www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Priklop vzratne kamere in monitorja na kombi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Misija
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Maj 2009 11:45
Aktiv.: 0.27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi bi naj bil nek casovni zamik ob tem, ko prestavim v vzratno? To mi je sicer dokaj cudno. Ko zadevo priklopim na napajanje, potrebuje cca. slabe 2s da se slika prikaze na monitorju. To je se sprejemljivo. Res pa je, da ob premikanju naprej-nazaj-naprej itd., pride se kako prav konstantna slika. Sem se malce pogovarjal z daljnim znancem (ki je vgrajeval vzratne kamere, radije, LED luci in se ostalo kramo v najmanj 100 + avtomobilov in tudi kombiijev), ki se je, ko sem mu povedal to, kar si mi sedaj ti, smejal. Sarkasticno je pripomnil, da zna bit zaradi dolzine kombija kar velik zamik Very Happy no, jaz vzamem vsak nasvet kot koristen, tako sem tudi tvojega! Mi je pa ta znanec rekel, da se drugace naceloma niti ne vgrajuje kamer in monitorjev oz. priklaplja.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 11:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakasnjen izklop pomeni, da bo rele vklopil v trenutku, ko bo dobil signal vzvratne luči, izklopil bo pa šele 30 sekund po tem, ko signala vzvratne luči ne bo več.

Če torej preko časovnega releja z zakasnjenim izklopom napajaš svoj sistem, boš prvič pač potrpel tisti 2 sekundi do pojava slike, nato pa bo slika stalna ne glede na zahtevnost manevriranja nazaj/naprej. Vmes lahko še peš skočiš pogledat kakšno malenkost, pa bo slika še prisotna.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Misija
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 15, 2013 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva zadeva. Posedujes morda kaksno vezje oziroma nacrt tiskanega vezja? Very Happy verjetno ni to neko veliko vezje in bi ga lahko "na hitro" spravil skupaj kar na point-to-point ploscici.
Nazaj na vrh
Misija
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 9:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z zadnjim postom vam sporocam, da je zadeva prikljucena in delujoca. Zamik vklopa monitorja ob postavitvi v vzratno prestavo je zanemarljiv (cca. 1 - 2 s). Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Blond
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2012 14:16
Aktiv.: 0.35

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 24, 2013 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko bi pa tudi malo poslikal in opisal za katero varianto si se odločil in kako si zadevo realiziral.
Nazaj na vrh
Misija
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 10:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra ideja. Bom, na dolgo in siroko, samo da se vreme izboljsa (sneg). Bom probal cimbolj detailno, tudi kar se tice priklopa na same luci.
Nazaj na vrh
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 10, 2014 11:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na avto imam namen montirat zadnjo kamero, gledam na ebayu.

Kamera1

Kamera2

Kamera3

Prosim, kaj mi svetujete, izkušnje,...?

LP
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.81
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2014 7:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni montaža na tablico ali na blatnik ne diši preveč zaradi izpostavljenosti in oviranega pogleda če imaš zadaj prtljažnik za kolesa.
tiger
Član
Član

Pridružen-a: Čet 05 Feb 2004 0:22
Aktiv.: 4.90

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2014 10:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kamero bi montiral v zadnji odbijač, odrezal bi lukno in vstavil kamero iz notranje strani.

LP
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.97
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2014 11:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš montiral kamero v odbijač ne boš videl kaj dosti - le malce bolje kot v vzvratnem ogledalu ker iz takega kota še vedno nimaš dobrega občutka za razdaljo.

Jaz sem jo montiral v spojler na zadnji havbi in obrnil na dol pod kotom 45 stopinj. Tako vidim cel odbijač z vogali vred in seveda razdaljo do ovire.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59
Aktiv.: 5.56
Kraj: Ponikva

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 11, 2014 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V nobenem primeru ne mores slike na ekranu imeti kot osnovo orientacije. Ker preko kamere orientacije NI.

Se vedno moras na veliko uporabljati vzvratna ogledala, kamera pa postane uporabna za ovire, ki jih v ogledalih ne bi videl - stebri, betonski "teglci", otroci itd.

Resnicno postane kamera uporabna ko se je privadis, ko moras manevrirat "na centimetre" - ko dobis nek obcutek za razdaljo, lahko veliko bolj natancno manevriras tam, kjer si omejen s prostorom.

Na prejsnjem avtomobilu sem imel kamero obrnjeno vodoravno (vgradna kamera, montirana v odbijac). Super zadeva - sem mislil, dokler nisem montiral kamere na sedanji avto, kjer je montirana zraven lucke za osvetlitev tablice, in usmerjena 45 stopinj navzdol. Ceprav se vedno ne vidim velike vecine odbijaca, je s to postavitvijo obcutek za razdaljo veliko natancnejsi. Jaz ti vsekakor bolj priporocam to varjanto.

Ce pa ze gre za kombi, in ti je morda uporabnost pomembnejsa od estetike, ti najbolj priporocam montazo na streho - tako, kot imajo "blende" za prevoz denarja in nekateri avtodomi. Glede na visino montaze pridobis zelo veliko vidnega polja. V tem primeru lahko kupis kamero z manjsim zornim kotom. Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 500 dni