www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Elektronska zavora Passat
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.61
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Klik.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za trenutek ga priklopi na vir, ki ti lahko da kakšnih 30A, npr na akumulator, zaporedno mu veži avtomobilsko 60W žarnico, pa boš videl, če se misli zavrteti.
poldim
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2011 11:34
Aktiv.: 0.69
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 11:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za nasvete, malo bom eksperimentiral, ugotoviti pa moram, kako odpreti ohišje, da lahko očistim mehanizem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.88
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 25, 2014 11:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Razlaga s strani VW v prilogi.

LP, Peter

SSP_346.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  SSP_346.pdf
 Velikost datoteke:  1.48 MB
 Downloadano:  59 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2014 12:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poldim je napisal/a:
Napisan je samo proizvajalec TRW in 2D koda, ostalo pa je oznaka plasike in še nekaj

TRW je originalen del?

Za mojega sem ravno zadnjič kupil ponaredek in je med ponarednki imel v trgovini tudi od TRW, ki je dražji. Sicer bi naj bila kvaliteta boljša, vendar sem bil v dvomih, ker del, ki sem ga kupil ni bil niti tako dobro pobarvan kot robusten od drugega proizvajalca. Ob menjavi dela sem ugotovil, da je originalen del enak TRW ponaredku, le da je na njem original znak.

Kaj hočem povedati, da še malo povprašaj za drugimi ponaredki, ki znajo biti cenejši in še celo boljši.

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.04
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 26, 2014 8:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poldim je napisal/a:
Najprej bom poskusil s tokom 3A, če se ne premakne pa ga priklopim na akumulator, preko neke razumne varovalke. Potem bomo pa videli.

Za taka testiranja namesto varovalke uporabljam H4 žarnico Wink
Vežeš jo tako kot varovalko - zaporedno.
Ker imaš močnejši porabnik veži dolgo in kratko skupaj Wink

poldim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon, zanima me, kje dobiti ustrezen ponaredek?
Nazaj na vrh
poldim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 11:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PPG78 je napisal/a:
Razlaga s strani VW v prilogi.

LP, Peter

Hvala za poslan PDF, dobro je vedeti kako deluje.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 11:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker si iz Ormoža ti je Lenart blizu. Jaz grem vedno v avto Lenart. V MB ni bolj poceni trgovine. Robo pa vsak svojo hvali.

Da se ne bi vozil bi poklical med delovnim časom in malo povprašal, če to držijo.

poldim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ElGrigon je napisal/a:
Ker si iz Ormoža ti je Lenart blizu. Jaz grem vedno v avto Lenart. V MB ni bolj poceni trgovine. Robo pa vsak svojo hvali.

Da se ne bi vozil bi poklical med delovnim časom in malo povprašal, če to držijo.

Hvala za koristno informacijo.

Jutri razstavim motorček, ker imamo že cel vikend rojstno-dnevno obarvan. Če ne rešim motorčka sam, pa se odpravim v nabavo novega.
Nazaj na vrh
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.36
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S temi kao ponaredki je pa tako. Pri Seatu Alhambri mi je vsakih 80kkm crknila vžigalna tuljava, tako da je poćil izolator pri VN izhodu. Originalna, draga kot žafran. Sedaj imam tretjo, ki ni original Telefunken, pa drži že 100kkm. in ni videti kakšnih poškodb.
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 4:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni vsak ponaredek dober.

Jaz sem enkrat vgradil ponaredek termostatski ventil. Menjal sem ga tri krat zapored v kratkem časovnem zaporedju. Na koncu sem šel na avto-odpad po originalen kos in dela že 4 leta.
Nov je seveda bil predrag.

poldim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 27, 2014 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tu pač mi nekega pametnega paravila. Vse skupaj je biznis. Kdor zana bojle prodat peč proda. Mi pa bi radi samo, da za spodobno ceno dobimo to, kar ne bi smelo crknit. Vzadaj pa je spet biznis. Na žalost.
Sad
Nazaj na vrh
poldim
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 12:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes mi je uspelo razstaviti, oz. odrezati motorni pogon. Ugotovil sem, da je zaradi počenega ohišja prišla voda v pogon in je "zaribal" ležaj. Novi ležaj že imam (626Z) upam samo to, da mi bo uspelo stari ležaj sneti in ohišje ponovno sestaviti in kakovostno zalepiti skupaj. Problem bo tudi zatesniti celi motorček, še posebej tam, kjer sem ga prerezal.

Kar zadeva nabave novega pa bom počakal, da vidim, kako mi bo uspelo popraviti ta motorček. Za ta model pri nas ne dobim zamenjava, samo original. ta pa je, kot sem že omenil, zelo drag. Če pogledamo kako je izdelan, bi lahko bila cena takšnega motorčka okrog 50EUR.
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 28, 2014 12:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poldim je napisal/a:
Če pogledamo kako je izdelan, bi lahko bila cena takšnega motorčka okrog 50EUR.

Heh... Neboš verjel, ampak cena takega motorja od proizvajalca je pod 15 €. Kako vem? Ker smo razvijali alternatovo z planetnim gonilnikom namesto jermenskega prenosa.

Kar se tiče motorja, ti ga lahko popravim. Lahko daš na pošto, pa porihtamo in ti ga pošljem nazaj.

Če te zanima, pošlji zs.

l.p.

p.s. Pozabil napisat. Gre pa za klasičen Dc motor moči nekje do 200 W. Pri menjai ležaja bodi pozoren, da ne skriviš gredi. Obvetno je potrebno gred podpriti pri vtiskovanju novega ležaja, ker v nasprotnem primru boš gred Fi 5 mm skrivil v banano, kar bo imelo za posledice ogromne vibracije in nato uničenje kolektorja.

Nazadnje urejal/a sebastjan.kamensek Pon Apr 28, 2014 1:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni