 2:03 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Te vmesnike iz priloge sem videl v živo. Vršil cem celo ubdate vsega firmwera razen tistega v GAL-u. Zadeve delujejo s starejšo verzijo VAG-COM softwera. Z novejšo takrat kljub nadgradnji ni delovalo. Te klone proizvajajo nekje na kitajskem. (mislim, da jih je kolega od tam tudi dobil.) Mislim da se je cena gibala okrog 100Eur, tako da se izdelava enostavno ne izplača sploh, če nimaš ustreznih programatorjev (serijski eprom, atmel, gal ) Vse je bilo vgrajeno v ohišje s vsemi konektorji.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 2:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo se mogoče spomniš do katere verzije je deloval ter če je CAN deloval brezhibno. Izdelati ga nameravam zaradi CAN-a je pa tudi cena 100€ zanimiva. Sam imam izdelan vmesnik po priloženi shemi, ki mi deluje brezhibno, ter vmesnik z ELM327 za katerega iščem kakšen skrekan program. Kar sem dobil poleg so bili samo demo programi z katerem se ne da nič počet.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
47.77 KB |
Pogledana: |
178 krat |

|
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
R.P. je napisal/a: |
Silvo se mogoče spomniš do katere verzije je deloval ter če je CAN deloval brezhibno. Izdelati ga nameravam zaradi CAN-a je pa tudi cena 100€ zanimiva. Sam imam izdelan vmesnik po priloženi shemi, ki mi deluje brezhibno, ter vmesnik z ELM327 za katerega iščem kakšen skrekan program. Kar sem dobil poleg so bili samo demo programi z katerem se ne da nič počet. |
Z temi stvarmi se ne ukvarjam, zato ne vem do katere verzije je deloval. Mislim pa, da CAN ni deloval. Vse tole (vmesnik/firmware) mi je prinesel uporabnik prsunc. Mogoče za podrobnosti kontaktiraš njega.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2007 7:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
.... za katerega iščem kakšen skrekan program. ... |
Kar se malo nadaljuj v tem smislu ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Jun 15, 2007 12:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam izdelan vmesnik po priloženi shemi, ki mi deluje brezhibno... |
Deluje tudi z software-om višjim od 3.11? Ker vmesnik z optokoplerji dela do 311!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
toncibalonci Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12 Prispevkov: 331 Aktiv.: 1.52 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Ned Avg 05, 2007 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
R.P. zanima me če si že izdelal HEX-USB-CAN vmesnik in če deluje na Golfa IV '99? Imam ELM 327 ampak ga ne morem povezati z avtom! Ali bi mogoče drugi vmesnik (dual_k_l_line.png) deloval na moj avto?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

|
Objavljeno: Pon Avg 06, 2007 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da bi moralo delati tudi z ELM327 vendar z njim ne moraš kaj dosti videti.
Če pa misliš uporablati tester samo za ta avto si naredi vezje z optokoplerji je najenostavneje pa še galvansko je ločeno.
Dela pa z VAG-COM-om do verzije 311.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj robee Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29
|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2007 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem si naredil vezje z optocouplerji sedaj pa me zanima če obstaja kak free software za Hyundai-je
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

|
Objavljeno: Ned Avg 19, 2007 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vezje z optokoplerji deluje z programov VAG-COM do verzije 3.11. ta pa le z vozili koncerna VAG. Novejši vmesniki ki podpirajo višje verzije, sicer ne vem pri kateri se začne pa podpirajo tudi obd2 funkcijo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TheMaster Neznanec

Pridružen-a: Ned 25 Nov 2007 17:47 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2007 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hi.
My VAG-COM USB CAN cable is not working, but I can only understand english.
Can anyone help me here?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.01 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2007 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
You have to describe your problem first for us to help you.
_________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Nov 26, 2007 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Are you sure that there is a problem with a cable?
Do some cross tests:
- the same cable, differrent car
- the same cable, differrent computer
- the same computer and car, differrent cable
- ...
After being totaly sure, there is a problem with a cable, you can try to repair it.
First check, if the contacts are clean - use 96% ethanol to clean them.
Has the problem occured in a moment, or there were difficulties for longer time, before it stopped working?
Regards,
Igor
_________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Batman Član

Pridružen-a: Sre 10 Sep 2008 21:43 Prispevkov: 230 Aktiv.: 1.13 Kraj: Notranjska
|
Objavljeno: Pon Sep 15, 2008 6:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
ELM327 je uporaben samo za splošno OBD2 testiranje motorja na vseh vozilih, ki podpirajo OBD2. Z njim se na da nič programirat po avtu, lahko se samo gledajo parametri in napake na motornem računalniku, do drugih modulov se ne da dostopati. Edino pobrisati se še da napake. Vsi ostali ostali vmesniki, ki omogočajo gledanje, programiranje in nastavljanje parametrov v modulih so prilagojeni vsakemu proizvajalcu posebej. Npr. za BMW je poseben vmesnik in program, ki ne paše na noben drug avto, prav tako va WV, Opel, Reno, Fiat....Univerzalnega ni ali pa stane tisoče €.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kasko Neznanec

Pridružen-a: Pet 19 Sep 2008 21:27 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Pet Sep 19, 2008 9:34 pm Naslov sporočila: Problem sa hex-usb-can |
|
|
Trebam pomoć, imam hex-usb-can koj je radio samo na vagcom 7.04 i pogreškom je spojen na vagcom 8.5 i sada više ga se ne prepznaje kao hex-usb-can nego samo kao usb device i ne želi ga instalirati. Pretpostavljam da je stvar u ponbištenom firmware-u ili nešto slično. Ako netko zan ili želi da mi pomogne na quattroma@inet.hr
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|