|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.00 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nace je napisal/a: |
Smeh je pol zdravja! Če pa se boš tistim, ki te sekirajo samo nasmejal jim pobereš pol zdravja, ker se bodo oni sekirali, ti pa boš imel celo zdravje in živel brez skrbi do konca srečno življenje. Konec pravljice. |
No zdaj naj se pa podpišejo tisti, ki so se tej temi nasmejali.
Naš forum je torej zdravilen. Samo še zdravnike je treba prepričat, da ga predpišejo na recept. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.80 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo, jaz sem se nasmejal. Juhuhu.
Forum je super in sem vesel, da ga imamo. _________________ http://mcmetlika.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.68 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz se smejim že od začetka branja te teme.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stane Član

Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19 Prispevkov: 1281 Aktiv.: 5.79 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Čet Dec 08, 2011 10:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stane |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lizard64 Član

Pridružen-a: Pet 12 Feb 2010 9:31 Prispevkov: 558 Aktiv.: 2.98 Kraj: Severna Primorska
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Kot bi vedel, da vas bom spravil v dobro voljo...I like it..  _________________ Prejudice is ignorance... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ticla Član

Pridružen-a: Sob 15 Dec 2007 22:52 Prispevkov: 440 Aktiv.: 2.06 Kraj: Župečja vas
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
lukluk je napisal/a: |
Pozdrav
mene pa zanima če mogoče kdo ve koliko seva sončna elektrarna, ki bi jo montiral na streho jaz pa živim v mansardnem stanovanju, tako rekoč direktno pod sončno elektrarno.
In ali je res da enosmerna napetost bolje oddaja EMV kot izmenična. |
Sončne elektrarna pretvori sevanje od sonca v elektriko, potemtakem absorbira sevanje. Ja no, če pa potem pogledamo da imamo sevanje zaradi elektrike, ugotovimo da smo tako ali drugače. _________________ Moja delavnica ni razmetana, je samo taktično urejena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lukluk Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2011 14:19 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 12:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz se strinjam s tem, se lahka z nasmehom daleč pride |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.49 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
lukluk je napisal/a: |
Tudi jaz se strinjam s tem, se lahka z nasmehom daleč pride |
Tipičen primer g. Z. Janković
LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.45 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe sem se tudi sam nasmehnil
Imam pa eno vprašanje, ko smo bili pri sončnih celicah.. Če se priklopi celice na nek izvor toka, bodo oddajale kakšno svetlobo?
Na SŠ smo se pogovarjali o tem na strehi (sončna elektrarna na SŠTS Šiška), ko so nam razlagali kako celice delujejo pa sem malce... pozabil, kakšen je bil odgovor  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.20 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Dec 09, 2011 3:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bo tisti vir imel dovolj V in A, potem bo vsaj za kratek čas nekaj zasvetilo + dimni signali gratis.
Drugače pa dvomim, da bi panel zasvetil v vidni svetlobi. Gre v osnovi za diodo, vendar ne vem če so uporabljeni materiali primerni za ledike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
yugokoral Član

Pridružen-a: Sre 28 Jul 2010 13:21 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.09 Kraj: Ivančna Gorica
|
Objavljeno: Tor Dec 27, 2011 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da bi električna napeljava sevala, to težko verjamem. Razen mogoče malenkosti toplotnega (IR) sevanja, če bi se žice pregrevale, zaradi prevelikega toka. Edino mogoče kakšno magnetno polje (pa še to je pri majhnih tokovih, kolikor jih odžiramo po stanovanjih, zanemarljivo), ki bi lahko bilo nevarno kakšnim srčnim bolnikom, ki imajo srčni spodbujevalnik in podobno. To pa mora seveda spet teči po žicah zelo velik tok, da bi bilo magnetno polje dovolj močno za take probleme.
Sepravi, električna napeljava kratkoročno nikakor ne škoduje, dolgoročno pa zaradi prevelikega števila kablov, še nihče ni umrl. Mislim... škodovat nima kaj  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merlin Član

Pridružen-a: Sob 29 Dec 2007 0:47 Prispevkov: 289 Aktiv.: 1.36
|
Objavljeno: Sre Dec 28, 2011 8:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da se vse premalo smejimo, na tem forumu se pa res lahko včasih nasmeješ, tako kot ob tej temi.
Lp, Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilibalt Član

Pridružen-a: Pet 01 Feb 2008 10:59 Prispevkov: 252 Aktiv.: 1.19 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pet Dec 30, 2011 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Forum seva!
... mene že trebuh boli od vsega smejanja.
LP _________________ Ko zadeva ne deluje se umiri, preštej do 10 in poišči večje kladivo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 500 dni