|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matjazp Član

Pridružen-a: Sre 02 Apr 2008 14:50 Prispevkov: 113 Aktiv.: 0.54 Kraj: Blejska Dobrava
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 7:10 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da imaš narobe priklopljeno eno izmed izmeničnih stikal.
Dobo polej, kateri priključek na stikalu je dovod (na njega je priključena faza).
Na starih stikalih je bil ta kontakt označen z čisto majhno puščico. Če ni oznake na stikalu, boš moral določiti "dovodni" priključek z inštrumentom. Odklopi stikalo iz omrežja in z ohm-metrom določi dovodni priključek. Izmenično stikalo preklaplja med dvema kontaktoma, kar pomeni, da je med dovodnim kontaktom in med enim izmed ostalih dveh vedno povezava.
Na drugem stikalu na "dovodni" kontakt priključiš žarnico. Ostala dva priključka na stikalu sta za povezavo med stikaloma.
..uff, upam, da je tole napisano razumljivo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojan_01 Član

Pridružen-a: Pon 04 Feb 2008 9:12 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.34 Kraj: IV.G.
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 7:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Bilo je razumljivo, jaz sem razumel.
Morda je tudi kako izmenično stikalo v okvari. _________________ Še vedno nisem prepričan ali je neumnost dedna ali nalezljiva, drugače bi jo morali že izkoreninit |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaL Član

Pridružen-a: Pet 03 Sep 2004 15:59 Prispevkov: 304 Aktiv.: 1.28 Kraj: okolica Grosupljega
|
Objavljeno: Tor Apr 09, 2013 8:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živjo, hvala vsem za nasvete...sam se ne bi domislil postopkov. Skratka gnezdo v dozi sem uredil (bilo je povito z izolir trakom :/ ), našel pa sem tudi napako v vezavi stikal in sicer eno menjalno je bilo napačno zvezano.
Hvala še 1x in lp
Luka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 1 Ur