|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
mmelektronika je napisal/a: |
naprava je "profi" doma narejena
3d tisk s PETG materjalom zdrži brez problema
trak je kupljen na aliexpress, rabim samo 30A max |
KWELD?
Si vzel "reclaimed" celice (nove, že enkrat pošvasane, a dosti cenejše)?
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.54
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Nikoli nisem preveč verjel v D klaso, ampak tale kitajska igračka me je pa prav prijetno presenetila. |
Kje si nabavil? Jaz občasno kupim kak zvočnik kar iz Nemčije. Je malo dražje, a pride praktično takoj, če je zaloga.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fantocci je napisal/a: |
Trenutno imam še nekaj težav z rahlim brenčanjem, ko mu na vhod dodam še predojačevalec z NE5532. To moram nekako sfiltrirat... (brez predojačevalca je popolnoma tih). Kakšna ideja, kaj naredit? EMI filtri ki so na sliki niso pomagali.
Vidim pa, da ima tale tvoj predojačevalnik že vgrajen, moj na žalost nima in za pasivni inštrument kot tak ni dovolj občutljiv. |
Preveri kako imaš narejeno gnd od napajanja in od signala. Vse poveži v eno točko na napajanju. Tudi gnd obeh napajalnikov se morata srečati v tisti točki
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2024 1:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
mosqito je napisal/a: |
Kje si nabavil? Jaz občasno kupim kak zvočnik kar iz Nemčije. Je malo dražje, a pride praktično takoj, če je zaloga. |
Tule sem vzel ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantocci Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52 Prispevkov: 384 Aktiv.: 1.98
|
Objavljeno: Sre Jun 12, 2024 1:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Trenutno imam še nekaj težav z rahlim brenčanjem, ko mu na vhod dodam še predojačevalec z NE5532. To moram nekako sfiltrirat... (brez predojačevalca je popolnoma tih). Kakšna ideja, kaj naredit? EMI filtri ki so na sliki niso pomagali.
Vidim pa, da ima tale tvoj predojačevalnik že vgrajen, moj na žalost nima in za pasivni inštrument kot tak ni dovolj občutljiv. |
Preveri kako imaš narejeno gnd od napajanja in od signala. Vse poveži v eno točko na napajanju. Tudi gnd obeh napajalnikov se morata srečati v tisti točki |
Ko bo modul vgrajen v dejanski box, bo napajan s takim SMPS.
On ima le izhodne + in - priključke (ker je napajanje enostransko je potem minus dejansko masa). Ali naj maso vežem tudi na to mesto, ki je označeno z ozemljitvenim simbolom (levo spodaj) ali je to mišljeno za ozemljitveni PE vodnik iz priključnega kabla? Ali naj bo tu celo zvezdišče vseh mas v eni točki?
Se mi pa včasih pojavi težava, ker se mi preko PE žile iz napajalnega kabla prikradejo motnje v zvok, ki jih ni, če ta PE ozemljitev ni priključena, ampak to je že drug problem...
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
220.9 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6733 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2024 9:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Preveri kako imaš narejeno gnd od napajanja in od signala. Vse poveži v eno točko na napajanju. Tudi gnd obeh napajalnikov se morata srečati v tisti točki |
Ko bo modul vgrajen v dejanski box, bo napajan s takim SMPS.
On ima le izhodne + in - priključke (ker je napajanje enostransko je potem minus dejansko masa). Ali naj maso vežem tudi na to mesto, ki je označeno z ozemljitvenim simbolom (levo spodaj) ali je to mišljeno za ozemljitveni PE vodnik iz priključnega kabla? Ali naj bo tu celo zvezdišče vseh mas v eni točki?
Se mi pa včasih pojavi težava, ker se mi preko PE žile iz napajalnega kabla prikradejo motnje v zvok, ki jih ni, če ta PE ozemljitev ni priključena, ampak to je že drug problem... |
Izhodi za zvočnike so ločeni in nimajo gnd, na točko, kjer je znak za gnd bi jaz pripeljal napajalni kabel z gnd vodnikom. Potem lahko z tanjšo živo (utp) povežeš na predojačevalec in tam narediš zvezdo za signal. Če bo še vedno brum, probaj na to žičko dat 10 ohm upor zaporedno....
Včasih je enostavno rešit, drugič je pa potrebno kar nekaj preizkušanja.
Ravno te dni sem dal fm sprejemnik, ki mi ga je dal SIlvo, spakiral v ohišje. Sem mislil dat D klaso 2.1 in naredit en majhen sistem, samo z radijem. Pa sploh ni lovil postaj
Antena prava, povezavo med anteno iz fm modulom sem dal koaksialni kabel, oplet dal na maso, med ojačevalec in fm sem dal zaslonko iz pleha, ki sem jo povezal na gnd... ni delalo.
Sem obupal in dal ojačevalec AB, pa je začelo špilat
Žal pa ta ojačevalec nima 2.1 izhodov, zato sem gor priklopil malo večje zvočnike, kot sem imel namen v osnovi . Trenutno je v delavnici in res lepo dela. Dobra lastnost ab ojačevalca je tudi to, da ima BT integriran in se lahko poveže na telefon. Še slike, kako je bilo z d in kako je zdaj z ab klaso:
|
3.97 MB |
16 krat |

|
|
3.57 MB |
14 krat |

|
|
2.68 MB |
28 krat |

|
_________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 590 Aktiv.: 3.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2024 8:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Popravil letos kupljeno vrtno kosilnico, je kamen prestrelil zaščitno plastiko za pogonski jermen. Na servisu so rekli da se novo lahko dobi šele septembra.
Glede na ves ta dež bo do septembra še veliko trave za kosit, zato sem luknjo kar zakrpal s plehom.
|
259.95 KB |
8 krat |

|
|
252.41 KB |
5 krat |

|
_________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kosmaj Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32 Prispevkov: 140 Aktiv.: 0.71 Kraj: Logatec
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2024 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zgornji del pogona traku je dobil perforirane stranice, ker originalno ohišje je dobiti misija nemogoče......
Sedaj pa napad na ojačevalno predmagnetilni del v spodnji 30kg škatli. Potem bo pa že kakšena muzika zalaufala.
|
1.98 MB |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1671 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Jul 01, 2024 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Sodelavcu popravljal napajalnik od mešalne mize Behringer X32. Deloval je cela 4 leta, potem pa na lepem odpovedal.
Po enem kupu merjenja, zakaj napajalniški krmilni PWM čip ni štartal, ter zakaj primarni mosfeti niso dobili impulzov nase, sem le našel napako. Neprispajkano primarno navitje v transformatorčku, ki prenaša pulze iz izhoda PWM čipa UC3844 na oba mosfeta za krmiljenje glavnega flyback transformatorja. Čudno da je sploh zdržalo tako dolgo.
|
691.58 KB |
9 krat |

|
|
676.16 KB |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snoopy Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Radovljica
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dr.1m Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30 Prispevkov: 454 Aktiv.: 2.14 Kraj: Goriška Primorska
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2024 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
snoopy je napisal/a: |
Napajalnik za PS4 ravno med počitnicam prenehal delovati.
Na sliki je viden vsiljivec. Odstranil vsiljivca, PS4 še kar ne dela.
Zamenjam še upor, ki je bil pod vsiljivcem in PS4 se sedaj prižge.
Juri zaprem in dam testirat otroku. |
Kje si imel tega vsiljivca? Na napajalnem delu ali matični plošči?
Imam namreč problem da mi PS4 ne vžge. Sem ga podrl in na hitro pregledal napajalnik. Vse OK. Tudi 5v ima na kontrolnem priključku. Vseeno pa PWR gumb ne zasveti in ne vžge ne gled koliko pritiskam na ta gumb.
_________________ Biti ali ne Biti oziroma Bajti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Sre Avg 28, 2024 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
snoopy je napisal/a: |
Napajalnik za PS4 ravno med počitnicam prenehal delovati.
Na sliki je viden vsiljivec. Odstranil vsiljivca, PS4 še kar ne dela.
Zamenjam še upor, ki je bil pod vsiljivcem in PS4 se sedaj prižge.
Juri zaprem in dam testirat otroku. |
Orignialna definicija "bug in the system."
_________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni