|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
na kratko: deluje.
Na dolgo: pod pokrovom je samo ventilator:
mehanski regulator obratov:
motor:
postopek:
- vse razvezal, pomeril posamezna navitja, preizkusil kondenzator na 30VAC;
- vse sestavim, priklopim voltmeter, zaženem motor: nič;
- ugasnem motor, skozi vtičnico nekaj 0,7ADC impulzov iz usmernika, ponovno zagon, priklopim Vm: nič;
- ugasnem, zaženem, priklopim 60W žarnico: sveti !
- ugasnem, zaženem, priklopim Vm: kaže 230V
- ugasnem, zaženem, priklopim 1kW reflektor: sveti
- večkrat odklopim in priklopim reflektor: vsakokrat uspešno
- motor ugasnem tako, da je reflektor še vedno priklopljen; reflektor izklopim, ponovni zagon, reflektor priklopim: sveti.
V glavnem: ne vem, zakaj sedaj deluje. Mogoče bi po nekaj DC impulzih moral takoj kot breme priklopiti žarnico, ne pa voltmeter ? _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Sep 03, 2012 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Če sem prav ugotovil, gre za asinhronski generator, ki nima rotorskega navitja in trajnih magnetov na njem. Potem takem DC napetost na izhodu ni imela vpliva, seveda če je moje razmišljanje pravo.
Rekel pa bi, da je težava nek spoj in sedaj sicer deluje, samo je verjetno vprašanje časa kdaj se bodo spet pojavile težave. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PikecPokec Neznanec

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 21:24 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 2:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni,
da ne bom odpiral nove teme si bom sposodil kar tole, saj imam zelo podobno težavo.
Naj pa že v naprej povem, da se na elektriko skoraj nič ne spoznam. Skratka par dni nazaj sem kupil agregat Powerhaus KW6500 preko oglasa na bolhi. Doma smo priklučili nanj kompresor ampak ga ni zmoral pognati.
Po nekaj kratnem poskusu se je zgodilo da sedaj ne da več elektrike od sebe.
Očitno je bilo preveč zanj in se je preobremenil. Motor dela, elektrike pa ni in tudi na števcu, kjer kaže napetost na agregatu ne pokkaže nič. Sicer nevem ali da kak vat od sebe ampak nimam naprave, da bi lahko pomeril.
Kaj mislite da bi lahko bilo narobe? Težava pa je še v tem, ker niti nevem kam bi ga lahko dal popravit.
V našem kraju smo ga odpelali na en servis kjer popravljajo tudi motorke in podobne zadeve, ampak, ker je to kitajec in nima rezervnih delov ga niti ni hotel pogledat.
Tu sem videl, da je bila verjetnot, da je pomagalo že to da ga je z baterijo spodbudil, pa nisem čisto prepričan, ali bi se dalo to narediti tudi z avtomobilskim akumulatorejm 12v? Če prav razumem se tam kjer se priklopi kabel za 220v da magari dve žički in potem na vsako eno kleme in to samo toliko da se naredi par pulzov.
Še en link do agregata: klik
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3407 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 5:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
danes mi je serviser po telefonu povedal takole, če sem ga prav razumel:
 _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
PikecPokec je napisal/a: |
Pozdravljeni,
da ne bom odpiral nove teme si bom sposodil kar tole, saj imam zelo podobno težavo.
Naj pa že v naprej povem, da se na elektriko skoraj nič ne spoznam. Skratka par dni nazaj sem kupil agregat Powerhaus KW6500 preko oglasa na bolhi. Doma smo priklučili nanj kompresor ampak ga ni zmoral pognati.
Po nekaj kratnem poskusu se je zgodilo da sedaj ne da več elektrike od sebe.
Očitno je bilo preveč zanj in se je preobremenil. Motor dela, elektrike pa ni in tudi na števcu, kjer kaže napetost na agregatu ne pokkaže nič. Sicer nevem ali da kak vat od sebe ampak nimam naprave, da bi lahko pomeril.
Kaj mislite da bi lahko bilo narobe? Težava pa je še v tem, ker niti nevem kam bi ga lahko dal popravit.
V našem kraju smo ga odpelali na en servis kjer popravljajo tudi motorke in podobne zadeve, ampak, ker je to kitajec in nima rezervnih delov ga niti ni hotel pogledat.
Tu sem videl, da je bila verjetnot, da je pomagalo že to da ga je z baterijo spodbudil, pa nisem čisto prepričan, ali bi se dalo to narediti tudi z avtomobilskim akumulatorejm 12v? Če prav razumem se tam kjer se priklopi kabel za 220v da magari dve žički in potem na vsako eno kleme in to samo toliko da se naredi par pulzov.
Še en link do agregata: klik
Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem. |
Skoraj 100% je umrl AVR-avtomatski napetostni regulator.
Upam, da ne bo zvenelo kot reklama. Originalne lahko kupiš v GMA elektrotehniki v Ljubljani. Kvaliteta pa je tako tako. Določene osebe pa izdelujejo tudi kvalitetnejše AVR regulatorje za 3 fazne agregate. Mislim, da bo naš član Batman pravi naslov. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
psevdonim je napisal/a: |
danes mi je serviser po telefonu povedal takole, če sem ga prav razumel:
 |
Ne vem, če bi to kaj pomagalo, glede nato, da je če sem prav ugotovil generator asinhronski.
Sinhronski generatorji pa imajo na rotorju trajne magnete, ki ob zagonu zagotovijo dovolj inducirane napetosti, ki napaja elektroniko-AVR, ki skrbi za pobudo, da lahko le ta vzbudi generator preko rotorskega vzbujevalnega navitja. Če to storimo ročno z akumulatorjem na navitju, kot je napisal PikecPokec lahko vzbudimo generator in le ta se v nekaterih primerih ponovno namagneti. Vendar pri PikcuPokcu bo to skoraj 100% pomagalo le kratkotrajno.
Pri asinhronskem generatorju, pa dvomim, da bi omenjeno imelo efekt.
PikecPokec...Napisano moč na generatorju jemlji z malo rezerve in pred priklopom preveri moč agregata in porabnika. Naj te opozorim, da je moč na 1 fazi manjša od moči na 3 fazah. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PikecPokec Neznanec

|
Objavljeno: Tor Sep 04, 2012 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
No naj povem, da sem danes probal to metodo z akumulatorjem na ta način kot sem malo zgoraj napisal, ampak učinka ni bilo. Sicer pa tudi če bi to delovalo in bi bilo samo za kratek čas potem nima smisla.
Ja nič bom potem jutri poklical na tisti servis, ki ste mi ga priporočili in upam da bodo lahko to popravili.
Bom poročal jutri, kar mi bodo povedali.
Zaenkrat pa hvala obema in lep večer vsem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PikecPokec Neznanec

|
Objavljeno: Sre Sep 05, 2012 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes se klical tja in so rekli, da naj dol pripeljem in da bodo pogledali in če se splača tudi popravili.
Bom poročal, ko bo odpravljeno
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni