www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JDM ponovno
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 11.95
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 2:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Johan. Če bi si zaželel ICD2 klona, mislim da imam oba čipa doma, ker sem naročil komad več za vsak slučaj. Če jih želiš, ti jih z veseljem sprogramiram in odstopim. Sam sem ga naredil (prvega s pomočjo Silvota) in v samogradnji najdražje pride USB konektor in Textool, če ga uporabiš.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
l-note
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jul 2004 12:32
Aktiv.: 0.40

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 9:36 pm    Naslov sporočila:  Re: jdm in mplab Odgovori s citatom

johan je napisal/a:
Glede na to, da je v ICPROG velika omejitev PIC-ov in da MPLAB znotraj samega programa ne podpira JDM programatorja, me zanima, če obstaja kakšna vrsta low cost programatorja, ki ga podpira tudi MPLAB?

LP
Johan

Si poskusil morda z WinPic800? Mislim, da podpira precej več modelov kot ICPROG.
Seznam podprtih mikrokrmilnikov.
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 3.83
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Spet imam isti problem kot že nekaj časa nazaj. Pri programiranju pica v IC-progu mi napiše "Verify failed at address 0000h". Nekaj postov nazaj mi je nekdo že ponudil rešitev, ampak sedaj link več ne dela. Kaj je rešitev?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 22.60

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 02, 2007 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Spet imam isti problem kot že nekaj časa nazaj. Pri programiranju pica v IC-progu mi napiše "Verify failed at address 0000h". Nekaj postov nazaj mi je nekdo že ponudil rešitev, ampak sedaj link več ne dela. Kaj je rešitev?

l-note je napisal/a:
Si poskusil morda z WinPic800? Mislim, da podpira precej več modelov kot ICPROG.
Seznam podprtih mikrokrmilnikov.

Tudi meni deluje omenjeni program povsem v redu s programatorjem brez dodatnega napajanja na novem racunalniku.

NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 03, 2007 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem poskusil z Winpic800 in mi pri programiranju javi spodnjo napako. Hardware test je ok.

Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 22.60

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 03, 2007 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem vrzi tvoj programator v smeti in sestavi tega; preverjeno deluje z omenjenim programom in omogoca priklop dodatnega napajanja, ce bi bilo to potrebno.

Ce ni kriv programator, je lahko samo se MCU ali uporabnik ...

NUFAN
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 03, 2007 10:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Programator je izpraven! "Fuč" je bil mikrokontroler. Zdaj dela kot se šika.
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.51
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2007 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ker na računalniku nimam COM porta lahko uporabim kakšen konverter s LPT na COM adapter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 11.95
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 8:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne. To ni LPT 2 COM pretvornik ampak je COM25 na COM9 adapter. Starejši COM porti so imeli 25 pinov.
Nazaj na vrh
StricGeza
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2007 11:53
Aktiv.: 4.51
Kraj: Gradišče pri Divači

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

potem pa moram nabavit to kartico
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.39
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 15, 2008 6:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Ok, to sem odpravil. Sedaj me pa zanima naslednje. Iz foruma sem potegnil en primer kode, ki sem jo hotel zapisati na PIC16F627A. Vse mi lepo poteka, a na koncu mi javi napako "Verify failed at address 0000h"

Jaz imam isti problem in sicer pri programiranju s picem 12f675, ampak imam drug programator (prav tako jdm, podobna zgradba).
Nazaj na vrh
strommajster
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 20 Jun 2008 23:42
Aktiv.: 0.00
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zdravo

jaz pa sem delal JDM na testni plošči ni deloval Sad , a je sploh možno da bi deloval ne testni? sem začetnik s krmilniki tako da ne bi delal kak bolši programator

lp
Nazaj na vrh
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam tak JDM programator, ki z winpic800 deluje. Do sedaj sem uspešno zapekel PIC16f84, 16f876 in 16f628 in je vse delalo.
V skrajni sila lahko tudi posodim programator.

LP
Matjay
Nazaj na vrh
umbreht
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 18 Feb 2010 23:00
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 22, 2010 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

končno sem prišel do enega pametnega in enostavnega načrta za ta programator Smile
Nazaj na vrh
bisky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 13:27
Aktiv.: 0.36
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 1:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem na ta isti JDM sprogramiral 18f4550 in 18f2550, pa tudi 16f628a vse skupaj z winpic800 brez dodatnega napajanja.

LP, Bojan

23022010636.jpg
 Opis:
pa še slikica jdm
 Velikost datoteke:  122.51 KB
 Pogledana:  12 krat

23022010636.jpg

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Microchip PIC Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 3 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni