|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.78 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2014 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
@ protonček
RF zelo hitro rjavi v stiku z železom  |
Res je. Sicer nikjer nisem omenjal železa...
če delaš z RF, potem mora biti RF in pika. Nič malo mešano. Iz istega razloga recimo ne smeš uporabljati plošč za flexarco, ki vsebujejo železne opilke (na njej mora pisati da je uporabna za RF).
Pa nič z "drotkrtačo" itd.
res pa je da je barva, oz. izgled RF.ja nekako specifičen in enim preprosto ni všeč.
Pa še - za notranje zadeve recimo poliran, brušen....niti dotaknit se ga ne rabiš, dovolj je da ga grdo pogledaš pa se že pozna  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krofko Član

Pridružen-a: Ned 10 Avg 2008 21:13 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.23 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2014 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Pobesneli
Hvala za informacijo. To me je zanimalo samo informativno, ker se gre za hobi zadeve. Tako da "italijanska" varianta ne pride v poštev.
Me pa zanima še nekaj. Glede na to, da čistilo opereš s poromatom - lahko potem ta voda odteče v kanalizacijo oziroma naravo? Ali odpadne vode s čistilom sodijo med nevarne odpadke? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2014 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z nitrom operi in zbriši tisto črno prevleko in pobarvaj dva sloja Hammerit barve. Ni boljšega za zunaj. Dobiš jo v veliko odtenkih. _________________ lp, ElGrigon
Nazadnje urejal/a ElGrigon Pet Avg 01, 2014 12:30 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Jul 31, 2014 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi smo obrusili s smirkovim papirjem in obrisali z redčilom. Potem pa več slojev temeljne barve in na koncu še prekrivna barva.
Zarjavi pa ponavadi vedno, seveda če ni cinkano oziroma ne gre za neko super duper barvo, ampak recimo Epolor in čez Tessarol.
Pred temeljno barvo lahko za zarjavele kovine uporabiš še recimo Antikorozin. Včasih se je dobil Rust-X, ki ga pa mislim pri nas ni. Bil je pa boljši od kakšnih Antikorozinov. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 1:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi dostikrat očistim kar z nitro, čeprav nitro ni ravno idealno čistilo, saj je mastno. Je pa bolje kot nič.
Sicer je epolor solidna barva, nikakor pa nanjo ne paše tesarol. Z njim ne bi prebarval niti tistega, kar imam v bajti na suhem, je podn od podna. Zastonj ne maram. Obstajajo dosti kvalitetnejše barve po enaki ceni. Ne razumem zakaj se eni tako trmasto držijo te vode...
Epolor je včasih veljala kot osnovna in pokrivna barva obenem. Jaz sem kar nekaj stvari pobarval z njo in kar solidno drži. Edino dokler ni popolnoma suha je ne sme dobiti vlaga, ker se potem na njej naredi grda siva meglica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 5:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Najprej odstranim rjo, če je prisotna in na rahlo obrusim.
Potem razmastiš z kakšnim močnejšo lužino (tekoče čistilo za pomivalni stroj, ali tableta v litru do dveh vode). Na knocu pa prebrišem z metanolom ali acetonom.
Ko daš kaj na cinkanje in želiš potem prebarvat, jim moraš tam povedat da želiš odprto cinkanje brez pasivizacije, na katerega se lahko barva takoj. _________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 7:50 am Naslov sporočila: |
|
|
iz navodil za uporabo Ferrosana: Za odmaščevanje se lahko uporabi bencin ali trikloretilen. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 9:09 am Naslov sporočila: |
|
|
mobwap je napisal/a: |
Ko daš kaj na cinkanje in želiš potem prebarvat, jim moraš tam povedat da želiš odprto cinkanje brez pasivizacije, na katerega se lahko barva takoj. |
Ne vem za ostale, jaz sem imel v mislih vroče cinkanje. Imajo ogromno kad ( v celju mislim da 12m dolgo) z raztopljenim cinkom in čez njo potuje zadeva. Mora pa imeti luknje zvrtane na pravih mestih ( vsaka cev zgoraj in spodaj), da cink pride tudi v notranjost. Če ni lukenj, se cev napne in eksplodira v cinku.
Pri vročem cinkanju ne vem, če obstaja pasivizacija...., za galvansko pa dvomim, da ima kdo tako veliko kad, da bi noter spravil recimo celo ograjo za balkon... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.02 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Govorim o vročem cinkanju, ne galvanskem.
Pasivizacija zapre površino, in prepreči belo oksidacijo cinka, ob enem se malo kaj še gor prime. _________________ INSTALLING DEMOCRACY.... 44% DONE.
Installation failed.
404 error: form not found.
FORMING GOVERNMENT.... 23% DONE.
Formation failed. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
huh....ne bom trdil, ampak jaz prvič slišim, da se po vročem cinkanju tudi pasivira...
Tudi ko berem prospekt od pocinkovalnice celje tam piše samo da sijoča prevleka nastane, ko se obdelovanec počasi ohlaja - ali na zraku ali v vodi. Zadeov najprej razmastijo, potem potopijo v cink, ohladijo in to je to.
Pri nas ko smo zadevo dobili iz celja ni bilo nikoli nič pasivirano, saj bi se videlo... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.63 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pet Avg 01, 2014 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dokler so cevi iz trgovine in niso zarjavele ponavadi ni težav, ko pa zadeva enkrat zarjavi je pa konec.
Recimo krmilo za kolo mi je zarjavelo in ker niso ravno poceni, sem ga speskal, kolikor se to pač doma da izvesti, ter pobarval. Ker pa cev rjavi od znotraj je na plan skozi barvo kaj kmalu pokukala tudi rja. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni