www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Renault Clio 1.2 bencinar 1998 (zadnji stari model) ne vžge
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.77
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2007 8:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz ti sigurno verjamem. In sem ti "fovš" ker imaš tako srečo Wink Pri enih mashinah bat ne gre tako visoko da bi zadel v nezaprt ventil. Pri renojih temu pač ni tako (vse kar sem jaz pisal velja za renoje) Sad Evil or Very Mad Mislim da je pri navitih mashinah to prvo, kar je---da gre bat zelo visoko. Torej smem sklepati da nimaš kakšnega hudega subaruja Question
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tako, situacija je sledeča: avto spet vžiga in motor super teče Cool

Na mašini narejena "generalka", strošek 360€ Evil or Very Mad Ampak sedaj vem da je mašina OK. En bat je "zarezal" po dveh ventilih, tako da sta bila za zamenjavo; bat na srečo ni dobil skoraj nič, cilinder in glava sta OK. Menjana so bila vsa tesnila, jermen, vodna pumpa, olje, filtri, "winter ready"...

Mislim da je cena dokaj OK(?). Čeprav bo mogoče marsikdo rekel za 98 letnik pa generalka 360€...Shocked ampak jaz imam v mislih to: avto še bom imel nekaj časa, porabo ima zelo nizko, ko se ga bom naveličal ga bom pa dal verjetno bratu (sedaj ima tudi cliota, ampak 94 letnik)

Hvala za vso pomoč in trud, ampak v začetku sem imel v mislih samo gorivo, elektrika... zato se pa skozi učimo... Wink

lp,
Toni
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Torej je le odletel jermen Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad poceni si jo odnesel, predvsem ker ti očitno ni bilo treba menjat odmične gredi - ta je Evil or Very Mad draga...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tonic
Član
Član

Pridružen-a: Pet 16 Dec 2005 17:48
Aktiv.: 0.77
Kraj: Loče

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 22, 2007 10:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, v bistvu sem imel srečo v nesreči Wink
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Torej smem sklepati da nimaš kakšnega hudega subaruja Question

Tole sem pa zgrešil. Sicer je že prodan, bil je pa Subaru Justy 1.0 55KM 3 cilindre in 4WD.

Glede na to, kaj je delal na snegu z svojim 4WD se težko kateri drugi avto z njim primerja. Sedaj si pa lastim Baleno 4WD, pa bomo videli kako in kaj bo, ko bo sneg.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 7:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, to sem pa imel čast preizkustit kaj je 4WD na snegu (no, res da je imel tudi EPS). To je res noro! Škoda ker je še vedno relativno malo 4WD avtov, tisti, ki so, so pa navadno dragi Sad
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 8:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni (Clio 1,2 99) se je pa začelo dogajati sledeče. Ob zagonu mi včasih ne vžge prikazovalne plošče. Vsi kazalci so na 0, od temperature do hitrosti, tank, Števec kilometrov je mrtev. Edino kar dela, je signalizacija luči in žmigavcev (zgleda da sta še hardversko vezana). Problem rešim, da avto ugasnem in ponovno štartam, vendar kako dolgo še...ker je to zmeraj bolj pogosto.
A je problem v računalniku, ali je samo slab stik napajanja? Do sedaj sem bil 100%, da je brzinomer hardversko vezan na zajlo!?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 8:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(skoraj) vse je vezano preko računalnika, tudi merilnika hitrosti, obratov...
Je pa kolega imel na laguni podoben problem in je bil en čip na števcu fuč...mu je en avtoelektričar popravil, ampak mislim da je bilo okoli 150 € Sad
Nazaj na vrh
poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 23, 2007 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao, jao Confused Sad
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni