|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Jun 14, 2024 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Naredil sem tak UZ generator z namenom odganjanja komarjev (cca 16kHZ - 40kHZ), vendar mi ni uspelo ugotoviti, katera frekvenca naj bi bila tista, ki jih oganja.
Ko sem to testiral se je pa pri določenih frekvencah moj kuža umaknil v box.
Kar se pa polžev tiče, ja, ne marajo bakra, zato sem oblepil ženine visoke grede z bakrenim trakom širine 4cm in polž, ko prileze do traku se obrne in proba drugje.
Dobijo se tudi bakrene mrežice, ki jih lahko položiš okoli vrta, toda problem so tisti, ki so že na (v) vrtu in njihovi potomci v zemlji.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
144300 Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14 Prispevkov: 725 Aktiv.: 3.87 Kraj: Zelena dolina
|
Objavljeno: Sob Jun 15, 2024 9:29 am Naslov sporočila: |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Dor dobi frekvenco, ki prežene (ta rdeče) polže je zmagal!
Tega je zadnje čase pri nas...... zelo preveč! |
Nabavi si kako raco, bi znal bit problem rešen ?
Sedaj bo poletje in vročina se bodo nekaj že zredčili . Jih je pa res veliko ....
_________________ NI ANTENA VSE,JE PA OGROMNO.
Nazadnje urejal/a 144300 Sob Jun 15, 2024 11:23 am; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Jun 15, 2024 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaka57 je napisal/a: |
Naredil sem tak UZ generator z namenom odganjanja komarjev (cca 16kHZ - 40kHZ), vendar mi ni uspelo ugotoviti, katera frekvenca naj bi bila tista, ki jih oganja.
Ko sem to testiral se je pa pri določenih frekvencah moj kuža umaknil v box.
Kar se pa polžev tiče, ja, ne marajo bakra, zato sem oblepil ženine visoke grede z bakrenim trakom širine 4cm in polž, ko prileze do traku se obrne in proba drugje.
Dobijo se tudi bakrene mrežice, ki jih lahko položiš okoli vrta, toda problem so tisti, ki so že na (v) vrtu in njihovi potomci v zemlji. |
Enaka izkušnja, pomislil sem, da je kaj narobe z mojo konstrukcijo pa sem še kupil narejen odganjalec komarjev in pajkov. Rezultat nič boljši, tako da učinkuje le manj prijazna metoda in uporabljam električni VN lopar, tako da nekoliko zmanjšam njihovo število.
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
prel1 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2021 20:16 Prispevkov: 372 Aktiv.: 8.60 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sob Jun 15, 2024 10:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Shema odganjalca komarjev podobna priloženi, izhod direktno preko kondenzatorja na piezzo zvočnik (brez potenciometra VR1)
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
44.43 KB |
Pogledana: |
3 krat |

|
_________________ Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2024 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam tisto kar jih privlači. Radijske valove z valovno dolžino malo pod 400 nm in visoko napetost. Od veselja kar eksplodirajo z glasnim pokom.
LP, Jože
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Ned Jun 16, 2024 9:17 am Naslov sporočila: Re: Frekvence ki motijo komarje |
|
|
Fantocci je napisal/a: |
Zanima me, ali je kdo kje zasledil kakšno malo bolj znanstveno podkrepljeno raziskavo (ne ravno rekla kazala), katere naj bi bile tiste frekvence, ki bi odganjale komarje?
Kakšen link mogoče? |
https://youtu.be/jy3Kj6KGWWY?feature=shared&t=245
_________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 560 Aktiv.: 5.72
|
Objavljeno: Tor Jun 25, 2024 11:13 am Naslov sporočila: |
|
|
s57bic je napisal/a: |
Uporabljam tisto kar jih privlači. Radijske valove z valovno dolžino malo pod 400 nm in visoko napetost. Od veselja kar eksplodirajo z glasnim pokom.
LP, Jože |
Zanimivo. Hočeš reči imaš ledice od 400 nm valovne dolžine zadaj za električno mrežico?
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.69 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jun 25, 2024 12:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja. moja škatla je široka cca 35 cm.
Podobna je tej na sliki, ni pa enaka.
Pred leti je bila kakšnih 40 eurov.
Noter letijo komarji, mušice in muhe pa včasih tudi vešče.
Potem z glasnim pokom eksplodirajo. Ostanki se nabirajo spodaj v izvlečnem predalčku.
S tistimi manjšimi in okroglimi uničevalci pa nisem bil zadovoljen. Skoraj nič ni letelo noter. Mogoče žarnica ni bila prava.
Se pa nekateri komarji zadržujejo bolj pri tleh, nekateri pa višje.
Najboljše bi bilo imeti dve taki napravi.
Kar se pa tiče frekvence motenja. kaj pa swipanje UZ tona. Od-do. Potem bo pa za vse poslušalce moteče.
Lp, Jože
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
221.55 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni