www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S triacom se spoznavam na boleč način.
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 03, 2010 8:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Darko,
mislim, da to ni najbolj pametno. V datasheetu piše
"They are designed for use with a triac....."

LP

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.03
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 03, 2010 8:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še nekaj je:
vilko je napisal/a:
Rad bi daljinsko vklapljal kalorifer 2000W.
..........

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Profesor Einstein
Član
Član

Pridružen-a: Ned 24 Sep 2006 0:13
Aktiv.: 6.30
Kraj: Rogaška Sl.

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 03, 2010 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že testiral male moči do 100mA in se ni grel. Problem je le če je zagonski tok večji od 1A takrat pa odpove.

Ravno zato mora biti zaščitni upor enak (amplitudna vrednost sinusa/1A in to je okoli 360E kot navajajo).

Lp.

Darko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebaveh
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51
Aktiv.: 7.88
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 03, 2010 10:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vilko, poskusi vezje konstruirati še tako, da pod optosklopniki ne bo povezav. Drugače ti njihova lastnost ločevanja ne bo kaj dosti koristila.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.98

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 04, 2010 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz z triakom in MOCem (poleg tega, kar sem že na strani 1 ali 2 omenil) prožim tudi šicno (kontaktor) za vklop grelca kopalniškega bojlerja. Tako da minimalni tok držanja je kar majhen - kontaktor ne porabi veliko in izklop vseeno deluje b.p. - vklop in izklop.

Po mojih izkušnjah se triac greje pri bremenih tam nad 300W. Tako da imaš sigurno neko težavo pri sebi.

Pa povej še to: ali ti s svojim vezjem naenkrat prožiš več triakov? V tem primeru prilepi večji del sheme....

PS. ti bom jaz prilepil moj del sheme krmilja s triaki, ampak šele v torek.... Prazniki, pirhi, šunke,...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.08
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 14, 2010 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Danes sem razdrl en pokvarjen 10A solid state rele firme Siemens. Za optokopler ima uporabljen MOC3063, za močnostni polprevodnik pa dva tiristorja vezana antiparalelno. Tako kot je objavljeno v datasheetu firme Motorola "Figure 9. Inverse-Parallel SCR Driver Circuit"

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Energetika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 499 dni