|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2012 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klik. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2012 10:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala moza za informacijo!
Pri nas stane cca 20€ tak adapter.
Ja nic, bo treba kupit enega. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2012 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem ga v lokalni trgovini z avtomaterialom, mislim da je bil to trgoavto, sedaj pa je tam trgovina za male živali. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Mar 18, 2012 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer malo offtopic, ampak vseeno, da ne bo Start brez veze iskal. Trgoavta kolikor vem ni več. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.70 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala fantje za pomoc!
Sem danes kupil adapter v hali A v BTCju.
Stal je slabih 15€.
Imajo ga skoraj vse trgovine z avtomaterjalom. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lipa Član

Pridružen-a: Ned 27 Sep 2009 9:39 Prispevkov: 734 Aktiv.: 3.83 Kraj: Lipa Beltinci
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pojasnilo, sedaj mi je jasno za kaj se gre. _________________ Lep pozdrav!
Boris Z. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dodal bi še nekaj podrobnosti glede 13-polne vtičnice, ki so ponavadi slabo dokumentirane, ali pa sploh ne:
Pin številka 10 je plus preko kontakta, medtem ko je pin 11 njegova masa (minus).
Pin številka 9 je trajni plus, pin 13 pa njegova masa.
Pin številka 3 pa je masa za luči, oziroma za pine 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8.
Torej imamo uradno 3 mase. Če so kdo spozna na EMC pravila kaj bolj kot jaz, bo verjetno znal kaj razložiti glede masnih točk in povezovanja le-teh.
Potem pa imamo še pin 12, ki največkrat ni nnikjer zabeležen, oziroma trdijo da ni priklopljen nikamor. V resnici pa mora biti na prikoličini strani (vtikaču) povezan na pin 3, to je na maso od luči. Na tak način potem avto ve, da je nanj priklopljena prikolica in temu primerno deluje tudi diagnostika žarnic, ABS sistem, ter stabilnostni sistemi. Seveda pri tistih avtih, ki to omogočajo.
Vir: http://www.volvoclub.org.uk/towbar_electrics.shtml |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bojci Neznanec

Pridružen-a: Sob 17 Mar 2012 21:40 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ilirska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 19, 2012 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi vzel klešče in tak priključek proč pocvikal in
montiral "normalen" 7 polni priključek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Energetik-m Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16 Prispevkov: 1392 Aktiv.: 7.36 Kraj: Zagorje
|
Objavljeno: Tor Mar 20, 2012 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bojci je napisal/a: |
Jaz bi vzel klešče in tak priključek proč pocvikal in
montiral "normalen" 7 polni priključek. |
Jaz pa bom vsak čas vzel klešče in tistega 7 polnega na prikolici odcvikal stran in montiral normalnega 13 polnega. so dosti bolje narejeni. _________________ lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 12:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi pa rajekupil kvaliteten vtikač znamke Hella in se ne bi jezil na slabe 7 polne vtikače tako kot sem se včasih. Če mi stranka pripelje v popravilo prikolico ali avto in slučajno prinese s seboj material, ki po mojem mnenju ni dovolj kvaliteten, delo preprosto zavrnem oziroma ponudim montažo materiala, za katerega po svojih dolgoletnih izkušnjah menim, da je dovolj kvaliteten. Nikogar ne silim, preprosto pojasnim, da s slabim materialom težko delam, nikakor pa ne morem zagotoviti zanesljivosti in kvalitete, še manj pa zanesljivosti na daljši rok, zato tako delo preprosto zavrnem, naj to naredi kdo drug.
Le zakaj bi bili vtikači in vtičnice ne vem kako dobro dokumentirani, saj neusposobljeni ljudje nimajo sploh kaj delat na tem področju, saj hitro kaj pomešajo in narobe povežejo... vsi usposobljeni pa smo usposobljeni tudi za iskanje dokumentacije, ki jo tudi najdemo, tako da...
Če je na avtu 13 polna vtičnica, priporočam uporabo adapterja, kar je bolj enostavno, bolj univerzalno , kvalitetno, hitreje, ... lahko pa nalašč na prikolico montiraš 13 polni vtikač, tako ne bo več primerna za posojanje tistim sosedom, ki samo "fehtajo" in za povrh pripeljejo nazaj obtolčeno in zasvinjano prikolico seveda pod pogojem, da imajo oni 7 polno vtičnico  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Mar 21, 2012 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imate probleme s trdnostjo vtikačev pač kupite kovinske.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni