www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Instalacija winXP+SP2 na novo zaradi CoolWWWsearch
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Driver za grafično sem naložil po inštalaciji SP2, tako da, ne vem kako bi SP2 zamenjal gonilnike od grafične, če jih sploh še ni bilo.

Glede miške, res, da nekateri programi proti spyware javljajo logitech ... da je vohun, vendar prej nikoli ni bilo problemov, pa tudi delovanje nikoli ni delalo težav. Nekih dodatnih funkcij, ki jih je kar precej niti ne uporabljam, razen seveda dvojni klik na srednji tipki, tega sem pa navajen in ga pogrešam če ne dela.

JA, zdaj bom tako naložil na novo, včeraj me ni bilo cel dan.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 1:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:
Driver za grafično sem naložil po inštalaciji SP2, tako da, ne vem kako bi SP2 zamenjal gonilnike od grafične, če jih sploh še ni bilo.

Glede miške, res, da nekateri programi proti spyware javljajo logitech ... da je vohun, vendar prej nikoli ni bilo problemov, pa tudi delovanje nikoli ni delalo težav. Nekih dodatnih funkcij, ki jih je kar precej niti ne uporabljam, razen seveda dvojni klik na srednji tipki, tega sem pa navajen in ga pogrešam če ne dela.

JA, zdaj bom tako naložil na novo, včeraj me ni bilo cel dan.

Veliko gonilnikov imajo Windowsi XP že v sebi zato lahko potem da svoje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 3:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dvomim, da bi SP2 spreminjal že naložene gonilnike. Večina ljudi si je pač namestila sp2 po tem, ko so imeli že "delujoč" računalnik, tako da sklepam, da je sp2 narejen tako, da ga lahko namestiš na koncu, po tem , ko namestiš vse driverje.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 08, 2005 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne gre za to, da nekateri programi reportajo Logitechov crapware - to je njihova funkcija, namrec opozoriti na programe, ki odpirajo povezave na ven. Ali si preprican, da mora program za upravljanje z misko/tipkovnico res ob vsakem zagonu odpreti povezavo na ven na (AFAIK) nestandarden port (torej najbrz ne za preverjanje ali obstaja nova verzija, itd.) in posiljati podatke tja ? Jaz mislim da ne, YMMV.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2005 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poizkusi še microsoftov antispyware, zaenkrat je še v beta varianti in je free, popuca pa dosti bolje kot spybot in addaware...Moram pa poudariti da spyware najbolje preženeš z uporabo vsaj dveh antispyware programov, ker nobeden ne počisti 100% vseh integracij spywara...
Microsoftov antispyware nastaviš da se ti sam updata, scan schedule tudi ima (drugi ne), tako da se ti vsak dan ob določeni uri računalnik pregleda sam..
Naloži še spywareblaster, ki ti ščiti internet explorer pred golaznijo..

Windowsow firewall je toliko dober kolikor obvladaš nastavitve, tako kot bilokateri drugi, zato o tem ne bi debatiral..

SP2 pa le inštaliraj, je kup popravkov ki pohitrijo in zavarujejo sistem, problem z biosom je lahko rešljiv in je vredno probat, svetujem ti samo previdnost pri izvedbi, najbolje je če updejtaš iz čistega dos-a (čimmanj naloženih gonilnikov)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2005 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bios sem nadgradil z zagonsko disketo in z namenskim dosovim programčkom. Videti je, da je nadgradnja biosa uspela brez napak.
Prvo inštaliranje win xp ni bilo najbolj uspešno, drugo pa sem naredil tako, da sem najprej inštaliral win xp, potem gonilnike za matično, nato grafično, potem monitor inf, potem SP1 in slo pack, potem antivirus in anti spy programe, potem bs player in ffdshow in AC3 in preizkusil, nato je sledil še SP2 in izgleda kar v redu, slika ni več kockasta kot v prvem poskusu. Odpovedal je pa gonilnik za miško, torej dvojni klik ne deluje , čeprav sem spy sweep-u dopovedal naj pusti pri miru.

Ima mogoče kdo idejo ali predlog za kakšen gonilnik za logitech miško, da mi bo delal dvojni klik na srednji tipki (ki je hkrati tudi kolešček) ali naj poskusim z novejšim logitech gonilnikom.
Vem, da je logitechov gonilnik ene vrste spy ware, vendar v nekaj letih uporabe logitech gonilnikov nisem opazil ničesar škodljivega, še manj pa škodljivih posledic.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.32
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2005 2:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za tvoj tip miške downloadaj zadnji gonilnik iz logitechove strani in ga instaliraj v kolikor ga že nimaš. V vsakem primeru pa moraš nastaviti kaj naj "kolešček" dela (scrol je privzeto ostalo pa nastaviš - dvojni klik). Samo od sebe se to nikoli ne nastavi
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2005 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zoran je napisal/a:
Za tvoj tip miške downloadaj zadnji gonilnik iz logitechove strani in ga instaliraj v kolikor ga že nimaš. V vsakem primeru pa moraš nastaviti kaj naj "kolešček" dela (scrol je privzeto ostalo pa nastaviš - dvojni klik). Samo od sebe se to nikoli ne nastavi

Sem danes iskal najnovejši gonilnik za mojo miško, vendar ta gonilnik imam že dobro leto, torej niso pripravili nič novega. Res je po default nastavitvi tipka-kolešček scroll in ima možnost izbire kaj drugega ali kar direktno double click, vendar se gonilnik sesuva iz neznanega vzroka. No, gonilnik sem namestil na novo in sedaj dela, če se bo pa spet sesul, ga bom namestil na novo. Ugotovil sem, da ga antispy programi ne marajo, pa kakšna nova inštalacija programa. No, če bo pri tem ostalo bo v redu. programe postopno nalagam, da tudi postopno ugotavljam spemembe. Podatki so tudi že nazaj, tako da bo kmalu v prejšnjem stanju + seveda SP2 in 2 nova anti spy programa, požarni zid zaenkrat kar od SP2, ker je tako ali tako vklopljen v routerju, ki najbrž precej pomaga.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 09, 2005 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@reber, ko si že tako daleč se ti sedaj ko vse zaseda še malo prostora in je "čisto", splača naredit image particije (Ghost), da teh vaj ne boš ponavljal, če se ti kaj podobnega zgodi v bližnji prihodnosti. Very Happy
Nazaj na vrh
BrezC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2005 10:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, to bi morala biti že standardna praksa, kreiranje slike particije z ghostom ti vzame kake pol urice dela, prihrani pa lahko tudi kak dan [cenzurirano], diski so dovolj veliki za tiste 2-3Gb veliko .gho datoteko, v primeru pomanjkanja prostora pa si jo enostavno narediš direkt na dvd-r (ali dvd-rw) če to delaš obdobno.

Kar se tiče inštalacije se jaz držim kot pijanec plota, najprej winsi z sp2, defragmentacija,gonilniki za stvari ki so onboard matične plošče.
Priklop na internet izključno samo za update z interneta (vse security in critical updates), nato naložim antispyware in antivirus programi.
Nato šele inštaliraš third party gonilnike, vendar samo tiste ki jih winsi niso zaznali, sledi inštalacija programov in kodekov..
Ko vse dela ok čez kak dan naredim image particije z ghostom..
Nazaj na vrh
NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2005 11:19 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam sem že razmišljal o ghostu, ampak ne vem kako se ta stvar naredi. Mogoče kakšni napotki, razlaga ali pa linki?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 11, 2005 11:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Tudi sam sem že razmišljal o ghostu, ampak ne vem kako se ta stvar naredi. Mogoče kakšni napotki, razlaga ali pa linki?

Jaz uporabljam tega: http://www.sussex.ac.uk/USCS/DTS/ghost/ghost.pdf
Nazaj na vrh
BrezC
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 12, 2005 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Komplet navodila so tukaj, je pa ogromno branja..

http://ghost.radified.com/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni