www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Merjenje toka skozi 3F motor
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
xay
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jun 2008 9:24
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo!

Nevem, če ima tako računanje navora sploh smisel. Če prav razumem asinhronske motorje (naj me kateri strokovnjak popravi, če se kaj motim), moč motorja ni odvisna od trenutne napetosti in toka skozi motor, ampak samo od efektivnih vrednostih toka in napetosti. Tako da po moje lahko ti izračunaš efektiven tok, napetost tako ali tako poznaš (SVM) iz tega pa moč motorja, nato pa iz moči in obratov še navor. Kar se pa tiče vzorčenja toka je frekvenca tako visoka po moje zato, da ob morebitnem kratkem stiku (močno povečan tok) med fazami takoj zapreš IGBT-je (mislim da zdržijo okrog 5 - 10 us kratkega stika)

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 08, 2009 9:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo branja:

http://www.elec.canterbury.ac.nz/research/powerelectronics/documents/AUPEC2001_DTC.pdf

Načeloma: pri vektorski regulaciji v vsakem trenutku "veš", na kateri točki sinusoide se trenutno nahajaš (kakšen je trenutni kot vektorja tega toka), iz tega tudi veš, kolikšen je dovoljen največji tok v tej točki, ker je temenski največji dovoljen tok nazivni tok motorja krat koren iz 2 (izračun temenske vrednosti iz efektivne). Drugače rečeno, v nobenem trenutku ne smeš preseči toka Ieff x koren iz 2 krat sinus trenutnega kota vektorja v modulaciji. Za vsako fazo posebej.
Nazaj na vrh
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.29
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 11:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo

Dodajam še jaz eno seminarsko nalogo na to temo, da se vidi realno ozadje vektorske modulacije.

Kdo obvlada 32 bitnike bi lahko realiziral uporabne zadeve.

Lp.

Darko

Space-Vector_-_PWM-Inverter.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  Space-Vector_-_PWM-Inverter.pdf
 Velikost datoteke:  457.17 KB
 Downloadano:  52 krat

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 12:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko, a ti je avtor dovolil objavo ?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni