|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Dec 04, 2007 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko smo poizkušali, je vedno vse konzerve razneslo v totalu. Eno smo podkurili z bunsenovim gorilnikom. Konzerva je stala na pločevini, debeli okoli milimeter. Po eksploziji je pločevino nabilo na gorilnik tako na tesno in enakomerno po celi površini, da je gorilnik zgledal kot da je narejen iz enega kosa. Brez da bi se kaj dosti deformiralo in polomilo.
Gozd in podobno je bilo vedno spodobno daleč, ker nismo imeli piromanskih namenov.
Karbid in acetilen: Prenevarno...
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
not perfect Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49 Prispevkov: 221 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2007 6:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
v Mercatorju nimajo, v Merkurju tudi ne, so mi pa rekli, naj poskusim na servisu od Gorenja...tam nimajo, bodo pa naročili  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2007 10:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi v Iglu šport - tam imajo tak vžigalnik od Primusa...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Sre Dec 05, 2007 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče pa bi uporabil baterijski vžigalnik za plin se dobi v Merkurju . Jaz sem nekoč naredil daljinski vžig iz predelanega brezžičnega zvonca ter baterijskega vžigalika plina . Vžigal pa sem kar lak za lase katerega sem našprical v ustrezno plastično cev za odtoke , nekakšen "spud gun" . _________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
not perfect Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49 Prispevkov: 221 Aktiv.: 1.03
|
Objavljeno: Čet Dec 06, 2007 6:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Poskusi v Iglu šport - tam imajo tak vžigalnik od Primusa...
LP, Grega |
Ali je v Novi Gorici ta trgovina?
[edit] Ni treba, sem ugotovil, da je v Solkanu
V Iglu Šport nimajo
Morem čakat na Gorenje...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni