www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avto ne vžiga..Peugeot 307sw (2.0Hdi)
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DenaR
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Okt 2007 16:53
Aktiv.: 0.07
Kraj: Muta

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 12:59 am    Naslov sporočila: icon_warning Avto ne vžiga..Peugeot 307sw (2.0Hdi) Odgovori s citatom

Tukaj odpiram temo na novo...obljubljam da bom pisal pravilno slovnično in se držal pravil foruma..

Da nadaljujem..sicer sploh nevem kje točno je ostala prejšnja debata!
-Je pa problem to da vaših predlogov ne morem sprobati v praksi ... prvič ker je slabo vreme in nimam avta postaviti kam pod streho, drugič pa zato ker se ne spoznam na motor avta in njegove dele ... čakam da se dobim z prijateljem mehanikom in sprobama kakšno varianto ki ste mi jo napisali člani foruma Very Happy

P.S. bom pa čimprej ko bo mogoče napisal kaj sem uspel ugotoviti, ali kaj ne ugotoviti ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 10:01 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Samo za informacijo, če ti kaj pomaga...

Brat ima sedaj podoben problem, ko VW Passat (l. 199x), bencinar, težko vžiga in crkuje. V bistvu, če je mrzel, vžge normalno, ko pa se ogreje, cukuje in noče več vžgat. Pumpa za gorivo je ok, filter tudi. Jaz sumim na Lambda sondo in z njo povezano elektroniko. Ali pa da se je v uplinjaču zataknila kakšna loputa.

DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 24, 2007 12:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm..ja sam meni ne vžiga mrzel, ko se ogreje ali ko ga uspe zagnati, nadaljno brez problema vžiga...no nevem..jutri(ko sem doma) bom bolje praktično sprobal vse napisane predloge!

LP
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2007 6:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi malo zrabljan akumulator je lahko vzrok, čeprav vsi trdijo da ni. Najlažji test je, da pred zagonom avtomobila vključiš čim več porabnikov. Luči, dolge luči, meglenke, zadnje meglenke, brisalce, ventilator, zavorne luči in po kakšni minuti poizkušaš ponovno z vžigom. Tak test na Hondici moje drage je pripeljal do komaj živega akumulatorja.
Nazaj na vrh
DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 26, 2007 11:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm..akumolator naj nebi bil kriv, da avto ne vžiga...ker mi je mehanik povedal da je priklopil enega močnejšega, kot je v avtu...in še vedno ni startal..

Sem pa pregledal tudi cevke na BOSCH črpalki in je videti da so vse v dobrem stanju, da nobena nič ne poka...skratka ni videti da bi bil to vzrok napake oz. problema!

LP
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 26, 2007 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lani sem imel podobne težave z peugeot 206 benzin. Na servisu so imeli strašne odgovore, da ne zna vozit in vžigat avto in podobno. Po zelo grdih besedah in šele na petem obisku na servisu so zamenjali dva senzorja. Jasno nihče ni hotel povedati katera. Potem je bilo n.pr.: ok. Se mi pa še vedno včasih zgodi, da zjutraj ne vžge prvič ampak lahko tudi šele tretjič. Takrat snamem klemo na akumulatorju, to je reset. Potem je spet ok.
Problem je enostaven, avtomobili so preveč komplicirani in zahtevajo znanje tudi računalništva.
Pri vsem sem imel srečo, da je bil takrat avto še v garanciji.
Pa srečno vožnjo.

matjay
Nazaj na vrh
DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 27, 2007 9:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao ... hmm senzorji so pa še kar dragi! Ali se motim..

LP
Nazaj na vrh
DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 5:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Ponovno se javljam na to temo. Gre se zato ker sem avto odpeljal kar na Peugeot servis...In so tam ugotavljali kaj je narobe da ne užiga, in naredili nekaj testov, zmerili so kompresijo batov in ugotovili da prav tam nekaj ni ok...Nekaj da ni prave kompresije...Čakam še na en klic, da vidijo točno kaj zagotovo je narobe...Ko izvem kaj je narobe, tipkam!

Do takrat LP
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ni prave kompresije zna biti tudi drago.
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2007 10:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam podobno informacijo problema. Mojem kolegu enako ni mrzel avto vžigal (Pegeout HDI 110KM). Pri njemu pa je puščala ena šoba v cilinder gorivo, ko je avto stal in med obratovanjem.
Večkrat je slišal, ko je bil avto parkiran pred hišo, neko brenčanje za nekaj sekund (delovanje črpalke).
Mehanik mu je povedal, da mu ena šoba pušča v cilinder gorivo, to pa se je dogajalo zato, ker mu je črpalka za dovod goriva vedno črpala gorivo, ko je padel pritisk (tudi pri ugasnjenem) in tako mu je čez noč črpalka načrpala nekaj goriva v cilinder, zjutraj ko pa je hotel vžgati avto, je le ta dolgo vžigal in na začetku imel bolj čuden zvok, tudi skadil je malo.
Zdaj pa zakaj ima njegov avto tako narejeno, da mora imeti gorivo vedno pod pritiskom (pred visokotlačno pumpo) ne vem. Po mehanikovih besedah naj bi imeli vsi dizli pri pegeout-u tako. Kar se tiče varnosti v primeru nesreče in požara zna biti takšna zadeva zelo nevarna.
Pri mojem avtu prične črpalka za gorivo črpati šele, ko odprem voznikova vrata (za nekaj sekund) in spet ko dodatm kontakt (tik pred vžigom), v mirovanju pa vsekakor ne deluje.

Povprašaj mehanike tudi za to možnost okvare.

DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 12:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Po dolgem času se ponovno javljam..Da za vse tiste ki jih še zanima kaj je le narobe z avtom..Povem tole..Ja hudičeve dize so ble ''fuč''..Jao pa tak velik strošek me je biv..No zdaj avto štarta normalno kot mora, slabi 2sek...Tudi pri velikem mrazu, ko je minus...

P.S. Jao ena diza stane pa okol 400eur..Pa vse blo treba menjat..hehe
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DenaR je napisal/a:

P.S. Jao ena diza stane pa okol 400eur..Pa vse blo treba menjat..hehe

In potem meni govorijo, da se vozim z drago znamko avta, ki je povrhu še bencinar ... Rolling Eyes ... samo za primer: 400€ so me stali vsi 4je diski, 8 zavornih ploščic, 4 pakne in 2 senzorja obrabe - vse original. Wink

Brez zamere. Me veseli, da si uredil in podal informacijo o zaključku. Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo je, da imajo ljudje predsodke, da so nemški avti najdražji za vzdrževanje. Sem pa že večkrat slišal, da imajo francozi dosti bolj zasoljene cene rezervnih delov (pa še kvarijo se bolj).
Nazaj na vrh
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko prevoženih km ima tale Peugeot?
Nazaj na vrh
DenaR
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmm...Avto ima malo čez 160.000 prevoženih km..
No ja zdaj je to porihtano, in sem danes že dobil avto in morem povedati da gre super in vžiga res lepo..
Ja res je, Peugeot avti imajo dosti drage rezervne dele..Kaj hočmo tak je..

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni