|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
upor_nik Član

Pridružen-a: Ned 11 Jan 2009 13:00 Prispevkov: 450 Aktiv.: 2.25 Kraj: vipavska dolina
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala Silvo za hiter odgovor. Razumem kaj si mislil! Ok, nadaljuj svoje delo, vendar tukaj nekaj manjka, to kar sem zapisal.... prvi koraki... bo kdo drug prevzel, prostovoljci VABLJENI! In ne samo ploskanja, .. Saj bi sam kaj napisal o ST 62.. ampak, .............. se ni prijelo, ......... je že 10 let nazaj, ...ali pa več, ..
Vendar revija si zasluži rubriko Prvi koraki, DEFENITIVNO, na vseh področjih!
Vem, da revija ni izobraževalna ustanova,, vendar kar ne dobiš v šoli lahko dobiš nekje drugje, če je dobro obrazloženo z demostracijo.
In še nekaj: Vsi projekti in načrti so last avtorjev in brez pisnega pooblastila se jih ne sme reproducirat ali izdelovat za industrijske potrebe. Za vse objave je dovoljena izdelava za lastne potrbe. ( Spremeni če kaj ne valja! )
pero _________________ Sanja svinja o koruzi, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preletel na hitro, zgleda vzpodbudno, upam da bo še naprej tak zanos.
Se pa moram strinjati z Glitchem: toliko težite o pravilni slovenščini na forumu potem pa v pilot izdaji revije zadevo precej ignorirate.
Pa še nekaj:
Citiram: |
Prikazovalnik je osnovna naprava za komunikacijo med človekom in strojem. Poznamo
več vrst prikazovalnikov. |
Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno. Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi moje pohvale za novo revijo.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
powr Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20 Prispevkov: 668 Aktiv.: 3.13 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bozo je napisal/a: |
Mare je vzel za vzorec slikanja ploščico od testerja tranzistorjev, če prav sklepam.
Božo |
Pravilno sklepas. Med drugim je slikano vezje od testerja tranzistorjev iz EP. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
BluPhenix je napisal/a: |
Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno. Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote. |
Malo nerodno napisano in lahko koga zmede. "Prikazovalnik je sredstvo za komunikacijo med strojem in človekom, ne obratno." je stavek, ki daje vedeti, da je "Za komunikacijo stroj-človek imamo tipke in podobne vhodne enote." napačen.
Ki se kozica loncu smeje, pa sta oba črna od saj.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BluPhenix Član

Pridružen-a: Pet 05 Mar 2004 12:54 Prispevkov: 1018 Aktiv.: 4.30 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ups ja, narobe napisano, moja napaka tudi, pravilno je seveda:
Za komunikacijo človek-stroj imamo tipke in podobne vhodne enote.
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dream Član

Pridružen-a: Ned 21 Jan 2007 17:55 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.07 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
...mater, kaj ste nekateri " plitki" kot naša politika, ki vedno samo kritizira in "usmerja" nasprotno stran, sama pa še ni pokazala niti ene "pametne"...
...samo ne razumeti to kot kritiko ali kaj podobnega, ampak kot smernico in vzpodbudo za naprej...upam, da veste kaj mislim s tem... _________________ Vsak dan spoznamo kaj novega... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 4:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Pohvale!!!
Ali bodo mesečne izdaje? To je kar precej dela za nekaj ljudi zraven ostalega dela z elektroniko,... _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 7:52 am Naslov sporočila: |
|
|
Spet eden, ki nič ne prebere...
ElGrigon je napisal/a: |
Ali bodo mesečne izdaje? To je kar precej dela za nekaj ljudi zraven ostalega dela z elektroniko,... |
Silvo je napisal/a: |
Tisti, ki je pripravljen karkoli prispevati naj to pošlje pod zasebno Darkotu. Torej, ko bo zbrana zadostna količina člankov prej bo nova številka na planu. |
Glede slovničnih napak - jaz sem si vzel kar nekaj časa, da sem prebral revijo in sporočil napake. Vseeno smo le ljudje, z omejenim prostim časom in tudi ne vidimo vseh napak!
Če je kdo od vas kritikov pripravljen plačati profi lektorja, kar na plan z €€€€ in bo revija kar sijala od pravilnih stavčnih zvez. Ali damo noter reklame ?!?
Vse se začne in konča pri €€€.
Če že kritizirate, pa napišite zraven še ponesrečen stavek, in bomo popravili. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 8:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj se čudiš, če kritiziramo slovnico? Kot da je na forumu kaj drugače. _________________ Answers: $1, Short: $5, Correct: $25, dumb looks are still free. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Umnik Član

Pridružen-a: Čet 16 Sep 2004 17:52 Prispevkov: 958 Aktiv.: 4.04 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Vendar smo s spodbujanjem pravilne rabe slovenskega jezika prišli že tako daleč, da se nekateri spotikajo že ob minimalne napake.
In število neuporabnih prispevkov raste.
Komentar k reviji?
Včeraj sem šel gledat kje je članek predlagatelja revije. Ni, ni...
Pa dobro. Občasnik. Začetek je. Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MAAG Član

Pridružen-a: Čet 26 Jun 2008 14:18 Prispevkov: 178 Aktiv.: 0.86 Kraj: SG-MB
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
... Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke. |
Ce bi vsak napisal vsaj enega, bi jih imeli cez glavo dovolj ! _________________ Samo da se kadi  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
refosk Član

Pridružen-a: Pet 25 Apr 2003 20:45 Prispevkov: 61 Aktiv.: 0.26 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 10:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Se pridružujem vsem s pohvalami! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.92 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Apr 24, 2009 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Umnik je napisal/a: |
Vendar smo s spodbujanjem pravilne rabe slovenskega jezika prišli že tako daleč, da se nekateri spotikajo že ob minimalne napake.
In število neuporabnih prispevkov raste.
Komentar k reviji?
Včeraj sem šel gledat kje je članek predlagatelja revije. Ni, ni...
Pa dobro. Občasnik. Začetek je. Skrbi me edino, kdo bo prispeval članke. |
Nimam nič proti, da se opozori na napake. Konec koncev je to naša prva revija. Upam , da jih bo v naslednji manj, oz se bo kdo, ki zadevo oblada javil za lektoriranje, kajti zdi se mi, da v tekstu, ki ga napišeš sam takoj spregledaš napako. Čudi me, da nihče ni opazil "elektro" napake v mojem članku. Napis pod shemacko narisanem displeju je zamenjan med sabo (katoda/anoda) Napako sem videl šele sedaj, kjub temu, da sem čanek sigurno 10x prebral.
Naslednja revija bo... Gradiva je že kar nekaj. Upam, da kmalu. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljazsukljan Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54 Prispevkov: 177 Aktiv.: 0.89 Kraj: Koper - Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Apr 25, 2009 4:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Super!
Živela revija in njeni avtorji ..Vsaka čast.
Pa še na mnogo številk!
Lep pozdrav! _________________ carpe diem! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni