|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DenaR Član

Pridružen-a: Pon 22 Okt 2007 16:53 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07 Kraj: Muta
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:19 pm Naslov sporočila: Peugeot 307sw, avto ne vžiga!! |
|
|
LP
Imam avto Peugeot 307sw (109KM), letnik 2003. Kupil sem ga pred 7 meseci.
Problem je v tem da mi je avto težko užigal...Zjutraj pa mi sploh ni več užgal..
Ta problem se mi je pojavo že pred 7 meseci, ko sem avto kupil. Imel sem ga na Peugeot servisu, so iskal napake a zaman..Na testu ni pokazalo nič, tud pritisk Boshove črpalke je bil normalen, skratka vse ok..
Navsezadnje so ''kao'' nekaj pogruntali in naredili vse tole:
-Menjava tulca za merilno palico rezervoarja,
-Menjava dela filtra za gorivo,
-Diagnostika in iskanje napake,
-Črpalka goriva,
-Tesnilo rez. goriva,
-Čistilec goriva,
Za vse to sem odštel okoli 260eur!
A problem se mi je zopet pojavo..Čeprav je avto zdaj umes užigal, a bolj stežka.
In tudi zdaj sploh NE užge več.
Imel sem avto pri marsikaterem avtomehaniku, menjal svečke, akumolator je ok!
Je pa zanimivo ko sem probal avto zagnat na potisk (čeprav vem da to ni najbolj fajn), je po 2 metrih užgal brez problema. Tudi ko ga uspe 1x zalaufat, potem naprej ni problema, vžiga normalno! Me pa moti ko mi čez noč avto stoji in zutr ne užge.
POL MI PA VSAK TRDI DA IMAM NEKAJ NAROBE Z ELEKTRONIKO, MOGOČE Z KLJUČAVNICO!!!
Da naj poiščem avtoelektronika...hja če nikjer nbenga ki bi mev vsaj tolk časa da pogleda kaj je narobe...Vsi so zasedeni..Avto pa rabim nujno, za prevoz u službo!
-Zato sem napiso svoj problem, da vidim če mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe, ali je imel isti problem..
Hvala že u naprej, za bilokakšršno pomoč.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
m.matic Član

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2004 22:43 Prispevkov: 189 Aktiv.: 0.80
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
čimprej prodaj in ne kupi več Pežoja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenaR Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
hehe...to tud nameravam, in nikol več pugija!!!
Sam moram ga vsaj tolk u red spravit da ga lahko prodam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jakar Član

Pridružen-a: Sob 22 Maj 2004 21:34 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ker omenjaš boshovo crpaloko sklepam da imaš dizel motor. To se ti verjeto pojavi, ko avto več časa stoji. Sam sem imel podoben problem, mogoče ti ne zapre pravilno nepovrten ventil na dovodu za nafto in ti potem počasi nafta iz dovoda steče nazaj v rezervoar ter se ti nabere zrak po ceveh. Sam sem to previril tako, da sem na bosch crpalki poiskal dovod nafte ga odklopil, ter na dovod črpalke priklučil nafto iz "kante" tako da je bila ta višje od motorja, da je bil dovod vedno pod tlakom. Ga pustil čez noč in glej ga zomka zjutraj je normalno kresnil. Lahko je kje kakšna cevka slabo nasejena ali pa mogoče razpokana...
to je moje skromno mnenje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenaR Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja res je, imam dizel motor 2.0 HDi...ups sem pozabo prej napisat.
Hja na P servisu so mi ''kao'' izmerli pritisk Bosch pumpe, pa so rekli da vse štima.. Tud zjutr jim je užgal..Sam ka zdej a jim verjet al ne..Sam odkar sem biv na servisu je že več ko pol leta..
P.S. bom pa vseeno pogledav če je kaj narobe z kakšno cevko napumpi, ali celoi sprobav test, katerega si ti..(z kanto). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
predlagam ti, da preveriš dobro, ampak res dobro dovodne cevi za nafto, se pravi do filtra in naprej, sploh tam kjer so objemke...cev prepari, kjer je objemka in tam vleče "fauš luft" nazaj...ta avto nima svoje črpalke, le bosch pumpo...ta pa ne deluje oz. ne more potegnat nafte, če je v njej zrak... za začetek menjaj cevke, ne daj original, cevke kupi na metre, pomenjaj, pa poskusi...aja, pa ko boš menjal vse cevi, si pripravi kakšen liter nafte v flašo, da jo boš v filter vlival, ker menjane cevke bodo polne zraka, vse do rezervoarja...ko ti bo enkrat vžgal, naredi en krog in počakaj do naslednjega dne...pa boš videl...upam, da je to-to...
LP! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenaR Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aha bom poskuso jas tole...Pa javim kako in kaj!
pa tnx za možen predlog..hehe
Piši slovensko ! Prečitaj pravila ! VolkD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 6:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
np!  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne kompliciraj z 260Euri.
Raje preberi tole temo: Kje tankati in zamenjaj "ponudnika" goriva.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da se izrazim po Sokratovo ... JAPAJADE ... če bi bil problem z dovodom, pritiskom, filtrom ali črpalko nafte avto tudi na "porivanje" ne bi vžgal ... se motim?
@DenaR, avto lahko težko vžiga na na najmanj dva različna načina. Pri enih "vergla" pa ne prime, pri drugih težko "vergla" in zato ne vžge ...
Kaj točno je pri tvojem? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenaR Član

|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 1:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja od začetka ko se je pojavo problem je verglo pa verglo, šele nato je vžgal, tako da sem včasih rabo kakih slabih 5min, da sem ga pognal.. Zdaj pa vergla u prazno, pa ni nič iz tega.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DenaR Član

|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 1:51 am Naslov sporočila: |
|
|
P.S. VolkD...meni se zdi da si malo pretiraval z označevanjem mojih napak...pa nevem zakaj se povsod na forumih folk obremenjuje, da je treba pisati pravilno slovensko..naj mi en pove da ni kaj zastopil, kaj sem napisal.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mi4je Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 6:19 am Naslov sporočila: |
|
|
dojaja je napisal/a: |
čimprej prodaj in ne kupi več Pežoja |
Se podpišem pod tole 100x
Tudi sam imam ja**ca od francoza...... nikoli več v življenju... pa tako je lep.
To je pa tudi VSE. _________________ Lep Dan Še Naprej
MaTJaŽ
You'll never, never know, if you never, never go !! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Pod krvavcem nekje
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 6:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Probaj zamenjat rele za grelne svečke če grelne svečke ne delujejo potem avto noče vžgati. To je pri novejših dizlih večji problem kot pri starih dizlih (napol traktorjih). _________________ Vse se da pokvarit, le če se dovol časa ukvarjaš z njo!!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 7:44 am Naslov sporočila: |
|
|
hm....a ni ravno obratno ? Stari golf II niti teoretično ni vžgal brez grelnih svečk, je pa kolega imel hyundai H1 ki je pri -5 vžgal takoj, brez predgretja...
po moje je odvisno od modela---kako ima določene stvari narejene  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni