|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.58 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|
[quote="marko01"]Da ne bom jutri, ko bom rihtal, skakal gor in dol, kaj je pa rešitev takega problema?
2 žici in 12 V žarnica + pomoč za kontrolo stop luči.
2x napisano. Preveri maso. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko01 Član

Pridružen-a: Čet 27 Dec 2012 16:32 Prispevkov: 22 Aktiv.: 0.14 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Preizkusil sem že tudi z drugo prikolico in je isto, tak da je zagotovo pri meni problem..
Bom pogledu danes pa ukrepal in javil. _________________ ....never give up.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko01 Član

|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, ravno kat sem zadevo snel, pregledal z multimetrom, KS ni bilo, sem pa menjal vse vijake in matice ter obnovil ozemljitev. Sedaj delajo samo luči zade, smerna sicer samo desna, levo bom poizkusil menjati žarnico če bo to rešitev, ker tudi prej ni delala, zavore mislim da še ne delujejo pa vzvratno tudi ne (če to sploh imajo prikolice). No pa lučke za tablico tudi delajo.
Hvala za nasvete. _________________ ....never give up.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko01 je napisal/a: |
pregledal z multimetrom, .... |
Primi multimer in ga vrži v najbližjo reko (po želji)
Potem preglej še enkrat to temo in uporabi instrument, ki se ga je predlagalo ! _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Predvidevam, da je prikolica stara vsaj toliko kot ti.
Napisal sem ti, da preveri MASO ti pa si jo OZEMLJIL .
Zamenjal si "vse" vijake. Namesto, da bi našel pravega.
Da žarnica sveti potrebuje 2 pogoja: napajanje (+ in -) in da JE žarnica in ne pregoreta žarnica.
Jaz bi "investiral bogatih 10 €" in kupil nove žarnice. Očistil vse kontakte, zlasti v ležiščih za žarnice.
Še shema priklopa za prikolico.
http://reber.si/avtoelektrika/prikolica/7-pol_avto_vticnica.doc
Seveda je možno, da imaš samo 4 žilni kabel. Masa pa po vlečni kljuki.
In še enkrat!
Za iskanje napak potrebuješ žarnico, zanesljivo maso pri sledenju + napajanja in uporabo 0,1% sivih celic. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko01 Član

|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nemorem si nič da nebi reku, madona ste vsi pametni [slovenščina je zame španska vas] gor..
Sicer pa obnovil mislim da pomeni naredil isto kot je bilo prej, kar pomeni da sem zadevo snel, odcvikal problematičen kabel in ga na novo pritrdil na ISTO pobrušeno površino.. tolk o tem kaj sem naredu glede mase..
Če sem zadevo hotu odpret, sem moral odšraufat vse 3 vijake, ki so po 13letih bili eno z matico, in ni bilo druge kot da jih porežem-potrgam in zamenjam
Dovodni kabel je 5 žilni.
Vsem skupaj, hvala za pomoč, ampak na tak način kot se nakteri tukile delajo pametne pa [slovenščina je zame španska vas] če noben nič ne napiše za odgovor na tole... bom že kakga sposobnega-prijaznega štromarja najdu... _________________ ....never give up.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1906 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko01 je napisal/a: |
če noben nič ne napiše za odgovor na tole... bom že kakga sposobnega-prijaznega štromarja najdu... |
Tudi ta ti ne bo v veliko pomoč, če ne boš ubogal njegovih nasvetov.
V tej temi imaš opisano VSE kar potrebuješ za diagnozo in popravilo - več ti ne moremo ponuditi.
Najprej smo ti svetovali preveriti maso, ki je menda sedaj obnovljena. Ali si preveril tudi na avtomobilu ?
Pripeto imaš tudi shemo z vezavo prikolice - je vse vezano OK oziroma po oznakah ? Nekateri "mojstri" so vezali drugače in sem imel pred leti precej problemov pri izposoji prikolic.
Praviš, da je vlečen 5 žilni kabel. Kako so priključene parkirne luči? Pri taki vezavi so ponavadi vse priključene na eno žico, kar zna pri novejših avtomobilih povzročati probleme.
In v veliko pomoč bi bila slika odprtega priključka, razdelilne doze in luči.
Samo ti vidiš kako je vezano in nihče drug tu iz foruma.
Pomagalo bi že, če bi napisal, da gre rumeno zelena iz priključka 54 v razdelilno dozo in naprej na obe stop luči ter da gre iz 31 rjava na ...,...
Forumska kristalna krogla pa je trenutno na rednemu novoletno božičnemu remontu in drugače ne moremo pomagati  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
marko01
Pridi po mene. V pol ure bo vse tip top. Samo 7 žilni kabel boš prej priskrbel. Jaz vtikača s 7. kontakti ne znam zvezati s 5. žilnim vodnikom.
Sem ti že napisal, da uporabi 0,1% sivih celic. Pa namesto uporabe možganov si raje užaljen.
PS. Imam 2 prikolici. Kamp prikolica je letnik ~ 65, za čoln pa neznano. Pri obeh sem obnavljal el. inštalacijo. Zamenjal sem VSE! In še nekaj. Preden sem vstavil žarnice sem vsako pomočil v mast. Po 10. letih pridem, priklopim, preverim, peljem. Pa sta prikolici "pod svobodnim soncem" 365 dni na leto s tem, da gre ena še 2x letno v morje.
Če hočeš imeti mir naslednjih vsaj 10 let. Zamenjaj vse. Od vtikača do luči. Stalo te bo ~ 50 € + nekaj ur dela. "Flikanje" vsako leto pa veliko več. Živcev. Pa še policaju boš težko dopovedal, da je doma vse delovalo. Zavarovalnici pa sploh ne.
Si po vsem tem še užaljen?
Še nekaj. Če bi to danes delal bi vse fotografiral račune pa shranil. Morda bi to pri "upam, da se ti ne zgodi" nesreči kaj pomagalo. Škodovalo pa sigurno ne. _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko01 Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej srečno in zdravo v 2013
Glede biti užaljen, nisem sploh, samo gre mi malo na k**** tak pristop nekaterih, ne vseh, da ne bo pomote!
Sicer pa "prikopnik" ni star (2leti). Sicer pa se bom še malo poigral z priključkom na kljuki (pogledal po shemi) pa [slovenščina je zame španska vas] kam pes taco moli.
Pa hvala za nasvet glede masti.. _________________ ....never give up.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bimbo11111 Neznanec

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2013 17:06 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Ned Feb 24, 2013 1:40 pm Naslov sporočila: Odgovor |
|
|
Tudi jaz sem imel probleme z lucmi na prikolici. Ko sem jih priklopil so mi vse luci gorele. Potem pa sem preveril maso in ugotovil da na priklopu na avtu sploh ni bila priklopljena. Ko sem zvezal maso na avto je bil problem resen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milanist Neznanec

Pridružen-a: Ned 03 Mar 2013 20:13 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01 Kraj: koper
|
Objavljeno: Ned Mar 03, 2013 8:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni.
Sem nov na forumu in imam eno težavico s prikolico.
Gre za počitniško prikolico ki ima 13 pinski vtikač (na avtu 7). Težava je, da mi na levem boku ne gorijo osvetljevalne luči. Pozicija dela normalno. Osvetljevalne so vezane na pozicijo. Spredaj in zadaj vse dela normalno, vključno z smerniki in pozicijo. Tudi desna stran dela vse kot mora, tudi bok.
Pri pregledu s preiskuševalcem sem ugotovil, da tok imam vendar žal tudi na žici od mase . Sklepam da mi manjka masa ali pa da imam kaj v stiku??
Očistil sem vse zamenjal tudi vijake od mase in žarnice vendar ne vidim kje bi lahko bil problem. Vtikač je nov.
P.s. Na Obali iščem kakšnega dobrega avtoelektrikarja ker bi imel rad še nekaj drugega montiranega v prikolici.
Hvala za odgovor. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MaliMarkić Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2013 19:07 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.10 Kraj: ljutomer
|
Objavljeno: Pon Mar 04, 2013 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen milanist.
Ja tvoja ugotovitev je pravilna. Definitivno ti manjka masa pri stranskih lučeh. Vsekakor bi bilo super preverit tvojo vezavo na vtičnici in razdelilni dozi (če jo imaš) na prikolici. Jaz sem imel problem pri novi prikolici (direkt iz trgovine) v tem da je bila ena stran označevalnih luči v dozi zvezana 2x na + pol. Torej brez mase. Za začetek poskušaj pogledat tam notri.
lp
MaliMarkić |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni