www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

odklep avta z mobitelom....deluje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ni tako enostavno. Frekvenca oddajnika je 433M, pasovna širina GSM-a pa 25 kHz. Zato niti teoretično ni možno da se 433M prenaša preko tega. Je mogoče varianta da se koda ki pride izkodirnega čipa in je par kHz prenese preko GSM-a. To bi še nekako šlo. Problem nastane pri avtu, kjer se mora ta koda nazaj nekako modulirati v 433M... Shocked
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.22
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bilo kuda, opel otvaram svuda...Smile

Ja, fantje, tud men ni jasen pojav.... Rolling Eyes

cero
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37
Aktiv.: 4.97
Kraj: vipava

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem zelo skeptičen to teh stvari, imam pa eno podobno izkušnjo, ki jo ne gre pozabit kar tako.
Znanec mi je omenil, da je slišal, da se daljinec za tv preizkuša tako, da se ga vklopi zraven radijskega sprejemnika in posluša.Po polurnem pregovarjanju, da je to nemogoče ker je pač daljinec IR in to nima nobene zveze z radijem, sva ga odšla iskat da bi probala in bi mu končno dokazal da to ni res.Na moje začudenje je stvar res delovala, torej ko sem pritisnil tipko je zabrnelo v zvočniku od radija podobno kot ko je zraven gsm.takrat pa mi je šinilo da je mogoče noter v dalincu kvarc ki oscilira na določeni frekvenci to pa se potem oddaja do radija in brni v zvočniku.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pri nas doma pokličeš na tretji stopnici na hodniku koga po mobitelu, pa se oglasi brezžični gong (zvonec)... tako je to...
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aljoš je napisal/a:
pri nas doma pokličeš na tretji stopnici na hodniku koga po mobitelu, pa se oglasi brezžični gong (zvonec)... tako je to...

Enako pri meni v službi. Če zazvoni daljinski IR javljalnik prehoda, v prehodu pa ni nikogar, to pomeni, da bom imel naslednjo sekundo klic na GSM ... deluje na 433.
Pa še to ... GSM se nahaja v bližini oddajnika s PIR senzorjem.
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Skrivnostna so pota frekvenc... Laughing
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče kakšna parazitna f - oziroma harmoniki? 450M je vseeno 900/2 Mhz, tako da recimo blizu. Je pa vseeno malo lovska tale čudna stvar. Kaj je s pivom?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.70
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po logiki ne more delovati. Razen, če motnje mobitela (tisto, kar se sliši v radiu kot gnusen bzzzt bzzzt) ne sesujejo ključavnice. Namesto pritiskanja na (oddaljenega) daljinca, bi moral žvižgati ali prepevati v telefon. Možno je, da bi tudi to odprlo vrata.

Jur
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

v telefonu se ne sliši nič. razen rahel klik-klik-klik, ko pač oseba na drugi strani pritiska na odklepanje....
ferdo
Član
Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10
Aktiv.: 1.49
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:
Sam sem zelo skeptičen to teh stvari, imam pa eno podobno izkušnjo, ki jo ne gre pozabit kar tako.
Znanec mi je omenil, da je slišal, da se daljinec za tv preizkuša tako, da se ga vklopi zraven radijskega sprejemnika in posluša.Po polurnem pregovarjanju, da je to nemogoče ker je pač daljinec IR in to nima nobene zveze z radijem, sva ga odšla iskat da bi probala in bi mu končno dokazal da to ni res.Na moje začudenje je stvar res delovala, torej ko sem pritisnil tipko je zabrnelo v zvočniku od radija podobno kot ko je zraven gsm.takrat pa mi je šinilo da je mogoče noter v dalincu kvarc ki oscilira na določeni frekvenci to pa se potem oddaja do radija in brni v zvočniku.

Jaz osebno preizkušam daljince na omenjeni način že vrsto let, kadar pač nimam IR testerja s sabo. Radio sprejemnik dam na SV območje, malce povečam glasnost in delujoč daljinec se prav lepo sliši. Posebej je potrebno preverit potem še oddajno diodo (ali diode).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
dragoon
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51
Aktiv.: 2.05
Kraj: Trojane

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cero je napisal/a:

Ja, podobno deluje tudi z električno kitaro, približas strunam, pa se nekaj sliši ko pritiskaš. Pomoje je to zaradi indukcije, tista IR ledka ponavadi vleče kar velik tok.

Tisto o odklepanju pa jemati z rezervo....

damo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45
Aktiv.: 8.47
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 3:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

IR daljinec enostavno testiraš s GSMom, ki ima vgrajeno kamero.
Nazaj na vrh
DrRogla
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00
Aktiv.: 1.42
Kraj: Hrastnik, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 3:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Damo je napisal/a:
IR daljinec enostavno testiraš s GSMom, ki ima vgrajeno kamero.

Preizkusil pravkar!!

Speed King
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49
Aktiv.: 0.49
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 7:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Videl (in slišal) na lastne oči , ko je znanec pokazal na
Opel Astri (L. cca 2005) ni mi bilo jasno. vendar se nisem poglabljal v to.

Mogoče so tu kaj pogruntali

http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=237727
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2007 7:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zakaj dobivam občutek da to deluje samo na Oplih? Bolj ko razpravljamo, bolj se javljajo samo tisti, ki imajo ople...a mogoče to potrjuje dejstvo da Opel ni avto Twisted Evil Wink na gornjem linku lepo piše katere so poskusili in pri nobenem ni delalo...samo na oplih Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni