www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Pralni stroj -programator
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cornholio je napisal/a:
Raje poglej tisti dve tanki cevki ki greta od pumpe do presostatov, če nista zamašeni, (ni nujno da obe) potem imata luknjico, ampak tako malo da je sploh ne opaziš!!!!!
Pri prijateljici sta ti cevki šli dvakrat na mesec, na koncu pa je šel motor ter zraven še elektronika!!!

Aja pa pralni stroj je bil star DVE leti!!!

Lp

Če je cevka zadelana, se ne izklopi dotok vode, kar v njegovem primeru ne omenja. Če sta cevki napokani ali preluknjani potem to opaziš na tak način, da pralni stroj izklopi dotok vode, ter normalno deluje naprej, ampak po cca 5 minutah začne ponovno jemat vodo (čas je odvisen od tega kako močno so preluknjane cevke ali cevka), ta ciklus se ponavlja vse dokler ne udari voda pri vratih ven ali pri posodi za detrgent itd...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sergej je napisal/a:
Meni se je tako ustavljal in ti moram povedat, da sem cel tecen mozgal. Ko sem šel ročno po korakih skozi program, je vse normalno delalo. Med pranjem je pa včasih obstal. Zamašen je bil odtok.

Tudi to je ena iz med možnosti, ampak se stroj zaustavi takrat, ko začne izčrpavat vodo in je ne uspe izčrpat v pravem času in ne prej med pranjem.

robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lado je napisal/a:
Jaz sem imel podoben problem in sem celo (kot se je kasneje izkazalo-po nepotrebnem) zamenjal programator-ustavljalo pa se je še vedno.Kasneje sem ugotovil da je bila napaka na presostatu (nivo vode) kateri ni vedno preklopil...
preveri še to....

lado

Tudi to je lahko napaka, ampak se po navadi kaže na tak način, da pralni stroj vzame vodo potem pa več ne dela ničesar, hidrostat je izklopil, ni pa vklopil stikala za nadaljno delo. Ne trdim pa, da ni možno, da enkrat dela drugič pa ne.

robertos
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 14, 2007 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rajko je napisal/a:
Nivo vode je verjetno v redu sicer programator ne bi prišel do te točke. Ugotoviti moraš kaj bi PS v tej točki moral narediti (gretje vode do določene temperature, izmet vode...). Preveri ali morda ni zamašena cev iz bobna do filtra. Ti pralni stroji imajo namreč to cev v dveh dimenzijah. Velikokrat sem namreč moral cev sneti in odstraniti iz nje kakšno nogavico. Ali se PS vedno ustavi na isti točki? Če pa je zanič programator lahko enostavno preveriš tako da ga (PS mora biti izklopljen) z roko vrtiš le s tolikšno močjo, da se še vrti. V določeni točki boš občutil večji upor, kar lahko nakazuje na zlepljen kontakt in zamenjavo programatorja.

Čisto pravilno razmišljanje, s tem da pazi ko obračaš pralni stroj na bok, obvezno zaščiti elektroniko in programator, ker se po navadi ulije voda iz posode za detergent.
Če je zamašena cev od bobna do filtra, se to najlažje ugotovi na tak način, da natočiš vodo v stroj, ga izklopiš, ter ročno prestaviš programator na centrifugo, iztakneš odtočno cev iz zidnega sifona in jo daš v umivalnik itd. ponovno vklopiš stroj in če vode ne meče ven, ter centrifuga deluje, kljub temu, da je stroj poln vode, je zamašena cev med bobnom in filtrom.
Če je v programatorju zapikal kontakt, ga res lahko preveriš na tak način, če pa je odletel zobec ali se obrabil, pa to bolj težko občutiš z roko.

osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 21, 2011 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Robertos - vidim da imaš kar nekaj znanja o pralnih strojih, mogoče bi vedel za mojo težavo

Pri nas pa imamo pralni stroj že cca 20 let z oznako
Gorenje model: PS 34 85 s 16 progarmi
že nekaj časa imamo problem, ko je glavno pranje končano in črpalka izčrpava vodo iz stroja se programator ne premakne naprej, če ga premakneš za en zob naprej (potem spet slišiš motorček od programatorja da dela, med tem ko stoji ga ni šlišati) potem dela do konca ok.
To se ne dogaja vedno ampak občasno v glavnem pa ko se pere belo perilo (prog 1 ali 2)
Sem že pisal dvakrat na servis v Gorenje pa sem dobil vsakič drugačen odgovor.
- pisali so mi, da je elektromagnetni ventil od mehčalca - vendar to ni mogoče saj vse izpiranje potem gre ok in tudi mehčalec po končanem izpiranju vzame brez napak.
- še prej se pa ne spomnim ker je že nekaj časa od takrat, ko sem pisal prvič.

Ali kdo ve kaj bi bilo narobe v tem primeru.
Ali je mogoče kaj s programatorjem ali perostat ali celo kaj drugega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
smuka100
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Feb 2009 11:02
Aktiv.: 0.24
Kraj: prlekija

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 3:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

programator nima pogoja za nadaljevanje : 1. peveri hidrostat ( lahko poskusite celi stoj malo strositi )
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 22, 2011 10:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, ti odgovori tukaj niso všeč ?

Ne vem kaj pričakuješ ? To niso lego kocke ali pa nek glup film, kjer "majstore" zadevo 2x kresne in spet dela.

Samo "je v v redu", ni nujno, da je res tako. Preveri in se prepričaj!

Sheme imaš in je sedaj na tebi, da pogruntaš, ko bo prišlo do tega dogodka (in ne vrtiš knofa dalje), ali ne preklopi presostat (ugotovi zakaj): ali je zamašeno nekaj na odtoku vode (filter, pumpa) - v to šteje tudi zapognjena cev za odtok vode ali je slučajno problem programator.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni