|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Ste s svojim providerjem zadovoljni glede na ostale |
| Zelo sem zadovoljen |
|
38% |
[ 44 ] |
| zadovoljen sem, a gledam kaj ponujajo drugi |
|
27% |
[ 31 ] |
| nisem zadovoljen, a ne najdem časa za analizo |
|
1% |
[ 2 ] |
| oziram se za drugimi ponudniki |
|
8% |
[ 10 ] |
| nisem zadovoljen, a ne morem zamenjati |
|
23% |
[ 27 ] |
|
| Skupaj glasov : 114 |
|
| Avtor |
Sporočilo |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1929 Aktiv.: 7.81 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:18 am Naslov sporočila: |
|
|
| qwertz je napisal/a: |
| Citiram: |
dej še naprimer kak torent odjemalec prižgi na računalniku, počakaj da download naraste do konca, pa me zanima kaj porečeš.  |
Prižgana 2 računalnika s torrenti, TV in še en telefonski klic sem opravil vmes, ravno za ta test. Vse dela brez problemov, klic je trajal 30 min. Res pa je, da imam nov modem (TG782i), obnaša se mnogo bolje od starega speedtoucha, ki ni imel niti WI-FI-ja. |
QOS (prioriteta storitev) je ze pri ponudnikih nastavljena na :
1. telefonija
2. televizija
3. internet
Jaz "normalno" uporabljam T-4 paket, ki vsebuje 4/1 + telefon + IPTV + mobilna stevilka kljub temu, da imam samo cca. 8/.700M maximalne sinhronizacije (potreboval bi vsaj 13/1M).
Pac se je treba navaditi izklapljati tudi STB in ne samo televizor.Je pa res, da se STB uporablja malo in samo za programe, ki (se)ne oddajajo "'po zraku" preko DVB-T.
 _________________ LP Robert |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.47 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 4:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
T-2 VDSL2 8/1 + IPTV + VoIP (5 številk) z 2 x Wireless DECT (dokupljeni pred kratkim in sem v primerjavi s starimi "cegli" prav navdušen tako nad funkcijami, kot kakovostjo zvoka in dometom okoli zgradbe ), 1 X ISDN vmesnik in 2 x analogna linija (ena za FAX)...
Zadeve delajo dokaj zanesljivo, se pa kdaj zgodi, da je treba zresetirat modem... Kljub 2.4 km namerjene razdalje od T1 centrale hkrati delajo internet, telefonija, TV na AMINOtu in do dve TV na PC .... Žal HDTV ne "potegne" ... Tudi ob kakšnem torrentu z do konca prenosom zna TV malo zakockati...
Servis dokaj prijazen in do sedaj zamenjali vse, kar je pocrkalo...
Zamera 1: Na lokacijo nočejo napeljat OPTIKE! Če bi bilo še to, sem za vedno njihov !
Zamera 2: Prepočasi se odzivajo na nove možnosti (npr. telefoniranje s PCja (pravzaprav sem zaradi tega obdržal ISDN vmesnik) ... govori se o Asterisk-u, vendar ga še ne tržijo...), namestiš lahko zgolj opremo, ki jo sami pretestirajo, ne glede, da gre morda samo za novejšo opremo istega proizvajalca...
Zamera 3: Obenem imajo preveč administrativnih ovir (DECTov recimo, najprej niso hoteli prodat, ker sodi v paket T-4 s hitrostjo 4/1 ... no ja bi šlo, če bi sprejeli zmanjšanje hitrosti dosedanjega paketa !?? Potem so le našli rešitev in zadevo enostavno prodali po tržni ceni.)... _________________ LP Dragan S55Z |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2756 Aktiv.: 11.15 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smo na Telemachu s trojčkom.
Problem je predvsem v sesuvanju njihovega vmesnika (tista črna škatla, ki potem servira signale za telefon in internet).
Poleg tega pa tudi samo omrežje večkrat 'dol pade'. Se večkrat zgodi, da ni ne TV programov (niti analognih), niti ostalih storitev. Za telefon kar malce neugodno, ampak se v obdobju mobilnih telefonov da preživet. _________________ Lp,
Matevž |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.22 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
| NeoTO je napisal/a: |
Smo na Telemachu s trojčkom.
Problem je predvsem v sesuvanju njihovega vmesnika (tista črna škatla, ki potem servira signale za telefon in internet).
Poleg tega pa tudi samo omrežje večkrat 'dol pade'. Se večkrat zgodi, da ni ne TV programov (niti analognih), niti ostalih storitev. Za telefon kar malce neugodno, ampak se v obdobju mobilnih telefonov da preživet. |
Trenutno Telemach pada v povprečju 7x dnevno za približno 2 minuti
Televizija večinoma dela brez problemov, vsaj ne motečih problemov, oziroma jih niti ne opazim, kvaliteta slike v primerjavi s Siol TV je kristalna
Zdi se mi, da je telefon pogosto nedosegljiv, če me kličejo je telefon nedosegljiv, čeprav za klicanje ven dela normalno. Tega ne bi vedel, če mi stranke ne bi tarnale, da me je na telefon težko dobiti, mobitel pa uporabljam le kakšnih 2x na mesec, večinoma je pozabljen nekje, s prazno baterijo, ...
Bi šel nazaj na T-2 ampak vzrok za to, da sem šel stran je to, da mi na 1300m od centrale niso hoteli dati trojčka, oziroma četverčka, sedaj pa vidim, da Dagy-ju dela na 2400m, če je to seveda prava razdalja
. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Brane212 Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 11:24 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.70 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
| reber je napisal/a: |
Bi šel nazaj na T-2 ampak vzrok za to, da sem šel stran je to, da mi na 1300m od centrale niso hoteli dati trojčka, oziroma četverčka, sedaj pa vidim, da Dagy-ju dela na 2400m, če je to seveda prava razdalja
. |
Tip tupi. Izmerjena razdalja z reflektometrom je "samo" 2.144m.
Drugače pa tamali DECT daljinčki sekajo, sploh v primerjavi z originalnimi VoIP telefoni... _________________ On journey of life I chose the psycho path... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.33 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam TM trojčka, samo telefona ne uporabljam. Internet se sesuje cca 1x mesečno. TV dela brezhibno.
Hec je pa v tem, da se tista njihova škatla nekako ne zna postaviti nazaj. Jo izključim iz omrežja za nekaj časa priključim nazaj, nič.
Pomaga edino da odvijem antenski kabel, snamem in ga priključim nazaj. Potem pa se uspe takoj povezati.... Sem jih že enkrat mislil poklicati, samo še nisem utegnil Pa vedno na kakšno nedeljo ....  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Dagy Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00 Prispevkov: 116 Aktiv.: 0.47 Kraj: Ljubljana JN76HB
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Brane212 je napisal/a: |
| reber je napisal/a: |
. |
Tip tupi. Izmerjena razdalja z reflektometrom je "samo" 2.144m.
Drugače pa tamali DECT daljinčki sekajo, sploh v primerjavi z originalnimi VoIP telefoni... |
Jaja, ok, za slabih 300m žične razdalje sem zgrešil, ker sem kar na pamet bleknil, hehe ... Ne vem, ali je sedaj VDSL 2 standardna oprema, ampak Brane212, ki je bolj "tečne" sorte, jih je prepričal, da ga testno namestijo takoj ko so dobili prvo opremo (še toplo, bi se reklo) in od takrat dela b.p. ...  _________________ LP Dragan S55Z |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.16 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Nov 08, 2010 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uporabljam Instant Internet od mobitela sedaj z UMTS anteno. Signal je sedaj dokaj dober, ampak odkar so omejili prenose je slabo. Na začetku meseca sem imel včasih 300kB/s prenosa, ko pa prekoračim "pravičen" prenos pa pade na 10kB/s.
Zadnje čase, ko je slabo vreme pa je okrog 50kB/s.
Skratka slabo.
Druge izbire nimam.
Preko Ario ne gre, kabelska je še v Ameriki, ostane mi samo to kar imam.
Če kdo dela na mobitelu in ima dostop do teh omejitev, bi se priporočal, da me upgrad-a  _________________ lp, ElGrigon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.69 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Tor Nov 09, 2010 12:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam Telemach trojček najcenejši - 25€ (še analog.TV + telef. + 1/256 iNet) ker sem tako lahko najceneje dobil fixni telefon pred časom tudi za male pare in mi je iNet ponavadi zadosti, ker teških DL-ov ponavadi ne delam, iNet radio pa je skozi vklopljen, pa še lahko normalno surfam/forume berem in pišem, včasih kaki "YU-Cev" kratki filmčič. Dela BP.
Modem je Arris Docsis2.0 in mi dela Ok, je pa res, da imam vse komplet na res poceni prednapetostni zaščiti (kabel in štrom) za 12€ in mi NIKOLI ne zmrzne !!! Verjetno zaradi prednapetostne ! Včasih (ene 1 x tedensko največ, za kako minuto pade kaj ven ali resetirajo stvari na daljavo, ma ni krize.) Drugače iNet dela ko bok (odzivnost na zahtevke po sajtih) , čeprav brzina je res minimalna, ma pingi niso veliki, nasprotno. Če so problemi, so od KP centrale dalje.
Če pa glih rabi kaj višji DL ali Inet ne funkcionira malokdaj, je pa tod okoli v obsegu par sto m do km in več kar nekaj "free privat ISP-ov" na optiki ipd., pa se kdaj pa kdaj tja s kako mojo bolj močno tetrapak anteno prišlepam ... _________________ LP! - ¤ - myWebSite deleted by SiOL stuff (again!) ¤¤ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kozorog Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2011 23:04 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Metlika-(mrtva)
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 11:17 pm Naslov sporočila: ista tema |
|
|
Kdo je izumu ta EMX-PCM za ponorit 0.9M/0.20M 28-29 evrou plus tekom telefon sam da stoji da se ne premika je ++++11 evrou.Moj internet sepravi naokroglo 40 evrou,sosedou pa triota za 30 evrou, kje je tle poštenost.Sosed je res da direktor jaz pa rudar in sem zato manj vreden človek od soseda in diskriminiziran.Ni fer od telekoma-siola da to tako gre.Tud eni nimamo niti bakrene povezave itd. eni pa majo bakreno,optiko siol in t-2,vsetroje majo lahko mislim ni fer.
(Kdo mi lah pomaga ,pripravljen sem plačati za mojo dograditeu telefonskega priključka.)Verjetno se bi morau nou kabel povlečt do centrale od vozlišča naprej al kako?Sam bi plačau al nedajo,ker sem jim tako zdej splača kokr je.
300m od centrale [slovenščina je zame španska vas] odaljen.So primeri tudi 40-100 pa so na emx-pcm vezavi)
nekomu se bo strgalo:-X ....pa bo začeu vse cvikat kable pa naj pol dajospet na emx-u
Bojte srečni če niste na emx-u in imate baker in operaterja katerega hočete.
Lp
srečno _________________ kozorog
Nazadnje urejal/a kozorog Ned Feb 13, 2011 12:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 57.58 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sob Feb 12, 2011 11:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
kozorog, kaj ko bi ti najprej prabral pravila foruma in šele potem začel pisat post. Mogoče bi potem nastalo celo kaj uporabnega. Ker tole tvoje pisanje se ne da prebrat in tudi razumet. V celem sestavku ni niti enega stavka, ki bi bil vreden tega imena. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5846 Aktiv.: 23.66 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
T-2 VDSL (10/2) + ISDN (2 številki) od sredine l.2006 naprej. Prej pa SIOL (nateg z ISDNjem).
Razen, da je šel enkrat usmernik od modema, drugih težav ni, pa visimo (jaz in mularija) praktično 24ur na dan na Netu.
Odšel od Siola iz dveh razlogov:
1. Ko sem jih leta 2006 povprašal, če bodo kaj spustili cene oz. če bodo povečali hitrost za tisto ceno, ki sem jo plačeval, sem dobil zelo "freh" odgovor, če mi ni kaj prav, naj si izberem drugega ponudnika. In sem si ga, ceneje, 4krat hitreje in 5 E-mail predalov (na Siolu samo 2),
2. Telefonija je bistveno cenejša, katero na žalost še imamo zaradi tašče, pa čeprav ima mobitel, kakor tudi vsi ostali.
Torej T-2, več kot štiri leta brez problemov. _________________ Lp, Jaka |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jezikač Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21 Prispevkov: 160 Aktiv.: 0.79 Kraj: swamp
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:47 am Naslov sporočila: |
|
|
| kozorog je napisal/a: |
| Kraj: Metlika-pfuh kaj je mrzim-mrtvo mesto- čobansko |
Kdo ti brani da se ne preseliš?  _________________ na tekočem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.59 Kraj: kp
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2011 1:36 am Naslov sporočila: |
|
|
| 43E... 65E...50E...53E...38E...42E...36E...55E...itd Kaj ni to malo oderuško in skoraj kartelno pobiranje "članarine" za te naše trojčke četvorčke. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kozorog Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2011 23:04 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04 Kraj: Metlika-(mrtva)
|
Objavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
| audio je napisal/a: |
| 43E... 65E...50E...53E...38E...42E...36E...55E...itd Kaj ni to malo oderuško in skoraj kartelno pobiranje "članarine" za te naše trojčke četvorčke. |
Vse je to...oderuško res. _________________ kozorog |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni