|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za barvanje pa res ne rabim imamo 150l kompresor pa pištolo SATA in gasa. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pet Feb 12, 2010 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če rabiš samo za odstranjevanje spajke je najbolši 12V kompresorček kateri se uporablja za pnevmatsko centralno zaklepanje pri avtomobilih (mercedes,nekateri modeli avdijev in golfi)
Imam originalno odspajkovalno postajo (china) pa mi je bil vgrajen kompresor prepočasen, zato sem ga zamenjal z takšnim-dela super....in ne rabiš posod ventilov,presostata....
Kje ga dobit? običajno jih je dovolj na bolšjaku-ponavadi prodajalci sploh ne vedo za kaj je... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet sem dobil eno idejo glede tega kompresorčka, ki mi leži na polici.
Na sesalni vod kompresorja bi priklopil cevko nanjo nato nek ventil, ki bi bil odprt ali zaprt samo, ko bi s prstom držal pritisnjen nek gumb na njem. Na ventil pa bi nekako pritrdil nastavek za sesalko.
Stvar bi delovala tako, da bi kompresor zvakumiral zrak iz cevi, saj bi bil ventil zaprt, in čez par sekund bi jaz pač posesal cin s pomočjo tega, da bi pritisnil na ventil in ga sprostil.
Bi to bilo uporabno?
Kje dobiti takšen ventil? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 23.98
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če narediš dober filter da ti zadevo ne posesa v kompresor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 7:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
Kompresor, enosmerni ventil, rezervar, podtlačno stikalo, elektromagnetni ventil, ročka s tipko.
Za rezervar sem jaz vzel tamalo kamping propan-butan jeklenko, ampak novo, da še ni bilo nikoli plina notri.
Glede ventilov in stikal je bilo prted kratkim tema na forumu. Ampak ni poceni.
Ročko s tipko si pa sam narediš.
Seveda rabiš še nekje eno kovinsko/stekleno posodico, kamor špricne raztaljen cin. In filter, da ti pare kolofonije ne zapacajo kompresorja. |
Lahko lepo prosim poslikaš to zadevo!!!
Čemu pa služi enosmerni ventil?
Sem gledal ventil, katerega je linkal piroman samo mi to, da je električen ni ravno všeč. Torej kje v SLO bi lahko kupil tak ventil? _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.68 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Jul 31, 2010 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enosmerni ventil je za to, da ko je dosežen podtlak in se pumpa ustavi, da ne doteka zrak skozi črpalko nazaj (vsaka pumpa ponavadi malo pušča).
Bom poslikal v ponedeljek. Zadeva je na šihtu. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni