www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Jesenski piknik - Posestvo Brgod 26.10.13 - prijave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.04
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opozoril bi na eno nerodnost. Če se na piknik, kot je bil ta, kjer je izvajalec priprave hrane zunanji prijavite, potem je prav, da se, v primeru, da ne morete priti tudi odjavite. Dan prej se namreč sporoči število udeležencev in za to število se tudi pripravi, hrana, ki jo je potrebno plačati.
Se sicer vedno zgodi, da pride kdo nenajavljen pa se stvari približno izravnajo. Tokrat nam manjka le eden. Pokriti ga mora seveda organizator. Glede na to, da je dela z organizacijo kar nekaj, je res nepošteno, da tega, ki to organizira udarite v zahvalo še po žepu.
Tokrat ne bom, a naslednjič, bom take naštel kar po nicku.

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70792.41

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 10:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 27, 2013 10:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Pošteno bi bilo, da tisti pošlje Darku denar.
Niti pod razno - bom že razčistil, ker tudi s strani Brgod ni bilo vse korektno. Prvi račun je bil pisan na 15€, pa še davek zraven. Ta del smo že uredili, zdaj bom še ostalo. Baje je za nekatere zmanjkalo, rad verjamem, ker je zame tudi,...
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 2:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam nisem utegnil vsega kontrolirati, ker je dejansko preveč dela za enega človeka. Sem se pa malo pozanimal pri udeležencih in sem kar od več njih dobil mnenje, da so bili prej kot ne lačni. No tudi narezane klobase ne sodijo v krompirjev golaž, a to bi še prenesel,...No take stvari mi morate povedati, dokler se da še reagirati. Zdaj je pozno, saj ostane le slab občutek.

Sam sem po netu poiskal mnenja za Brgod, pa razen to da je železnica tam, nisem dobil slabih ocen, zato sem pač izbral to. Glede na pozno jesen, sem menil da je lokacija primerna, ker je nekaj bližje morja, da ne bomo stali v snegu. No oboje se je izgleda izjalovilo. Cela Slovenija je bila v soncu, mi smo stali pa v megli in rosilo je na nas. Podobno je bilo, kot je videti, s hrano.

Jaz se vsem prizadetim opravičujem in hkrati obljubljam, da bo naslednji piknik spet tak, kot je bil prvi, drugi, tretji,..... torej moj golaž in vse si bomo porihtali sami, za precej manj denarja.
Zdaj imam dva kotla in lahko kuham enega z, drugega pa brez čilija,....

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 7:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem povedal mirkatmiru da bi dal bone ali kakšno potrdilo.da je plačal za hrano.Tako smo bili v Novi Gorici dobili trak za hrano.To se da okoli zapestja.Golaž za mene je redu.
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 7:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hrana je bila še kar, nimam pripomb. Mislim pa da bi na posestvu lahko za ta denar imeli kakšno zajemalko hrane več. Pil sem belo vino, ki pa ni bilo kaj kvalitetno.

Druženje, razglasitev nagrajencev in ostalo dogajanje pa je bilo kot vedno odlično.
Hvala organizatorjem za vse.

Nazadnje urejal/a rudiP Pon Okt 28, 2013 7:54 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70792.41

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 7:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
integrerc
Član
Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 14:50
Aktiv.: 1.86
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 9:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, tudi jaz nisem bil zadovoljen s hrano, še najboljši je bil kostanj, ki ga je spekel ticla s svojo mašino. Vreme ni bilo bogvekaj. Bolj kot to je bilo zanimivo druženje, kakšne nove informacije, pa dobil sem elektroniko 3Dp Laughing
hudamravljica
Član
Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22
Aktiv.: 4.92
Kraj: LUCIJA

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni pa je bilo vse OK.
Ste super družba, še pridem.

L.p.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
S53DZ
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Apr 2011 9:27
Aktiv.: 5.52
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 10:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, še jaz.
moja enačba je taka: piknik = družba + plac + hrana + pijača + dogodki.
družba, plac, hrana, pijača, dogodki = {1..5}

družba = 5
plac = 3, (vlak in čudno zložljivi stoli)
hrana = 4 (krompirjev golaž (s klobaso!) dober, najbrž zaradi dobre klobase?)
- količina hrane = 1
pijača = 5 (ocena je za aperitiv, vodo, sok in pivo)
dogodki = 5 (pohvala organizatorjem!)

Vreme me pri tem sploh ni motilo.

LP,

Nazadnje urejal/a S53DZ Pon Okt 28, 2013 11:42 am; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.91
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej naj povem, da nisem izbirčna oseba, ampak zame je bila tukaj hrana poleg tega, da je ni bilo dovolj zelo slaba. Videlo se je, da je lastniku šlo izključno za dobiček. Glede na to, da v okviru našega lokalnega radiokluba dostikrat organiziramo piknike naj navedem nekaj številk. Zavitek 500g čevapčičev je pri diskontnih prodajalcih (Hofer, Lidl tam po 2€) Običajno računamo 1 zavitek na 2-3 osebe, če so zraven otroci. Razno zelenjavo (čebulo, paradižnik, ....) 1kg za 3 osebe. cena tam do 2-3..€ (1€ po osebi) 2-3 € po osebi znese pijača. Torej za 5€ ne bo nihče šel lačen in žejn domov.
II. Dobro založen sač za katerega ne "zmaže" 8 oseb nabašeš za 20€ (recimo 8 karejev, 1kg rebrc, zelenjava...)

Tole kar je bilo na pikniku ni zneslo po moji presoji niti 2€ po osebi. Ok, edino kar je bilo dobro je bilo vino. + 1€ za vino Wink

Darko bi za 15€ po osebi skuhal golaža za 14 dni za vse, ki so bili na pikniku. Wink

rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.67
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 5:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo, če se spomnim si pil črno vino katero je bilo verjetno tudi dobro. Belo vino katero sem pil je vleklo na kislo, kot bi ostalo od prejšnje fešte.. Meso je bilo od AVE tako za kalkulacijo.

Še enkrat, to nikakor ni kritika organizatorjem, naj bo le opomnik na kaj moramo pazit pri naročanju uslug na prihodnjih piknikih.

pajo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2004 8:50
Aktiv.: 2.90

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 9:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Zavitek 500g čevapčičev je pri diskontnih prodajalcih (Hofer, Lidl tam po 2€) Običajno računamo 1 zavitek na 2-3 osebe, če so zraven otroci. Razno zelenjavo (čebulo, paradižnik, ....) 1kg za 3 osebe. cena tam do 2-3..€ (1€ po osebi) 2-3 € po osebi znese pijača. Torej za 5€ ne bo nihče šel lačen in žejn domov.
II. Dobro založen sač za katerega ne "zmaže" 8 oseb nabašeš za 20€ (recimo 8 karejev, 1kg rebrc, zelenjava...)

Žal me ni bilo na piknik. Zato bom napisal samo svoje mnenje, kar se hrane tiče.

Sač je dobra stvar, ampak je za 60-70 ljudi iluzija, ker jih rabiš vsaj 6, ki bodo istočasno v ognju. Torej prostor in logistika sta za peko zahtevni zadevi. Jaz imam dva velika in ko ju nabašem, ju nabašem v krušno peč. Da bi spravil v peč 3, ni šans, ker moraš imeti dostop in kontrolo nad njimi.

Sem enkrat povprašal šefico kuhinje, kako izračunati količino mesa za piknik. Za meso je rekla čez palec vsaj 300 dag/osebo, če so zraven otroci in ženske. Če prevladujejo moški, je ta številka večja. In ta številka večinoma drži, še posebej v primeru, če pečeš sproti, na daljši čas v več intervalih.

V soboto sem kuhal vampe. Nikoli jih ne kuham manj kot 4-5kg. Smo dedi meli delovno akcijo in jih je polovica zmanjkala (od 5kg). Glede na to, da nas je bilo 6, se tej številki močno približamo in to kljub temu, da vampi plavajo v omaki-župi. Zraven še seveda prideta sir in kruh. Wink
Podobna zadeva je z bogračem, le da se bograč lahko (običajno) "oplemeniti" s kuhanim krompirjem. Je pa pri bograču problem, da ga je treba kuhati Vsaj 3 ure, ker ne sme zavreti.

Zadeva s klobaso je definitivno hitrejša in s tem tudi cenejša.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 28, 2013 9:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No pa je problem za naslednji piknik rešen:
VolkD je napisal/a:
...
Zdaj imam dva kotla in lahko kuham enega z, drugega pa brez čilija,....
Imamo tudi dva kuharja, torej eden kuha golaž, drugi bograč.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Naslednja
Stran 12 od 14

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni