www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Frekvenčni pretvornik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 14, 2010 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moraš se pomakniti na parameter za nastavitve zaslona nastaviti na Hz in nato shraniti v pomnilnik. Pri mojem je to parameter d1, če se ne motim ni pa nujno, da je tako tudi pri tebi.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
jerjur
Član
Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 22:09
Aktiv.: 2.49
Kraj: Žiri

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 14, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko ti kaže želeni monitor (frekvenca = d001) pritisni tipko STR.
Frekvenčnik se namreč zapomni kaj je prikazoval ob zadnjem pritisku STR.

L.P.

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 14, 2010 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha... to bo verjetno to, bom jutri poskusil. Zdaj pa vem, zakaj v knjigi piše "po vsaki spremembi na displeju pritisni STR" Smile
Jaz pa sem kar func -> d001 -> func.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.40

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 14, 2010 6:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

klik

Slovenska navodila pa mirne volje zabriši v smeti, saj jih prevajajo kekci, katerim "ground" pomeni podlago.

JOST
Član
Član

Pridružen-a: Ned 23 Nov 2008 12:01
Aktiv.: 0.64
Kraj: Lokovica

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 6:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jerjur je napisal/a:
Profesor Einstein je napisal/a:
Zdravo

Kaj pa pravite na te iz priponke.

Lp.

Darko

V petek sem takšen frekvenčnik zamenjal (ker mu je ušel dim),
škoda ker me ni bilo na forumu. mogoče nebi bilo treba vrtat novih lukenj.
Sporoči kdo prodaja.

L.P.

V Gorenju jih je kar nekaj uporabljenih in so kar se tiče kvalitete nekaj srednjega. Vgrajujejo jih večinoma nemške firme. Pri teh je enostaven je prenos parametrov kar z čip kartico.
Če pogledamo kateri so med boljšimi frekvenčniki, je osnoven kriterij kvalitete njegova zivljenska doba, na življensko dobo pa vpliva velikost elektrolitskih kondenzatorjev v razsmerniku. Tisti ki so fizično veliki dlje časa zdržijo, ker najpogosteje crknejo elektroliti. Zato med boljše spadajo DANFOSS, SIEMENS, LENZE. Kot drug kriterij pa je seveda cena in zmožnost nastavljanja, oz.uporabnost za določene aplikacije. Če upoštevam še to, so tudi v tem pogledu najboljši zgornji trije(razen cena je pri teh nekoliko višja). za enostavnejše aplikacije pa so tudi ostali kar primerni. Tudi HITACHI ni slab. Mogoče pa je uradno v Sloveniji poleg vseh omenjenih dobiti še znamke kot so WATT, LG, SEW, OMRON, TELEMECANIQUE..
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

JOST je napisal/a:

Če pogledamo kateri so med boljšimi frekvenčniki, je osnoven kriterij kvalitete njegova zivljenska doba, na življensko dobo pa vpliva velikost elektrolitskih kondenzatorjev v razsmerniku. Tisti ki so fizično veliki dlje časa zdržijo, ker najpogosteje crknejo elektroliti. Zato med boljše spadajo DANFOSS, SIEMENS, LENZE.

Ne me smejat !
Siemens frekvenčnike si uvrstil med frekvenčnike z dolgo življensko dobo ???
Vabim te na obisk v našo firmo, da si ogledaš grobišče siemensovih frekvenčnikov.
Veliko med njimi jih ni dočakalo svojega prvega rojstnega dne.

LP

psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 16, 2010 8:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Zato med boljše spadajo DANFOSS, SIEMENS, LENZE
- enako. Dva Siemensa sta bila že večkrat na servisu (Sistemi In-Es, se mi zdi, da so kar maherji), Lenze tudi, za Danfossa pa se mi zdi, da nekako bolj prodaja blagovno znamko kot pa izdelek, pa naj bo to karkoli, ventil, el. motorni pogon, regulator, frekvenčnik,....

Hitachija sem nastavil, sedaj kaže Hz ob vklopu, hvala. Sem najprej mislil, da ne bo nič, ker ko pritisneš STR, vrže nazaj na d001.

Knjigo v angleščini imam, a sem jo zgleda da premalo natančno bral. Prevajalci pač so kakršni so. Verjetno morajo po zakonu biti navodila za uporabo v slovenščini, nikjer pa ni posebej zapisano, da ne smejo vsebovati tragikomičnih neumnosti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni