www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Razmišljanja:Napredek, tehnika, dojemanje...
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 7:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko se enkrat navadiš RPN, ti ni jasno, kako se sploh kaj zračuna z navadnimi kalkulatorji...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 7:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za srednjo šolo zadnje čase raje uporabljam Olimpio (na sliki). Ne zaradi funkcij, ampak bolj zaradi "retro" izgleda Laughing. (+obrnil sem polarizator, pa ima sedaj LCD bele številke na črni podlagi). Edino kar me moti je, da moram x-te korene vnašati kot potenca na 1/x Evil or Very Mad

kalkulator.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.33 MB
 Pogledana:  12 krat

kalkulator.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.36
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem celo srednjo šolo in faks prešvical s takšnim kalkulatorjem kot je v sredini na Silvovi sliki.
Sedaj pa več ne uporabljam kalkulatorja, ker večina delam na PC-ju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
borber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40
Aktiv.: 13.13
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če se kdo ukvarja z VF, mu bo prav prišel RFCalc kalkulator:
http://www.milmega.co.uk/milmega_media_centre.php
Nazaj na vrh
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tole:

Prvega je dedek kupil nekje v avstriji, zadaj je koda datuma 21 90. In ga še najraje uporabljam. Ker enostavno ne prenesem tega da pri dvovrstičnih narediš malo napako pri zapisu, pa ti takoj vrže "syntax error" ven. Prav frustrirajoče.

Drugega sem si kupil za teste in izpite, najbolj zato, ker je zgledal privlačno ob vseh teh funkcijah. Ampak ni ravno najbolj izpolnil moja pričakovanja, najbolj zaradi tistega kar sem omenil zgoraj. Pa še kompleksnih števil ne zna računat.

Tretja mašina pa ima kodo datuma 06 77, kupili so ga v avstriji za očeta, ki ga je imel v poklicni šoli. Zraven je bil tudi polnilec in usnjen etui. Deluje brezhibno še danes, le akumulatorčka (Ni-Cd, AA) sta razpadla in sem ju zavrgel. Moral bi nekako dati nove noter, in urediti zunanji polnilec.

IMG_2805.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  133.61 KB
 Pogledana:  24 krat

IMG_2805.JPG

Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti TEXAS na desni z rdečimi številkami je bil svoje čase res zakon. Takšnega sem imel tudi sam v poklicni šoli.
Še pred njim pa sem malo telovadil na tem iz slike Very Happy

Nestler.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  14.84 KB
 Pogledana:  9390 krat

Nestler.JPG

Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 9:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uh, stari Texas na LED in klikajoče tipke, nostalgija Cool

Teh logaritemskih računal pa nisem nikakor razvozljal, pa jih imam mislim da še ene par nekje... Sem najbrž kakih 5 letk premlad...
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 10:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, ko smo že pri kalkulatorjih ... stari dobri 10B mi je uspešno služil skoraj 20 let (še vedno brezhibno dela) ... predlani pa darilo za rojstni dan ... 50G Whistle - čez priročnik se še nisem prebil v celoti.

Lp, Frenki

HP-ja.jpg
 Opis:
... HP-ja ...
 Velikost datoteke:  173.7 KB
 Pogledana:  16 krat

HP-ja.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ticla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52
Aktiv.: 2.06
Kraj: Župečja vas

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa uporabljam HP 39g+ http://www.samsoncables.com/catalog/PRODUCTS/hp39gplus_closeup.jpg , je pa požeruh pri baterijah. Ob majhni uporabi, jih moram menjati na vsaj 6 mesecev. Ima pa 3 AAA baterije
Nazaj na vrh
rok245
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54
Aktiv.: 0.63

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

evo še moj Texas TI-80. ima neke programe ki jih lahko pišeš notri. vendar jaz uporabljam to raje pri fiziki OET in matematiki za plonkanje:D noben profesor še ni posumil, zato sem pa raje zbrisal črke Very Happy imam ga pa že 5 let in sem samo enkrat zamenjal baterijo. bil je pa... padel iz tovornjaka in je bil 1000SIT Very Happy

Slika018.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  264.39 KB
 Pogledana:  13 krat

Slika018.jpg

Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.23
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

1989 HP 48SX kupljen rabljen. 9let zdržale baterije prejšnjega lastnika. Napaja se s tremi AAA baterijami. Ne menjam niti za letalo Wink
._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ob raznoraznih kalkulatorjih za par centov, ki se mi potikajo na vsakega pol metra, za kaj resnejšega še vedno vzamem dobrih 20 let starega Sharpa PC 1403H.
Baterije (2x 2032) sem menjal v tem času 3x.

Sharp PC-1403H.jpg
 Opis:
Sharp PC-1403H
 Velikost datoteke:  14.74 KB
 Pogledana:  9295 krat

Sharp PC-1403H.jpg

Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

GregorN, pa vseeno je mogoče, če se ne motim sem dal nekje 11 € za ELW531H v Interš***u. Glede na ceno sem zelo zadovoljen z nakupom. Imam pa tudi omenjenega Sharpa EL-531WH za 20 €, čeprav ne opazim na njem nobenih drugih funkcij kot na tem novejšem ELW531H. Predvsem mi ugaja pri teh grafičnih preglednost napisanega, hitreje opaziš če si se kje zatipkal... je pa res, da če nisi navajen...

2009-01-12_221120.jpg
 Opis:
ELW531H
 Velikost datoteke:  123.91 KB
 Pogledana:  1 krat

2009-01-12_221120.jpg

Nazadnje urejal/a gkrusi Pon Jan 12, 2009 11:39 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razvoj ne gre samo naprej.

Za generacijo, ki je bila navajena uporabljati kalkulatorje v stilu 12+234+23+356...... so novejši (pametni) kalkulatorji neuporabni.
Ker rezultat izračunajo šele po pritisku =, ne prikažejo delnega rezultato ob pritisku na + (-,*,/,).
Če je seznam števil daljši, navadno zmanjka pomnilnika.
Večinoma nimajo tipke %.
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 12, 2009 11:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

int47 je napisal/a:
Razvoj ne gre samo naprej.

Za generacijo, ki je bila navajena uporabljati kalkulatorje v stilu 12+234+23+356...... so novejši (pametni) kalkulatorji neuporabni.
Ker rezultat izračunajo šele po pritisku =, ne prikažejo delnega rezultato ob pritisku na + (-,*,/,).
Če je seznam števil daljši, navadno zmanjka pomnilnika.
Večinoma nimajo tipke %.

Tale bo pa za lase privlečena ... ponavadi se tale "skrije", in jo je težko najti ( sam sem jo dolgo iskal med vsemi temi imeni).

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Nostalgija - splošno Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni