Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
king25 Član

Pridružen-a: Ned 18 Jul 2004 1:06 Prispevkov: 579 Aktiv.: 2.44 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj sta še dve slikici. Slikal sem tuner in saw filter. Za tuner sem siguren za saw filter pa nevem, če sem ga prav označil z rumeno?!
Oznaka je S+M / G1956M.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
74.31 KB |
Pogledana: |
38 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
211.38 KB |
Pogledana: |
34 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14 Prispevkov: 667 Aktiv.: 2.81 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da je problem drugje. Po mojem imaš probleme da je vezje za avtomatsko fino nastavitev razglašeno. To preveriš tako da na daljinskem pritisneš tipko FT + ali FT -. Če se slika popravlja, in potem spet poslabša moraš uglasiti vezje za AFT,(automatic fine tuning). To se naredi z L 101. Najbolše se to izvede z plastično uglaševalko samo če jo nimaš se boš mogel znajti z navadnim izvijačem. Postopek je sledeči: Zelo malo obrneš feritno jedro na L 101 ter iščeš kanal. Opazuješ če se tuner ustavi točno na kanalu. Če ne postopek ponavljaš, tu pač moraš vztrajati. Če boš z jedrom predaleč se tuner sploh ne bo ustavil na kanalu ampak ga bo preletel. Splača se tudi vmes na novo memorirati najdeni kanal, pri tem opazuješ če se zgodi razlika v kvaliteti slike, ko ti TV napiše stored. Če boš uspel nastaviti AFT na optimum ne boš opazil nobene razlike. Malo je zoprno delo samo da se.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Probaj prvo teh nekaj kanalov fino nastaiti z FT +/-, ter jih tako nastavljene ponovno zmemoriraj pod isto številko. Lahko se zgodi da bodo slike potem dobre. Označeni element je SAW filter.
lp
baresi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaooo kako se že sam nisem tega prej spomnil glede fine nastavitve s tipko FT + oz.
FT -.
Dal sem na HRT1 in je slika po 2sec. izginila.Nato sem malo pritisnil tipko FT- in zadeva se je nastavila na lepo sliko. Probal sem nastavit tako vse ostale slabe kanale in se da.Sedaj so na ta način vsi lepi kanali.
Res hvala za to rešitev!
Sedaj moram še samo uglasiti vezje za AFT po tvojem postopku. Se pravi je problem samo tukaj..upam no
Edino če jih nastavim ročno s tipko FT-/+ in nato shranim.Po mojem bolje tako kot pa da bi čisto uničil sliko z L101 ?!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako je. Boljše je vsako pol leta ponovno zmemorirati kanale pa je. Za AFT rabiš več izkušenj pa kakšen inštrument. Mislim da ti ni potrebno zgubljati živce po nepotrebnem.
lp
baresi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 8:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Baresi hvala za pomoč!
Zanima me še samo kako lahko zbrišem vse memorirane kanale.
Recimo memorirana je številka 44 in ni tam kanala.Imam pa 35 najdenih kanalov.
Zanima me kako sedaj izbrišem 44 in ostale po pomoti shranjene številke?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
servisant Član

Pridružen-a: Čet 13 Okt 2005 16:05 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.13 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
baresi je napisal/a: |
To je to, samo sfe filter je za ton. Če je z njim kaj narobe, potem nimaš tona ali pa je popačen. Preveri vse napetosti na kanalniku. 33 V, 12 V. Ta šasija je imela probleme z zener diodo, mislim da se nahaja blizu vn dela, zamenjaj jo z ztk 33. Preveri če se na kanalniku spreminja Vdd ko menjaš kanale. Najboljše je da vklopiš avtomatsko iskanje, na eni od nogic kanalnika napetost raste od 0 do 33 V. Probaj nekaj od tega pa poročaj. Skoraj siguren sem da ni nič razglašenega, verjetno ti fali kakšna napetost.
lp
baresi |
Mnogokrat se tonski filter odraža tudi na sliki ( precej pogost pojav pri Voyagerju) !!!!!
LP J.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
king25.
Na žalost mislim da pri tej šasiji to ne gre. Če se prav spomnim E5 nima clear funkcijo. Mogoče obstaja kaka finta v servis meniju samo jaz ne vem za njo. Lahko nastaviš na sneg pa shraniš če te motijo dvojni kanali.
sevisant.
Res je da so na začetku uporabljali zelo čudne 5,5 filtre,(mislim da so bili češki), ne spomnim se pa primera da bi motile sliko, vsaj jaz nisem imel tak primer. Možno pa je vse.
lp
baresi
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aliboy Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08 Prispevkov: 88 Aktiv.: 0.37 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Za selitev kanalov je kriva zener dioda 33V. Zamenjati jo moraš točno s takšno kot je vgrajena (ZTK33B), kot ti je odgovoril baresi (temperatuna odvisnost).
Tudi "clear" funkcija je pri šasijah E5 mogoča. Sicer je potrebno malo predelati upravljalno enoto in sicer prebrikati eno tipko, ki potem deluje podobno kot "store". Ko bom našel v zapiskih bom javil.
LP, Aleš
_________________ Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.50 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro poslušaj: Vzemi kak nekovinski izvijaček, TV daj na search in čisto rahlo zavrti tuljavico zraven TDA3562. To večkrat ponovi. Ko se ti bo ustavil na kanalu, lepo čisto, je to to. Potem samo še na novo zmemoriraj vse kanale.
Filter pa pusti pri miru. Tisto se je odražalo z močno popačenim tonom.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

|
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za odgovore.
Bom zamenjal diodo samo ko jo kje dobim.V hte-ju je nimajo,drugam pa nimam trenutno možnosti pogledat (MB,LJ).
Drugače sem pa sedaj ročno nastavil preko daljinca programe in jih shranil.Zadeva deluje ok,samo bolje pa je če bi avtomatsko poiskal najboljši kanal.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hack Neznanec

Pridružen-a: Sre 20 Okt 2004 14:52 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2005 10:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Bolj kot berem tvoje poste bolj sem prepričan, da s TV-jem ni nič narobe. Ponovno z avtomatskim iskanjem poišči in zamemoriraj kanale, ki se ti odselijo. Zanima me ali se ti pri iskanju teh kanalov ustavi na kanalu ali pa se ustavi izven centra kanala oziroma ga preleti? Slabo ZTK diodo spoznaš po tem, da se ti kanal zlasti na zgornjem UHF področju (npr SLO II, ki je na kan. 49) odseli ne glede ali si poiskal kanal z FT +/-.
LP
_________________ doc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
king25 Član

|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2005 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
TV je sedaj popravljen
Zamenjal sem zener diodo ZTK33B in ni bilo nič bolje,zato sem malo obrnil L101 in je takoj bilo bolje.Tako sem fino nastavil L101 in je sedaj super.
Hvala vsem za pomoč!
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baresi Član

|
Objavljeno: Pon Dec 12, 2005 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene tudi veseli da ti je uspelo, veseli pa me tudi to da nam to sporočaš. Lepo bi bilo če bi vsi na tem in drugih forumih tako ravnali.
_________________ lp
baresi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|