www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako preprečiti iskrenje platin?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kopron
Član
Član

Pridružen-a: Ned 17 Dec 2006 11:29
Aktiv.: 0.76
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 10:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem še enkrat sem preveril za BT50 je maximum predvžiga 20 stopinj pred GMT, to pomeni na obodu magneta 20,5 mm pred GMT. Preveri pa tudi če nisi imel iglo na šiberju prenizko spuščeno. Lep pozdrav.
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 1:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bat vsekakor lahko stopi prerevna mešanica, ampak, če je svečka prave toplotne vrednosti zaoljena , to ni vzrok.

Mislim, da ni pretiravati s predvžigom. Čeprav je mašina precej navita, ima bolj malo predvžiga.

Pripenjam navodilo za uporabo BT50.

bt50.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  bt50.pdf
 Velikost datoteke:  277.76 KB
 Downloadano:  18 krat

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 4:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj tako velik predvžig ni po moji volji. Nastavil sem ga kar se da malo, pa je še vedno preveč. Vem, moral bi biti 0.8mm pred zmt.
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kaj uporabljaš motor ? Zanima me zaradi napajanja oz. luči, če tega slučajno ne rabiš je kar nekaj izbire pri brezkontaktnih vžigih brez napajanja.
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 4:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lahko tudi narediš bolj po domače, in sicer v pritrdilni plošči enostavno razširiš luknje, da se bo dalo nastaviti pravilen predvžig. Very Happy
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 21, 2010 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Motor je registriran in so potrebne vse luči in signalizacija.
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 30, 2010 3:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedaj sem končno imel čas malo pošraufati.

Prijatelj mi je za en dan posodil magnet za brezplatinsko elektriko.

Kupil sem nov bat. Danes sem sprobal. Vžgal je tako hitro kot mi še nikoli ni. Kljub zunanji temperaturi v garaži je vžgal v drugi poskus.

Sicer še utekam nov bat in nisem dal čez 2000 obratov/min, vendar je razlika s tem magnetom očitna! teče ko urica! Potem sem ta dva magneta primerjal. Zamaknjena sta skoraj za 30 stopinj! Na sliki sta magneta poravnana, kot da bi oba magneta sedela na eni gredi.

Tudi bat sem videl da je neki čuden- vrhnji obroček se stika točno spodaj - direktno na izpušnem kanalu! Ne vem kje je prišel ta bat na svet... Nov bat ima obročke ustrezno zamaknjene, da se stikajo na steni cilindra.

Skratka - kriv je bil predvžig.

Sedaj moram le še nekje kupiti tak magnet. Rabljen.

IMG_3211.JPG
 Opis:
Slika bata. Čudno stikanje prvega obročka - direktno na izpušnem kanalu!
 Velikost datoteke:  851.66 KB
 Pogledana:  9 krat

IMG_3211.JPG

IMG_3213.JPG
 Opis:
Brezplatinski magnet
 Velikost datoteke:  1.15 MB
 Pogledana:  5 krat

IMG_3213.JPG

IMG_3216.JPG
 Opis:
Primerjava navadnega magneta z brezplatinskim - luknje za kajle so poravnane. Razlika je očitna.
 Velikost datoteke:  1.03 MB
 Pogledana:  4 krat

IMG_3216.JPG

Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 6:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uff, ta L bat je pa bil očitno narobe obrnjen (vsi L bati niso za vse mašine, čeprav premer ustreza - upoštevati je treba tudi kanale) in če je odpovedal samo bat, je škode pravzaprav še malo.

Je odlomljen del batnega obročka vrglo v izpuh ali je, kar se rado zgodi, porisal cilinder?
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Cilinder je ko nov. Niti pregret ni! Nobene rise nima. Pomoje je vrglo del obročka v cilinder ali pa se je stopil.

Le malo nadrsanega aluminija(tam kamor je bat oguljen) je imel gor, katerega sem z finim vodobrusnim papirjem postrgal dol.

Hja, kaj vem kaj je mislil s tem batom prejšnji lastnik... Laughing

Sem imel srečo, ta katastrofa se je zgodila pri cca 6500 obratih/min!

Glavno, da bo z novim magnetom vse delalo ko novo! Dancing

Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 8:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mah, nekateri moped šušmarji ne vedo niti tega, čemu je tista puščica na batu.

Tako kot tisti genij, ki je brusil izpušni kanal na dol (in uničil BT cilinder, pa še vedel ni, kaj je storil).

In potem takole padeš na mino...

Kakorkoli že, konec dober, vse dobro. Upam, da se boš od sedaj naprej srečno in zadovoljno nabiral kilometrino s tem mopedom.
Nazaj na vrh
TilenS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Nov 2005 12:29
Aktiv.: 2.35

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res škoda BT cililindrov ja so zelo dobra osnova tudi za nadalnje friziranje ampak pod pogojem, da narediš prav Smile .
Jule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 8:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kilometri bodo sigurno padali!

Meni pa ni do nekih predelav, ker s tem pretirano zmanjšaš življenjsko dobo motorja, potem se ti vedno kvari Very Happy No resonančni izpuh podpiram saj precej pripomore k zdravju motorja in nižji porabi.

Ojej! Azarel! Sedaj sem se spomnil, da ti nisem še poslal sheme za obratomer! Brick wall

Sicer zdaj do 15. februarja nimam časa risat sheme po tiskanini, lahko ti pa poslikam obe strani vezja in povem kateri elementi so gor.

Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič skrbeti, nič ne priganjam. Se ne mudi za shemo ali slike, boš pripel ko boš lahko.

Sem itak sam zafrknil, ko sem ugotovil, da ta doma dela in hitro zalimal skupaj in niti slik nisem naredil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni