|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
V merkurju na našem koncu so začeli prodajat pozlačene (TiN) svedre. Centimeter debeli stanejo več kot 10 eu kos. Šest svedrov je stalo 92 eu. Po več kot 200 luknjah v kovino je sveder kot nov. Če jih ne bom polomil, me bodo preživeli.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
integrerc Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50 Prispevkov: 424 Aktiv.: 1.86 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 12:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem kupil pred nekaj leti v Bauh**su električni noname vijačnik, pa mi je kmalu crknil, ker je bil še v garanciji sem ga odnesel nazaj. Dali so mi novega enakega, ki sedaj že lep čas deluje in je v vsakdanji uporabi, le akumulatorje sem moral zamenjati. Tako da mislim, da moraš imeti srečo ko iz "velikega" kupa pograbiš svojo bodočo "mašinco", pa naj si bo to noname ali pa profi varijanta.
lp
_________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 2:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se zadeva baterijskega vijačnika predlagam sledeče:
Kupil sem jih kar nekaj, toda povsod ista pesem. Slaba baterija in ta lastnost, ki me zelo moti, ko spustim tipko, se še nekaj časa vrti. Vse križne vijake sem posnel z njim.
Potem sem kupil Black&***er, zadeva deluje odlično. Ima sicer malo manj vrtljajev, ustavi se takoj ko prekinem, ima možnost nastavitve momenta, baterija ne razočara, ko ga rabiš.
Skratka zelo dobra roba.
LP M.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
37.87 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 4:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jst mam od ALPHA TOOLS in dela b.p. že par let, pa še močan je.... Aja, pa ni bil nč predelan....
_________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.59 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zame ena boljših mšinic. Tako po legiv roki kot po kvaliteti, vzdržljivost pa sploh. Pri nas se uporablja vsako dnevno, padci z višine 2-3m ji niso tuja stvar, pa pri polnjenju baterije nobeden ne pazi da je prazna pa ne vem kaj še. V glavnem če kdo potrebuje takšno stvar,za bolj resno delo, vsekakor priporočam.
_________________ Lep pozdrav, Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupil sem Makita 6270D. V kompletu so še dve baterije in hitri pametni polnilec za 168 €.
Upam, da sem naredil dober nakup.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 6:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Kupil sem Makita 6270D. V kompletu so še dve baterije in hitri pametni polnilec za 168 €.
Upam, da sem naredil dober nakup. |
Prav tako sem imel v rokah kak mesec nazaj (last nemškega monterja, ki je bil v podjetju) Bil sem presenečen nad izredno močjo.
PS
Zelo koristna pogruntavščina, ki sem jo zasledil na boshovem novejšem modelu (ta je žal nima) je močna rumena ledica na spodnem delu pri bateriji, ki lepo osvetljuje mesto vrtanja. Razmišlam, da bi jo vgradil v moj low cost vrtalnik.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Darko,
čestitam, odličen izbor. V pametnih rokah neuničljivo orodje.
Spada v krog firm, ki me v življenju še niso razočarale:
Honda, Canon, Hitachi, Makita, Yokogawa.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 8:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
jaz imam tistega kot Silvo-svetlomodrega iz mobilne koroske trgovine.
Kupil sem ga sinu kot igraco,vendar me je presenetil in sem mu ga enostavno zaplenil .Predvsem mi je vsec,ker menjas smer na eni tipki in ni prazen ko ga po nekaj dneh vzames v roke.Zivo nasprotje Bos.. OXIja-v kvaliteti in predvsem ceni
_________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam, da sem naredil dober nakup. |
S tem vijačnikom sem delal cel dan (šiht) neprenehoma in baterije nisem rabil polniti oz. je zamenjati.
Saj nimam nič proti kitajskim napravam, vse služi svojemu namenu v odvisnosti od uporabe. Problem pri teh je ta, da ko si ravno v "delovnem" zagonu moraš dat baterijo polnit, ker se sprazni. Nekatere naprave imajo celo v navodilih za uporabo napisano, da naprava ni namenjena za obrtniška, industrijska dela.
S profi orodjem pa lahko delaš več dni in bo še vedno delalo prezhibno.
Torej, če nekdo sprašuje kaj naj kupi in je v dilemi, zagotovo ne išče nekega "tuti fruti" izdelka, ker drugače bi ga že kupil.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Tor Jun 05, 2007 10:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Tole:'Kupi" firmo"' dostikrat izjava nekoga, ki dejansko z napravo ali strojem nima dosti izkušen je pa to čul do "majstra", očeta ... itd.
Če je govor o ročnem orodju - zakaj običajno dražje orodje drži dlje časa? Razlaga je zelo preprosta ter v večini primerov drži.; Dražje orodje je v veliko primerih bolj očuvano, z njim se pazljivejše rokuje, se ne posoja....Pri low cost pa je ravno nasprotno. Običajno razmišljanje je:"Če bo crknilo, naj crkne v garanciji." Če že crkne v garanciji, pa ti ga običajno zamenjajo z novim, kar pa se sigurno ne bo zgodilo pri dražjem orodju. Kljub temu večina poceni orodja preživi garancijsko dobo, če prav ima ima nekatero celo daljšo od dražjega orodja. |
Primer profi orodja v extremnih pogojih: z dvema pnevmatskima udarnikoma hilti sem vrtal luknje v beton za nosilce drsnega voda pri 55°C in visoki vlagi v zraku (v 2. minutah sem bil ves moker). Dva sem imel zato, ker se je po daljši uporabi mašina tako zagrela, da je nisem mogel več držati v roki. Delo je trajalo 1 teden. Oba hiltija delujeta še danes in je od tega 2 leti.
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 12:32 am Naslov sporočila: |
|
|
V eni od baubau trgovin so mojemu znancu zamenjali oblič, ki je crknil po par mesecih. Ko mu je čez pol leta tudi ta crknil, mu ga niso več zamenjali, saj garancija za ta "zamenjani" primerek ni veljala.
Sicer je pa stvar v tem, da sem precej daleč od trgovinskih centrov in ko stvar rabim jo pač rabim, ni mi volja tekat to menjavat in uveljavljat garancijo.
Moj izbor je bil pa v glavnem na osnovi tega kako sem orodje "čutil" v roki. No za moje potrebe in okus je kupljen primerek rahlo pretežak. Je pa to edina mana, ki sem jo (zaenkrat) našel. Tudi nekaj testov je danes zvečer že prestal.
Nova "igrača" mi vsekakor deluje dopadljivo.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 1:00 am Naslov sporočila: |
|
|
V eni od baubau trgovin so mojemu znancu zamenjali oblič, ki je crknil po par mesecih. Ko mu je čez pol leta tudi ta crknil, mu ga niso več zamenjali, saj garancija za ta "zamenjani" primerek ni veljala. |
Primer za inšpekcijo! Če je izdelek v času garancije zamenjan z novim (ne popravljen, ampak zaradi obsega okvare NOV) mu mora garancija ponovno teči najmanj eno leto od zamenjave.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 1:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Nič ne bo. Oblič so mu zamenjali takoj, brez problemov in brez papirjev. In serijske številke se z garancijo seveda ne ujemajo
Tako, da je sedaj že krepko pozen za kakršnokoli ukrepanje.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Jun 06, 2007 9:11 am Naslov sporočila: |
|
|
@smatjaz:
Imam neko podobno orodje doma, vendar sem bil izredno razočaran nad vgrajeno 3.6V baterijo. Potem sem namesto tega vdelal 4x 1.2V GP-jeve AA baterije 1700mAh in dela zelo lepo.
V lasti imam kar nekaj "Alpha Tools" mini vrtalnikov in nekaj kupljenih v Interdiskontu. Mogoče so za težka dela malce preslabotni, se pa ustavijo takoj ko spustiš tipko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni