|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MaliMarkić Član

Pridružen-a: Tor 22 Jan 2013 19:07 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.10 Kraj: ljutomer
|
Objavljeno: Čet Nov 28, 2013 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljen.
Ja mislim da je šla "črplka" sem imel skoraj vse iste probleme kot si jih našteval na Nissan Terrano letnik 1995. Motorček za pranje šip je zeloooo drag vsaj original. Jaz sem iztaknil motorček, reskiral pač 3 litre tekočine šel do prvega prodajalca z avto deli, naprimer gmt ali kaj podobnega in sva našla motorček od vw golfa III, ki ima isto debelino korena, kjer sede v posodico z vodo, vtaknil noter, pripel konektor in stvar funkcionira za 10 eur dalje že 4 leta. Original pa je kot bi bil iz zlata skoraj 100eur.
lp
Markić |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kondenzator trgovec
Pridružen-a: Čet 29 Sep 2011 19:05 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.47
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 6:08 pm Naslov sporočila: Re: Zadji brisalec - ne deluje |
|
|
Da izkoristim to temo... sam imam enak problem. Pri Golfu IV je popokala izolacija žic v gumijasti harmonika cevi, ki vodi do prtljažnih vrat. Male premere žic se je dalo enostavno sanirat, ostal je še večji vodnik od gretja zadnjega stekla.
Glede na dejstvo, da teče skozi ta vodnik konkreten tok, me zanima, če bo " lot štukanje" zadostovalo? Original set kablov je neverjetno drag  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po spajkanju bo presek žice večji kot prej in tako bi to lahko delovalo, vendar ne dolgo. Na tem mestu se žice premikajo in tu spajkanje ni priporočljivo za trajno rešitev. Na mestu pregiba moraš vgradit nepoškodavano novo žico. Spojiš jo pol metra od mesta okvare v eno in v drugo stran, oziroma za mestom, kjer je snop žic pritrjen na šasijo avtomobila. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.86 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Dec 25, 2013 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na očetovem A6 sem vodnike čez to gibljivo cev zadnjih vrat zamenjal. Spajkal sem jih nekje 5-10cm od cevi kakor sem segel. Problem je sicer bil samo en vodnik za pomoč pri odpiranju vrat, bili pa so počeni (samo izolacija) še eni štirje. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni