www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj počnem Junij 2024
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.54

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mmelektronika je napisal/a:
naprava je "profi" doma narejena Smile

3d tisk s PETG materjalom zdrži brez problema

trak je kupljen na aliexpress, rabim samo 30A max

KWELD?

Si vzel "reclaimed" celice (nove, že enkrat pošvasane, a dosti cenejše)?

mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.54

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:
Nikoli nisem preveč verjel v D klaso, ampak tale kitajska igračka me je pa prav prijetno presenetila.

Kje si nabavil? Jaz občasno kupim kak zvočnik kar iz Nemčije. Je malo dražje, a pride praktično takoj, če je zaloga.

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2024 12:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantocci je napisal/a:

Trenutno imam še nekaj težav z rahlim brenčanjem, ko mu na vhod dodam še predojačevalec z NE5532. To moram nekako sfiltrirat... (brez predojačevalca je popolnoma tih). Kakšna ideja, kaj naredit? EMI filtri ki so na sliki niso pomagali.

Vidim pa, da ima tale tvoj predojačevalnik že vgrajen, moj na žalost nima in za pasivni inštrument kot tak ni dovolj občutljiv.

Preveri kako imaš narejeno gnd od napajanja in od signala. Vse poveži v eno točko na napajanju. Tudi gnd obeh napajalnikov se morata srečati v tisti točki

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2024 1:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Kje si nabavil? Jaz občasno kupim kak zvočnik kar iz Nemčije. Je malo dražje, a pride praktično takoj, če je zaloga.

Tule sem vzel ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Fantocci
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Jul 2009 10:52
Aktiv.: 1.98

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 12, 2024 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Fantocci je napisal/a:

Trenutno imam še nekaj težav z rahlim brenčanjem, ko mu na vhod dodam še predojačevalec z NE5532. To moram nekako sfiltrirat... (brez predojačevalca je popolnoma tih). Kakšna ideja, kaj naredit? EMI filtri ki so na sliki niso pomagali.

Vidim pa, da ima tale tvoj predojačevalnik že vgrajen, moj na žalost nima in za pasivni inštrument kot tak ni dovolj občutljiv.

Preveri kako imaš narejeno gnd od napajanja in od signala. Vse poveži v eno točko na napajanju. Tudi gnd obeh napajalnikov se morata srečati v tisti točki

Ko bo modul vgrajen v dejanski box, bo napajan s takim SMPS.

On ima le izhodne + in - priključke (ker je napajanje enostransko je potem minus dejansko masa). Ali naj maso vežem tudi na to mesto, ki je označeno z ozemljitvenim simbolom (levo spodaj) ali je to mišljeno za ozemljitveni PE vodnik iz priključnega kabla? Ali naj bo tu celo zvezdišče vseh mas v eni točki?

Se mi pa včasih pojavi težava, ker se mi preko PE žile iz napajalnega kabla prikradejo motnje v zvok, ki jih ni, če ta PE ozemljitev ni priključena, ampak to je že drug problem...

SMPS.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  220.9 KB
 Pogledana:  2 krat

SMPS.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.41
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2024 9:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robantim na "mojstra", ki gre takole popravljat. En kup dela je, da razstaviš do te mere, da je možno popravljat, potem pa zamenja en elektrolit in debelo popacka z lepilom. Zdaj sta fuč oba, zamenjani celo slabši od starega. Brick wall

JRX_Elko_r.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  221.33 KB
 Pogledana:  23 krat

JRX_Elko_r.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 16, 2024 9:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantocci je napisal/a:
ro-bi je napisal/a:
Fantocci je napisal/a:

Ko bo modul vgrajen v dejanski box, bo napajan s takim SMPS.

On ima le izhodne + in - priključke (ker je napajanje enostransko je potem minus dejansko masa). Ali naj maso vežem tudi na to mesto, ki je označeno z ozemljitvenim simbolom (levo spodaj) ali je to mišljeno za ozemljitveni PE vodnik iz priključnega kabla? Ali naj bo tu celo zvezdišče vseh mas v eni točki?

Se mi pa včasih pojavi težava, ker se mi preko PE žile iz napajalnega kabla prikradejo motnje v zvok, ki jih ni, če ta PE ozemljitev ni priključena, ampak to je že drug problem...

Izhodi za zvočnike so ločeni in nimajo gnd, na točko, kjer je znak za gnd bi jaz pripeljal napajalni kabel z gnd vodnikom. Potem lahko z tanjšo živo (utp) povežeš na predojačevalec in tam narediš zvezdo za signal. Če bo še vedno brum, probaj na to žičko dat 10 ohm upor zaporedno....
Včasih je enostavno rešit, drugič je pa potrebno kar nekaj preizkušanja.

Ravno te dni sem dal fm sprejemnik, ki mi ga je dal SIlvo, spakiral v ohišje. Sem mislil dat D klaso 2.1 in naredit en majhen sistem, samo z radijem. Pa sploh ni lovil postaj Shocked
Antena prava, povezavo med anteno iz fm modulom sem dal koaksialni kabel, oplet dal na maso, med ojačevalec in fm sem dal zaslonko iz pleha, ki sem jo povezal na gnd... ni delalo.
Sem obupal in dal ojačevalec AB, pa je začelo špilat Very Happy
Žal pa ta ojačevalec nima 2.1 izhodov, zato sem gor priklopil malo večje zvočnike, kot sem imel namen v osnovi . Trenutno je v delavnici in res lepo dela. Dobra lastnost ab ojačevalca je tudi to, da ima BT integriran in se lahko poveže na telefon. Še slike, kako je bilo z d in kako je zdaj z ab klaso:

IMG_20240613_204729.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.97 MB
 Pogledana:  16 krat

IMG_20240613_204729.jpg

IMG_20240615_110958.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.57 MB
 Pogledana:  14 krat

IMG_20240615_110958.jpg

IMG_20240615_163417.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.68 MB
 Pogledana:  28 krat

IMG_20240615_163417.jpg

jozkoc
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32
Aktiv.: 3.23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 24, 2024 8:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravil letos kupljeno vrtno kosilnico, je kamen prestrelil zaščitno plastiko za pogonski jermen. Na servisu so rekli da se novo lahko dobi šele septembra. Rolling Eyes
Glede na ves ta dež bo do septembra še veliko trave za kosit, zato sem luknjo kar zakrpal s plehom. Anxious

20240624_072943_50.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  259.95 KB
 Pogledana:  8 krat

20240624_072943_50.jpg

20240624_072925_50.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  252.41 KB
 Pogledana:  5 krat

20240624_072925_50.jpg

kosmaj
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Mar 2009 22:32
Aktiv.: 0.71
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 24, 2024 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgornji del pogona traku je dobil perforirane stranice, ker originalno ohišje je dobiti misija nemogoče......
Sedaj pa napad na ojačevalno predmagnetilni del v spodnji 30kg škatli. Potem bo pa že kakšena muzika zalaufala.

20240624_071642_HDR.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.98 MB
 Pogledana:  23 krat

20240624_071642_HDR.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 01, 2024 9:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodelavcu popravljal napajalnik od mešalne mize Behringer X32. Deloval je cela 4 leta, potem pa na lepem odpovedal.
Po enem kupu merjenja, zakaj napajalniški krmilni PWM čip ni štartal, ter zakaj primarni mosfeti niso dobili impulzov nase, sem le našel napako. Neprispajkano primarno navitje v transformatorčku, ki prenaša pulze iz izhoda PWM čipa UC3844 na oba mosfeta za krmiljenje glavnega flyback transformatorja. Dancing Čudno da je sploh zdržalo tako dolgo.

1719819798323.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  691.58 KB
 Pogledana:  9 krat

1719819798323.jpg

1719819798329.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  676.16 KB
 Pogledana:  11 krat

1719819798329.jpg

Nazaj na vrh
snoopy
Član
Član

Pridružen-a: Ned 11 Maj 2003 1:17
Aktiv.: 0.97
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 08, 2024 11:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik za PS4 ravno med počitnicam prenehal delovati. Rolling Eyes

Na sliki je viden vsiljivec. Odstranil vsiljivca, PS4 še kar ne dela.
Zamenjam še upor, ki je bil pod vsiljivcem in PS4 se sedaj prižge.

Juri zaprem in dam testirat otroku.

20240708_192836[1].jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.83 MB
 Pogledana:  34 krat

20240708_192836[1].jpg

Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 28, 2024 7:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

snoopy je napisal/a:

Kje si imel tega vsiljivca? Na napajalnem delu ali matični plošči?
Imam namreč problem da mi PS4 ne vžge. Sem ga podrl in na hitro pregledal napajalnik. Vse OK. Tudi 5v ima na kontrolnem priključku. Vseeno pa PWR gumb ne zasveti in ne vžge ne gled koliko pritiskam na ta gumb.

Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 28, 2024 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

snoopy je napisal/a:

Orignialna definicija "bug in the system."
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni