|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 3:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
markec je napisal/a: |
Sem malo razmišljal in verjetno bi še najbolj ustrezal tale pod B, ker vse ostalo je prav gotovo še precej dražje. Dokler je priklopljen na traktor tako ni problem krmiliti, po odklopu pa so lahko ventili tudi zaprti (po eni strani je še bolje).
Težava je samo v tem, da ne vem kako je s porabo elektrike. Kakšne tokove to vleče? Če imam dva ali tri odprta in torej pod stalno napetostjo kakšna obremenitev je to za električni sistem? Kako je z gretjem tuljave? Odprt bi bil nekje 15 minut in potem 15 minut spet zaprt. Bi to bilo ok in izvedljivo? |
A si pogledal Datasteet 3-1-1 od tega ventila?
Tam piše, da je poraba (Moč) 29W , razen pri 12V DC izvedbi, kjer je Moč = 36W.
Piše tudi, da je predvideno Trajanje vklopa = Stalno. Pri 50/50% delovanju bo torej večen .
Ventil bo vklopljen, ko motor traktorja deluje, zato se ne sekiraj za porabo. Bo pa tekel tok cca 3A po ventilu, zato vzemi ustrezen kabel. Najbolje kak dobro gibljiv 0,75 -1,5kvadrat industrijski kabel za montažo v členkaste verige pri linearnih pogonih.
Oznako za naročanje moraš pa sam izpolniti. Najbolje, da jih pokličeš in vprašaš, predvsem glede vrste tesnil in možnosti/načina dodatnega ročnega vklopa (ko traktor odklopiš). Tlak 210bar zadostuje?
@Iztok:
Vzmet vzporedno k tuljavi res pomeni, da se servo batek vrne nazaj, ko izklopimo napetost. Vendar ob prisotnem tlaku na P to hkrati pomeni, da se bo v srednji 0)položaj vrnilo tudi glavno jedro. Če pa bi odklopili tlak na P-ju, bi glavno jedro ostalo v trenutnem položaju, ne glede na prisotnost/neprisotnost napetosti na a) ali b) tuljavici. Servo batki bi se sicer ustrezno premikali, a brez prisotnosti tlaka ne morejo premakniti jedra.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markec Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 13:24 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Tor Apr 08, 2008 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobil ventile in ravno priklapljam.
Imam po težavo s priklopom elektrike. Ventili imajo za elektriko EN175301-803 vtičnico, ki ima tri konektorje. Eden je ozemljitev (ki ga seveda ne bom priklapljal) in še dva enaka z oznako 1 in 2. Sedaj pa imam problem ker ne vem na katerega naj priklopim plus in na katerega minus pol? Žal pa v soboto ne delajo tam na firmi kjer sem kupil in sem v temi... Rad pa bi za vikend to usposobil, če bi šlo, ker se že malo mudi... Lahko kdo pomaga?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boriii Član

Pridružen-a: Tor 23 Feb 2010 11:24 Prispevkov: 17 Aktiv.: 0.09 Kraj: Videm-Dobrepolje
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 12:05 pm Naslov sporočila: Štore 402 |
|
|
lep pozdrav. mene pa zanima če ima gdo slučajno električno shemo od štore-ta 402. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Alex17 Član

Pridružen-a: Ned 28 Feb 2010 21:46 Prispevkov: 476 Aktiv.: 2.55 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Sre Jul 21, 2010 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
markec je napisal/a: |
Dobil ventile in ravno priklapljam.
Imam po težavo s priklopom elektrike. Ventili imajo za elektriko EN175301-803 vtičnico, ki ima tri konektorje. Eden je ozemljitev (ki ga seveda ne bom priklapljal) in še dva enaka z oznako 1 in 2. Sedaj pa imam problem ker ne vem na katerega naj priklopim plus in na katerega minus pol? Žal pa v soboto ne delajo tam na firmi kjer sem kupil in sem v temi... Rad pa bi za vikend to usposobil, če bi šlo, ker se že malo mudi... Lahko kdo pomaga?
LP |
Ravno včeraj sem en tak ventil (sicer pnevmatski) priklopil in ugotovil, da polariteta ni pomembna. Tuljava bo pritegnila železo ne glede na to v kateri smeri je namagnetena. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
markec Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 13:24 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.11 Kraj: Slov. Bistrica
|
Objavljeno: Čet Jul 22, 2010 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za pomoč. Sicer imam že vse skupaj dve leti priklopljeno.
Morda pa bo komu drugemu koristilo, ja...
LP _________________ ... somebody, somewhere ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni