www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Poceni elektrika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.61
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 07, 2010 12:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glitch je napisal/a:
Pa ne pozabi dobro prebrati pogoje pri porabim kar rabim:

Citiram:
Odjemalci v paketu so zavezani k mesečnemu sporočanju stanja števca preko spletne aplikacije ali klicnega centra. Tako bodo odjemalci lahko redno spremljali svoje prihranke, saj bo električna energija mesečno obračunana po dejanski porabi in ne po povprečni.

Kaj se zgodi, ce tega ne naredis, pa nisem sel gledat.

Tudi sam sem mnenja, da je elektrika (pre)poceni. Potem ga pa grejo srat s prepovedjo zarnic, se spravijo na plazme itd.

P.S.
Pogledal sem pogoje, ce dvakrat zamudis, te vrzejo nazaj na osnovni paket.

2x zaporedoma Wink tako da ni panike tudi če si 2 meseca na dopustu Razz

Nisem računal zadnje mesece, ampak na začetku leta je bil EG cenejši od gen-i Wink

dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem še primerjal cen med trenutnim distributerjem in GEN-I em, a me trenutno mika zaradi nesramnosti trenutnega.
Namreč opazil sem da mi nam je ura bila netočna in sem pred dobrim mesecem zaprosil njihovega delavca po terenu (ko je bil že pri sosedi) če bi jo lahko pogledal. Brez ugovarjanja jo je pogledal in popravil čas, ter dejal da jo bo zamenjal z boljšo.
No, naslednji dan ga ni bilo in tudi kasneje smo bili na dopustu. Po vrnitvi domov pa nas je pričakalo presenečenje. Ura je bila sicer zamenjana, a namesto boljše je dal slabšo. prej je bila ura tedenska, sedaj pa dnevna. Se pravi da nas sedaj ob vikendih krepko obirajo Mad
Pisal sem jim že 2x z zahtevo po pojasnilu, pa nič...
A ima tudi kdo od vas podobne izkušnje. A mogoče ve kako je z servisiranjem pri GEN-Iu?

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 10:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor mi je znano, imajo dobavitelji medsebojne pogodbe o vzdrževanju z distribucijo. Prav tako o najemu prenosnih poti. LOČI MED DOBAVITELJEM IN DISTRIBUTERJEM!. Tako ti bo prišel uro v vsakem primeru zamenjat isti človek kot do sedaj (iz distribucije). No, ali pa drugi iz iste firme, če prvi ravno ne bo v službi.

To je nekako po evropskih direktivah. Elektro je treba razdeliti na več delov: proizvodnja (elektrarne), prenos (visoke napetosti), distribucija (manjše trafo postaje in omrežja do porabnikov). In to skoraj za vsako regijo posebej. Potem pa so se vmes še vključili distributerji, ki "kupujejo" elektriko in jo po že obstoječih omrežjih distributerjev prodajajo odjemalcem. Torej tako, kot se pretaka elektrika (za katero ne veš iz katerega vira je prišla k tebi), se pretakajo tudi finance.

Temu se reče prosti trg električne energije. V glavnem, to drobljenje je koristno za produciranje novih firmic, direktorjev, tajnic in fikusov. Ki morajo oditi iz dobro plačanih državnih služb po izteku mandatov.

In sedaj baje to število že itak regijsko in funkcijsko razdeljenih podjetij (od proizvodnje, prenosa, ,....) hočejo še razdrobiti. To naj bi bil povod za napovedano energetsko stavko Think

Če se motim, naj pa kdo iz distribucije pove...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aha... več distributerjev in posledično:
1. navidezna konkurenca pa vendar navite cene v nebo
2. toliko več možnosti, da bi se pri dobavi kje zataknilo (v smislu birokracije)
Sicer pa si ne predstavljam kako in na kakšen način lahko elektriko po istem vodu prodaja drugi distributer???
A si predstavljate, da bi Goriški vodovodi, podajali vodo v Ljubljani po (seveda) vodovodni instalaciji lokalnega vodovodnega podjetja. Kako pa bi uporabnik vedel da pije Goriško in ne Ljubljansko vodo? Mr. Green

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.20
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 08, 2010 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaenkrat stvar deluje. Prej so distributerji večno jokali kako imajo stalno izgubo z malimi odjemalci in je samo njihova dobra volja kako jim še dodatno ne navijejo cene in obesijo razne davke na porabo.

Sedaj še jokajo, navijajo cene in se izmišljujejo razne dodatne stroške ?

Zakaj ne ?

In kljub temu imajo profit !

In za voda dilerje, smetarje, dimnikarje in ostale monopoliste bi bilo tudi dobro, če bi kdo sesul njihove, od države požegnane, monopole.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.86
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 09, 2010 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mirko je napisal/a:
Moram nehat,ker me trese.L.P.

To je problem!

Dokler se bomo sprenevedali in popuščali nas bodo lupali še in še.

Treba je učvrstiti mase skupin, ki bodo vplivale na to agonijo.

dejanjancar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18
Aktiv.: 0.33
Kraj: Tomačevica

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 1:20 pm    Naslov sporočila:  GEN-I_najcenejša elektrika Odgovori s citatom

Živjo,

Če želite plačevati nižje račune za električno energijo, zamenjajte dobavitelja in preklopite na GEN-I, čas je samo še do konec leta.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
elson2k
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Okt 2009 18:09
Aktiv.: 8.70
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 25, 2010 1:28 pm    Naslov sporočila:  Re: GEN-I_najcenejša elektrika Odgovori s citatom

dejanjancar je napisal/a:
Živjo,

Če želite plačevati nižje račune za električno energijo, zamenjajte dobavitelja in preklopite na GEN-I, čas je samo še do konec leta.

Na prejšnji lokaciji, kjer sem stanoval, sem v začetku leta presedlal na GEN-I. Računi so bili v povprečju nižji za 2€/mesečno.

Po sedanjih informativnih izračunih (druga lokacija) pa sem na istem, tudi če presedlam na GEN-I. Preverjeno tudi pri njih preko telefona.

Vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo s "poceni elektriko", če uspe zahteva HSE po pripojitvi GEN-I v skupno organizacijo.

dejanjancar
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Feb 2006 20:18
Aktiv.: 0.33
Kraj: Tomačevica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 06, 2010 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zadeva ni samo v informativenm izračunu, saj če sedaj do konec leta zamenjaš dobavitelja in prideš k nam na GEN-I maš mesec za 1 evro in če maš visok račun za elektriko boš to v enem mesecu prišparal. Splača se probat saj nič ne moreš izgubit nobena pogodba nima vezave tako da drugi mesec lahko greš drugam.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo,

jaz imam pa naslednje vprašanje. Pri vsej tehnologiji, ki smo jo deležni in pri celotni infrastrukturi elektrike.. kako je možno, da je treba prepisovat stanje števca na list in jim sporočat to po telefonu kot 20 let nazaj? A mi zna kdo to razlozit? Do sedaj so to delali "avtomatsko" na elektru ljubljana, sedaj ko gremo na GEN-I, je treba pa kar naenkrat to odčitavat ročno?

Nočem pavšalnega zneska, ampak dejansko porabo, tako kot je bilo sedaj. Res ni druge poti kot da vsak mesec hodim svetit v števec in prepisovat stanje?

lp mare
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 23, 2010 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da.

Števec stanja sam posredovati SODO ali Gen-I ne zna. Sicer pa, če ti po telefonu ni všeč, uporabi aplikacijo Moj Gen-I in natipkaj stanje do 3. tekočega dne v mesecu.
Nazaj na vrh
marko
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Jan 2004 15:14
Aktiv.: 3.18

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Da.

Števec stanja sam posredovati SODO ali Gen-I ne zna. Sicer pa, če ti po telefonu ni všeč, uporabi aplikacijo Moj Gen-I in natipkaj stanje do 3. tekočega dne v mesecu.

Kdo pa potem preverja stanje ob koncu leta, oz kdo preveri, da se jaz ne lažem in sem sporočal prenizke znezke?
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Da.

Kdaj/kje pa dobiš podatke o prijavi ? Jaz sem ravno dobil vrnjeno pogodbo in začnem pri gen-u s 1.1.2011. Kakšnih podatkov nisem zasledil...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Azrael
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 12:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Takrat, ko so začeli z aplikacijo moj gen-i, je prišlo na mail obvestilo o tej storitvi. Nato je bilo treba poslati mail z zahtevo za vklop na pocenielektrika@gen-i.si ali jih poklicati na njihovo zastonjkarsko številko. Seveda z navedbo podatkov o računu.

Čez nekaj dni je prišlo obvestilo, da sedaj je vklopljeno. Vendar je povsem mogoče, da je to sedaj vklopljeno že vsem uporabnikom. Namreč uporabniško ime in geslo za prvo prijavo je malce zakamufirano napisano na računu in pogodbi:

http://pocenielektrika.si/moj-gen-i/help/NAVODILA.pdf

Seveda pa je gesla za prijavo v aplikacijo mogoče spremeniti, pravzaprav je to priporočljivo.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.74
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 24, 2010 3:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, bom poskusil, drugače jim pa pišem. Hvala za info in navodila!
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni