|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
ni tako enostavno. Frekvenca oddajnika je 433M, pasovna širina GSM-a pa 25 kHz. Zato niti teoretično ni možno da se 433M prenaša preko tega. Je mogoče varianta da se koda ki pride izkodirnega čipa in je par kHz prenese preko GSM-a. To bi še nekako šlo. Problem nastane pri avtu, kjer se mora ta koda nazaj nekako modulirati v 433M...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
bilo kuda, opel otvaram svuda...
Ja, fantje, tud men ni jasen pojav....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cero Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 17:37 Prispevkov: 1179 Aktiv.: 4.97 Kraj: vipava
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem zelo skeptičen to teh stvari, imam pa eno podobno izkušnjo, ki jo ne gre pozabit kar tako.
Znanec mi je omenil, da je slišal, da se daljinec za tv preizkuša tako, da se ga vklopi zraven radijskega sprejemnika in posluša.Po polurnem pregovarjanju, da je to nemogoče ker je pač daljinec IR in to nima nobene zveze z radijem, sva ga odšla iskat da bi probala in bi mu končno dokazal da to ni res.Na moje začudenje je stvar res delovala, torej ko sem pritisnil tipko je zabrnelo v zvočniku od radija podobno kot ko je zraven gsm.takrat pa mi je šinilo da je mogoče noter v dalincu kvarc ki oscilira na določeni frekvenci to pa se potem oddaja do radija in brni v zvočniku. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
pri nas doma pokličeš na tretji stopnici na hodniku koga po mobitelu, pa se oglasi brezžični gong (zvonec)... tako je to... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
aljoš je napisal/a: |
pri nas doma pokličeš na tretji stopnici na hodniku koga po mobitelu, pa se oglasi brezžični gong (zvonec)... tako je to... |
Enako pri meni v službi. Če zazvoni daljinski IR javljalnik prehoda, v prehodu pa ni nikogar, to pomeni, da bom imel naslednjo sekundo klic na GSM ... deluje na 433.
Pa še to ... GSM se nahaja v bližini oddajnika s PIR senzorjem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2007 11:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Skrivnostna so pota frekvenc...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 8:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče kakšna parazitna f - oziroma harmoniki? 450M je vseeno 900/2 Mhz, tako da recimo blizu. Je pa vseeno malo lovska tale čudna stvar. Kaj je s pivom? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Po logiki ne more delovati. Razen, če motnje mobitela (tisto, kar se sliši v radiu kot gnusen bzzzt bzzzt) ne sesujejo ključavnice. Namesto pritiskanja na (oddaljenega) daljinca, bi moral žvižgati ali prepevati v telefon. Možno je, da bi tudi to odprlo vrata.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
v telefonu se ne sliši nič. razen rahel klik-klik-klik, ko pač oseba na drugi strani pritiska na odklepanje.... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
cero je napisal/a: |
Sam sem zelo skeptičen to teh stvari, imam pa eno podobno izkušnjo, ki jo ne gre pozabit kar tako.
Znanec mi je omenil, da je slišal, da se daljinec za tv preizkuša tako, da se ga vklopi zraven radijskega sprejemnika in posluša.Po polurnem pregovarjanju, da je to nemogoče ker je pač daljinec IR in to nima nobene zveze z radijem, sva ga odšla iskat da bi probala in bi mu končno dokazal da to ni res.Na moje začudenje je stvar res delovala, torej ko sem pritisnil tipko je zabrnelo v zvočniku od radija podobno kot ko je zraven gsm.takrat pa mi je šinilo da je mogoče noter v dalincu kvarc ki oscilira na določeni frekvenci to pa se potem oddaja do radija in brni v zvočniku. |
Jaz osebno preizkušam daljince na omenjeni način že vrsto let, kadar pač nimam IR testerja s sabo. Radio sprejemnik dam na SV območje, malce povečam glasnost in delujoč daljinec se prav lepo sliši. Posebej je potrebno preverit potem še oddajno diodo (ali diode). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.05 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 2:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
cero je napisal/a: |
Ja, podobno deluje tudi z električno kitaro, približas strunam, pa se nekaj sliši ko pritiskaš. Pomoje je to zaradi indukcije, tista IR ledka ponavadi vleče kar velik tok.
Tisto o odklepanju pa jemati z rezervo.... _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.47 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
IR daljinec enostavno testiraš s GSMom, ki ima vgrajeno kamero. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DrRogla Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2005 18:00 Prispevkov: 336 Aktiv.: 1.42 Kraj: Hrastnik, Maribor
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Damo je napisal/a: |
IR daljinec enostavno testiraš s GSMom, ki ima vgrajeno kamero. |
Preizkusil pravkar!! _________________ LP, Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Speed King Član

Pridružen-a: Tor 19 Okt 2004 0:49 Prispevkov: 115 Aktiv.: 0.49 Kraj: Postojna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.77 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Tor Okt 23, 2007 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
zakaj dobivam občutek da to deluje samo na Oplih? Bolj ko razpravljamo, bolj se javljajo samo tisti, ki imajo ople...a mogoče to potrjuje dejstvo da Opel ni avto na gornjem linku lepo piše katere so poskusili in pri nobenem ni delalo...samo na oplih  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni