www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako ste zadovoljni s svojim ISP in primerjave drugih
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Ste s svojim providerjem zadovoljni glede na ostale
Zelo sem zadovoljen
38%
 38%  [ 44 ]
zadovoljen sem, a gledam kaj ponujajo drugi
27%
 27%  [ 31 ]
nisem zadovoljen, a ne najdem časa za analizo
1%
 1%  [ 2 ]
oziram se za drugimi ponudniki
8%
 8%  [ 10 ]
nisem zadovoljen, a ne morem zamenjati
23%
 23%  [ 27 ]
Skupaj glasov : 114

Avtor Sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 7.81
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 31, 2010 9:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:
Citiram:
dej še naprimer kak torent odjemalec prižgi na računalniku, počakaj da download naraste do konca, pa me zanima kaj porečeš. Mr. Green

Prižgana 2 računalnika s torrenti, TV in še en telefonski klic sem opravil vmes, ravno za ta test. Vse dela brez problemov, klic je trajal 30 min. Res pa je, da imam nov modem (TG782i), obnaša se mnogo bolje od starega speedtoucha, ki ni imel niti WI-FI-ja.

QOS (prioriteta storitev) je ze pri ponudnikih nastavljena na :
1. telefonija
2. televizija
3. internet

Jaz "normalno" uporabljam T-4 paket, ki vsebuje 4/1 + telefon + IPTV + mobilna stevilka kljub temu, da imam samo cca. 8/.700M maximalne sinhronizacije (potreboval bi vsaj 13/1M).
Pac se je treba navaditi izklapljati tudi STB in ne samo televizor.Je pa res, da se STB uporablja malo in samo za programe, ki (se)ne oddajajo "'po zraku" preko DVB-T.

Wink

Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.47
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 4:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

T-2 VDSL2 8/1 + IPTV + VoIP (5 številk) z 2 x Wireless DECT (dokupljeni pred kratkim in sem v primerjavi s starimi "cegli" prav navdušen tako nad funkcijami, kot kakovostjo zvoka in dometom okoli zgradbe Cool), 1 X ISDN vmesnik in 2 x analogna linija (ena za FAX)...

Zadeve delajo dokaj zanesljivo, se pa kdaj zgodi, da je treba zresetirat modem... Kljub 2.4 km namerjene razdalje od T1 centrale hkrati delajo internet, telefonija, TV na AMINOtu in do dve TV na PC .... Žal HDTV ne "potegne" ... Tudi ob kakšnem torrentu z do konca prenosom zna TV malo zakockati...

Servis dokaj prijazen in do sedaj zamenjali vse, kar je pocrkalo...

Zamera 1: Na lokacijo nočejo napeljat OPTIKE! Če bi bilo še to, sem za vedno njihov Pray !

Zamera 2: Prepočasi se odzivajo na nove možnosti (npr. telefoniranje s PCja (pravzaprav sem zaradi tega obdržal ISDN vmesnik) ... govori se o Asterisk-u, vendar ga še ne tržijo...), namestiš lahko zgolj opremo, ki jo sami pretestirajo, ne glede, da gre morda samo za novejšo opremo istega proizvajalca...

Zamera 3: Obenem imajo preveč administrativnih ovir (DECTov recimo, najprej niso hoteli prodat, ker sodi v paket T-4 s hitrostjo 4/1 ... no ja bi šlo, če bi sprejeli zmanjšanje hitrosti dosedanjega paketa !?? Potem so le našli rešitev in zadevo enostavno prodali po tržni ceni.)...

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.15
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smo na Telemachu s trojčkom.

Problem je predvsem v sesuvanju njihovega vmesnika (tista črna škatla, ki potem servira signale za telefon in internet).
Poleg tega pa tudi samo omrežje večkrat 'dol pade'. Se večkrat zgodi, da ni ne TV programov (niti analognih), niti ostalih storitev. Za telefon kar malce neugodno, ampak se v obdobju mobilnih telefonov da preživet.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.22
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Smo na Telemachu s trojčkom.

Problem je predvsem v sesuvanju njihovega vmesnika (tista črna škatla, ki potem servira signale za telefon in internet).
Poleg tega pa tudi samo omrežje večkrat 'dol pade'. Se večkrat zgodi, da ni ne TV programov (niti analognih), niti ostalih storitev. Za telefon kar malce neugodno, ampak se v obdobju mobilnih telefonov da preživet.

Trenutno Telemach pada v povprečju 7x dnevno za približno 2 minuti Evil or Very Mad

Televizija večinoma dela brez problemov, vsaj ne motečih problemov, oziroma jih niti ne opazim, kvaliteta slike v primerjavi s Siol TV je kristalna Razz

Zdi se mi, da je telefon pogosto nedosegljiv, če me kličejo je telefon nedosegljiv, čeprav za klicanje ven dela normalno. Tega ne bi vedel, če mi stranke ne bi tarnale, da me je na telefon težko dobiti, mobitel pa uporabljam le kakšnih 2x na mesec, večinoma je pozabljen nekje, s prazno baterijo, ...

Bi šel nazaj na T-2 ampak vzrok za to, da sem šel stran je to, da mi na 1300m od centrale niso hoteli dati trojčka, oziroma četverčka, sedaj pa vidim, da Dagy-ju dela na 2400m, če je to seveda prava razdalja Wink

.

Brane212
Član
Član

Pridružen-a: Sob 13 Dec 2008 11:24
Aktiv.: 1.70
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

reber je napisal/a:

Bi šel nazaj na T-2 ampak vzrok za to, da sem šel stran je to, da mi na 1300m od centrale niso hoteli dati trojčka, oziroma četverčka, sedaj pa vidim, da Dagy-ju dela na 2400m, če je to seveda prava razdalja Wink
.

Tip tupi. Izmerjena razdalja z reflektometrom je "samo" 2.144m. Mr. Green

Drugače pa tamali DECT daljinčki sekajo, sploh v primerjavi z originalnimi VoIP telefoni...

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.33
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam TM trojčka, samo telefona ne uporabljam. Internet se sesuje cca 1x mesečno. TV dela brezhibno.
Hec je pa v tem, da se tista njihova škatla nekako ne zna postaviti nazaj. Jo izključim iz omrežja za nekaj časa priključim nazaj, nič.
Pomaga edino da odvijem antenski kabel, snamem in ga priključim nazaj. Potem pa se uspe takoj povezati.... Sem jih že enkrat mislil poklicati, samo še nisem utegnil Brick wall Pa vedno na kakšno nedeljo .... Silenced

Dagy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Okt 2004 15:00
Aktiv.: 0.47
Kraj: Ljubljana JN76HB

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brane212 je napisal/a:
reber je napisal/a:

.

Tip tupi. Izmerjena razdalja z reflektometrom je "samo" 2.144m. Mr. Green

Drugače pa tamali DECT daljinčki sekajo, sploh v primerjavi z originalnimi VoIP telefoni...

Jaja, ok, za slabih 300m žične razdalje sem zgrešil, ker sem kar na pamet bleknil, hehe ... Ne vem, ali je sedaj VDSL 2 standardna oprema, ampak Brane212, ki je bolj "tečne" sorte, jih je prepričal, da ga testno namestijo takoj ko so dobili prvo opremo (še toplo, bi se reklo) in od takrat dela b.p. ... Very Happy

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.16
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 08, 2010 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uporabljam Instant Internet od mobitela sedaj z UMTS anteno. Signal je sedaj dokaj dober, ampak odkar so omejili prenose je slabo. Na začetku meseca sem imel včasih 300kB/s prenosa, ko pa prekoračim "pravičen" prenos pa pade na 10kB/s.
Zadnje čase, ko je slabo vreme pa je okrog 50kB/s.

Skratka slabo.

Druge izbire nimam.

Preko Ario ne gre, kabelska je še v Ameriki, ostane mi samo to kar imam.

Če kdo dela na mobitelu in ima dostop do teh omejitev, bi se priporočal, da me upgrad-a Smile

Spajky
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05
Aktiv.: 5.69
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 09, 2010 12:23 am    Naslov sporočila: icon_idea  Odgovori s citatom

Imam Telemach trojček najcenejši - 25€ (še analog.TV + telef. + 1/256 iNet) ker sem tako lahko najceneje dobil fixni telefon pred časom tudi za male pare in mi je iNet ponavadi zadosti, ker teških DL-ov ponavadi ne delam, iNet radio pa je skozi vklopljen, pa še lahko normalno surfam/forume berem in pišem, včasih kaki "YU-Cev" kratki filmčič. Dela BP.

Modem je Arris Docsis2.0 in mi dela Ok, je pa res, da imam vse komplet na res poceni prednapetostni zaščiti (kabel in štrom) za 12€ in mi NIKOLI ne zmrzne !!! Verjetno zaradi prednapetostne ! Včasih (ene 1 x tedensko največ, za kako minuto pade kaj ven ali resetirajo stvari na daljavo, ma ni krize.) Drugače iNet dela ko bok (odzivnost na zahtevke po sajtih) , čeprav brzina je res minimalna, ma pingi niso veliki, nasprotno. Če so problemi, so od KP centrale dalje.

Če pa glih rabi kaj višji DL ali Inet ne funkcionira malokdaj, je pa tod okoli v obsegu par sto m do km in več kar nekaj "free privat ISP-ov" na optiki ipd., pa se kdaj pa kdaj tja s kako mojo bolj močno tetrapak anteno prišlepam Razz ...

kozorog
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2011 23:04
Aktiv.: 0.04
Kraj: Metlika-(mrtva)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 11:17 pm    Naslov sporočila: icon_disgusting ista tema Odgovori s citatom

Kdo je izumu ta Evil or Very Mad EMX-PCM za ponorit Evil or Very Mad Evil or Very Mad 0.9M/0.20M 28-29 evrou plus tekom telefon sam da stoji da se ne premika je ++++11 evrou.Moj internet sepravi naokroglo 40 evrou,sosedou pa triota za 30 evrou, kje je tle poštenost.Sosed je res da direktor jaz pa rudar in sem zato manj vreden človek od soseda in diskriminiziran.Ni fer od telekoma-siola da to tako gre.Tud eni nimamo niti bakrene povezave itd. eni pa majo bakreno,optiko siol in t-2,vsetroje majo lahko mislim ni fer.
(Kdo mi lah pomaga ,pripravljen sem plačati za mojo dograditeu telefonskega priključka.)Verjetno se bi morau nou kabel povlečt do centrale od vozlišča naprej al kako?Sam bi plačau al nedajo,ker sem jim tako zdej splača kokr je.
300m od centrale [slovenščina je zame španska vas] odaljen.So primeri tudi 40-100 pa so na emx-pcm vezavi)

nekomu se bo strgalo:-X ....pa bo začeu vse cvikat kable pa naj pol dajospet na emx-u Doubt Silenced

Bojte srečni če niste na emx-u in imate baker in operaterja katerega hočete.

Mad Doubt Silenced Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand Speak to the hand

Lp
srečno

Nazadnje urejal/a kozorog Ned Feb 13, 2011 12:11 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 57.58
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 12, 2011 11:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kozorog, kaj ko bi ti najprej prabral pravila foruma in šele potem začel pisat post. Mogoče bi potem nastalo celo kaj uporabnega. Ker tole tvoje pisanje se ne da prebrat in tudi razumet. V celem sestavku ni niti enega stavka, ki bi bil vreden tega imena.
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 23.66
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

T-2 VDSL (10/2) + ISDN (2 številki) od sredine l.2006 naprej. Prej pa SIOL (nateg z ISDNjem).
Razen, da je šel enkrat usmernik od modema, drugih težav ni, pa visimo (jaz in mularija) praktično 24ur na dan na Netu.
Odšel od Siola iz dveh razlogov:
1. Ko sem jih leta 2006 povprašal, če bodo kaj spustili cene oz. če bodo povečali hitrost za tisto ceno, ki sem jo plačeval, sem dobil zelo "freh" odgovor, če mi ni kaj prav, naj si izberem drugega ponudnika. In sem si ga, ceneje, 4krat hitreje in 5 E-mail predalov (na Siolu samo 2),

2. Telefonija je bistveno cenejša, katero na žalost še imamo zaradi tašče, pa čeprav ima mobitel, kakor tudi vsi ostali.

Torej T-2, več kot štiri leta brez problemov.

jezikač
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Sep 2009 23:21
Aktiv.: 0.79
Kraj: swamp

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kozorog je napisal/a:
Kraj: Metlika-pfuh kaj je mrzim-mrtvo mesto- čobansko

Kdo ti brani da se ne preseliš? Razz

audio
Član
Član

Pridružen-a: Čet 19 Maj 2005 8:30
Aktiv.: 0.59
Kraj: kp

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 1:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

43E... 65E...50E...53E...38E...42E...36E...55E...itd Kaj ni to malo oderuško in skoraj kartelno pobiranje "članarine" za te naše trojčke četvorčke.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kozorog
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sob 12 Feb 2011 23:04
Aktiv.: 0.04
Kraj: Metlika-(mrtva)

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 13, 2011 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

audio je napisal/a:
43E... 65E...50E...53E...38E...42E...36E...55E...itd Kaj ni to malo oderuško in skoraj kartelno pobiranje "članarine" za te naše trojčke četvorčke.

Vse je to...oderuško res.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni