|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
BK Neznanec

Pridružen-a: Tor 02 Mar 2010 11:19 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Nov uporabnik, iste težave. Pokvarila se Electoroluxova indukcijka in rabim 2x IXGR40N60C2D1. Bolj kot odpravljanje napake me torej jezi nabava IGBTjev. Uroš je v enem drugem threadu objavil, da je IXGR32N60CD1 zamenjal s IXGR40N60C2D1. Fernell trenutno teh nima na zalogi ima pa IXGR60N60C2D1, HTE in zastopnik za IXYS jih prodajata po 30 kosov v kompletu. Cena 5.2 eur po kosu. Čip računa za kos 17 eur, ampak jih vsaj dobavljajo po kosu.
Zanima me tudi koliko pokvarjenih indukcijskih gre na odpad. Elektronikov nas je napram navadnih uporabnikov pešica, serviser pa menjava kompletno elektroniko in za to računa pol cene novega izdelka. Moja indukcijska je tako zabavna, da varovalka služi le v primeru testnega načina in ni bila v podnožju. Ko je prišlo do napake - javi le E3, nič ne dela. Da bi lahko ostala 3 kuhališča uporabljal sem moral odlotati pokvarjene IGBTje ter vstavit varovalko. Ko IGBTje dobim in zalotam, gre torej varovalka spet ven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.99
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2010 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam da se IGBTji kuhajo skupaj z hrano ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni