|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 6:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Senzorje sem obrnil tako, da je izboklina zgoraj. Sedaj je bistveno boljše, čeprav eden še vedno piska po nepotrebnem. Nekako bom improviziral naklonske podložke in upam, da bo delalo kot mora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
webmartin Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2004 16:19 Prispevkov: 375 Aktiv.: 1.58 Kraj: Zg. Polskava
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Še eni zanimivi "nevidni" park senzor (ji)/ montaža brez vrtanja odbijača:
http://www.youtube.com/watch?v=_XrmyatXB3Y
Jih je ravno pred kratkim montiral znanec in pravi, da delajo vredu. _________________ Lep pozdrav,
webmartin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.74 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za te senzorje sem že slišal. sicer ravno obratno kot ti - kolega je jamral da je slabo predvsem ker začnejo tulit zelo pozno, pa tudi če pozorno gledaš video, tip vozi nazaj ZELO počasi....pri UZ se da vseeno peljati malce hitreje... Vprašanje je tudi, kako je pri ne-magnetnih ovirah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marsovcek Član

Pridružen-a: Pet 08 Jun 2012 11:27 Prispevkov: 160 Aktiv.: 1.01 Kraj: Okolica Celja
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne-magnetne ovire (načeloma) niso problem, večja težava je to, da elektromagnetni senzorji delujejo le, če se vozilo premika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.97 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
webmartin je napisal/a: |
Še eni zanimivi "nevidni" park senzor (ji)/ montaža brez vrtanja odbijača:
http://www.youtube.com/watch?v=_XrmyatXB3Y
Jih je ravno pred kratkim montiral znanec in pravi, da delajo vredu. |
Tak sistem uporabljam tudi jaz in sem ga pred pol leta že opisal ...
Iztok je napisal/a: |
Tak MW sistem nabavljen v "domači" firmi imam poleg vzvratne kamere na avtu že 3 leta ... s tem, da ima moj avto odbijač na zunaj plastičen, 1cm za njim pa je že alu "traverza". Alu trak antene sem nalepil od znotraj na plastiko odbijača 1cm stran od te traverze.
Deluje tako, da ko daš v vzvratno zabeleži informacijo kaj je normalno (kako so oddaljeni predmeti) in iz tega izhodišča javlja nadaljnje približevanje.
Ima slabosti in prednosti pred UZ sistemom.
Prednosti:
- z njim razločiš a si do ovire 5 ali 15cm kar pri UZ ni mogoče ker piska enako na vse kar je <30cm.
- vodne kapljice, sneg ali led ga ne motita.
Slabosti:
- če si dal v vzvratno, ko si že 5cm od ovire na javlja nič. To je manjši problem ker ob prihodu do avta ponavadi vidiš, da si že čisto blizu ovire.
- ne zaznava suhih lesenih ali plastičnih predmetov. Zato kakšnega lesenega količka ali leseni suhih ograj in ovir podobnih ovir iz lesa ali plastike ne zazna zaradi MW sistema.
Kljub vsemu ga raje uporabljam kot UZ senzorje ker ni treba imet tistih vidnih "štiftov" po odbijaču in ima boljšo "resolucijo" v zadnjih centimetrih približevanja kot UZ. Če se gre res za centimetre pa vklopim WiFi na telefonu in preko kamere vidim na cm točno koliko je še prostora ...
Nekaterim ta radarski sistem ni všeč ker zaznava samo ovire bližje od 1m in pravijo, da rabijo zaznavanje že od 2m naprej kar je lastnost UZ sistema.
Takim lahko samo rečem, da če že na ogledalih ne ločijo metra od dveh, naj raje parkirajo na parkingih za kamione ...
Meni osebno pa je najbolj važno, da zazna že prej v ogledalih videne ovire (kovinske, betonske, druga vozila, ipd.) še bolj pa, če za avto prikobaca kakšen majhen otrok, ki ga v ogledalih ne moreš videti niti predvideti  |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni