Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Moje priporočilo je, da se gre nadometno z povsem novim kablom. |
Če bi si to delal jaz sam doma pri sebi bi bilo čisto drugače. Zdaj pa onemu dopovedati, kako in kaj je pa drugo. Pa še potem se ne more strpeti, ker ne more televizije gledati.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nima čisto veze s temo ...
TV oz. STB je treba priključit v LAN 4 na modemu.
Če sta 2 TV, potem naj bo drugi TV priklopljen v LAN 3, če so 3 TV, pa naj bo tretji v LAN 2. Pač taka je logika tu.
LAN 1 je vedno rezerviran za internet.
Ni si treba preveč razbijat glave, povej kakšna je situacija in če bodo želeli imeti TV, bodo že pristali na nov kabel. Sicer pa ne in bodo brez TV.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1125 Aktiv.: 6.30 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je to takšen sprejemnik kot na sliki?
Ali mogoče na TV- ju izpiše "prišlo je do napake v omrežni povezavi"?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
197.93 KB |
Pogledana: |
1 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

Pridružen-a: Pon 03 Sep 2012 7:56 Prispevkov: 756 Aktiv.: 4.85 Kraj: Murska Sobota
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 2:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
s53al je napisal/a: |
Je to takšen sprejemnik kot na sliki?
Ali mogoče na TV- ju izpiše "prišlo je do napake v omrežni povezavi"? |
Ja taki je. Ja točno tako je pisalo. Itak se je to že vidlo po tem, da niso lučke svetile zdaj pri konektorju. Razen ena je na vsake nekaj sekund malo utripnola.
Pa odzadj je bilo tikalo 0-1.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 2:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa ko se ga je prestavilo k drugi televiziji je pa delal normalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jozede Član

Pridružen-a: Sob 19 Jul 2014 18:32 Prispevkov: 388 Aktiv.: 2.92 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 2:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Sicer nima čisto veze s temo ...
TV oz. STB je treba priključit v LAN 4 na modemu.
Če sta 2 TV, potem naj bo drugi TV priklopljen v LAN 3, če so 3 TV, pa naj bo tretji v LAN 2. Pač taka je logika tu.
LAN 1 je vedno rezerviran za internet.
Ni si treba preveč razbijat glave, povej kakšna je situacija in če bodo želeli imeti TV, bodo že pristali na nov kabel. Sicer pa ne in bodo brez TV. |
Sem tudi enkrat imel podobne vaje okrog priključkov na porte, na tistem portu. ki je namenjen za internet sem hotel priklopit še en TV preko razdelilnika interneta, da ne bi bilo treba vleč še en UTP kabel. Z uporabo Aplikacije je delovalo povsem v redu, po enem mesecu ni delovalo nič več, ponovna aktivacija aplikacije od T2 ni dala nobenih rezultatov - TV ni deloval! Prav v tistem času, pa nismo mogli priklicati nikogar, ki bi nam pojasnil, kaj so storili, da je en mesec delovalo, po enem mesecu pa je bil samo napis, prišlo je do napake poizkusite znova.
Smo morali potegniti še en UTP kabel do tistega porta na modemu, ki je konfiguriran za TV-je.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1125 Aktiv.: 6.30 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 2:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
damjango je napisal/a: |
Pa ko se ga je prestavilo k drugi televiziji je pa delal normalno. |
Ima modem tudi takšen kot je na sliki? Ta je moj.
Ta modem so mi naštimali (A1) in nima veze v kateri port vštekaš TV ali internet. Vse kombinacije delujejo.
|
210.02 KB |
10 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 2:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa ko se ga je prestavilo k drugi televiziji je pa delal normalno. |
Ima modem tudi takšen kot je na sliki? Ta je moj.
Ta modem so mi naštimali (A1) in nima veze v kateri port vštekaš TV ali internet. Vse kombinacije delujejo. |
Ne meni se zdi da ima nekega fritzboxa. Seveda ima pred modemom še ONT škatlico v katero pride optični kabel. ONT je pa povezani na WAN port v modem.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ravne Član

Pridružen-a: Sre 22 Maj 2019 22:02 Prispevkov: 193 Aktiv.: 2.61
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 11:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda pa nisi upošteval pravilni razpored paric UTP kabla. Po navadi se uporablja na obeh straneh standardni razpored T-568B. Današnje naprave sicer avtomatsko prepoznajo tudi "crossover". Nepravilne razporeditve pa ne znajo razbrati. Torej najbolj pomembni sta dve parici, ki sta priključeni na pine 1, 2, 3 in 6. S tema dvema pravilno priključenima paricama se doseže 100Mbps hitrost.
https://www.showmecables.com/blog/post/rj45-pinout |
|
167.92 KB |
0 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 542 Aktiv.: 49.56
|
Objavljeno: Pon Jan 06, 2025 11:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri starih UTP kablih včasih novi konektorji ne dajo rezultatov. Preprosto je kabel fuč.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RobiStrom Član

Pridružen-a: Ned 01 Mar 2015 22:00 Prispevkov: 220 Aktiv.: 1.75 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Hoj. Ali A1 oziroma naročen paket omogoča priklop več kot dveh "box-ov"? Poskusi priklopit navaden računalnik....
LP
_________________ LP Robi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ravne je napisal/a: |
Morda pa nisi upošteval pravilni razpored paric UTP kabla. Po navadi se uporablja na obeh straneh standardni razpored T-568B. Današnje naprave sicer avtomatsko prepoznajo tudi "crossover". Nepravilne razporeditve pa ne znajo razbrati. Torej najbolj pomembni sta dve parici, ki sta priključeni na pine 1, 2, 3 in 6. S tema dvema pravilno priključenima paricama se doseže 100Mbps hitrost. |
To sem upošteval in 10x preveril. Ja tudi o tem razmišljam, da sploh njihov paket pri A1 ali celo modem sploh omogoča več kot 2 setup boxa. Pa čeprav imajo na novo zgrajeno optiko od RUNE z operaterjem A1. Po moji logiki prej sploh niso imeli možnosti priklopa za trojčka preko telefonske linije. Navadnega telefona pa nimajo, ker so ga že zdavnaj odjavili. Recimo zanimovo je bilo tudi to, da sem probal dati vmes switch na ta kabel in z switcha povezal z original kablom 1 meter in so lučke svetile. Samo ni bilo povezave interneta na setup boxu. Nisem pa nič takega imel recimo kaki laptop ali kaj, da bi lahko dejansko preveril če je sploh bil internet na tem switchu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem bo potrebno najprej ugotovit kdo je operater in potem naprej. Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo enak modem koz jaz (A1). Ta ima pa nekaj X.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damjango Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 11:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Potem bo potrebno najprej ugotovit kdo je operater in potem naprej. Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo enak modem koz jaz (A1). Ta ima pa nekaj X. |
Opearter je A1, RUNE je pa lastnik optičnega omrežja v njihovi vasi. Recimo jaz imam operaterja Telekom, RUNE je pa lastnik optičnega omrežja v moji vasi. V glavnem RUNE gradi zdaj na veliko optična omrežja po vaseh v Prekmurju.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

|
Objavljeno: Tor Jan 07, 2025 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem bo potrebno najprej ugotovit kdo je operater in potem naprej. Poznam kar nekaj ljudi, ki imajo enak modem koz jaz (A1). Ta ima pa nekaj X. |
Opearter je A1, RUNE je pa lastnik optičnega omrežja v njihovi vasi. Recimo jaz imam operaterja Telekom, RUNE je pa lastnik optičnega omrežja v moji vasi. V glavnem RUNE gradi zdaj na veliko optična omrežja po vaseh v Prekmurju. |
Tvoj zgornji post sem malo napačno razumel. Potem jih pa pokličite in naj povejo kaj sploh omogoča njegov modem oz. paket.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|