|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Čet Nov 30, 2006 3:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztokov bi na tole zadnje najbrz bil precej "odporen"
BTW: mislim, da je glagolnik od krasti kar kraja, ne kradenje. _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.98 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 30, 2006 8:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
@Sokrat, imaš kar prav ... v tej temi še ni padla ideja ali način kraje, ki ga moj alarm ne bi zaznal in pravočasno javil.
BTW, mnenja o sorazmerju cene alarma in avta pa se mi zdijo popolnoma nesmiselna. Dober alarm sem si izdelal že, ko sem vozil 10 let starega Yuga in je v izpolnjeni izvedbi sedaj vgrajen v 20x dražji avto.
Avto zamenjaš, alarm pa obdržiš in premontiraš ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok, kako imaš narejeno, da ti začne alarm tuliti, ko se hoče kdo polastiti tvojih platišč? Imaš kake senzorje razdalje ali kako drugače?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 3:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
Enkrat bo trena Iztoka "obiskat" ! Saj ne da bi mu avto "odnesel". .....
Bolje, avtoalarm bi mu ukradel  _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
strobos je napisal/a: |
Iztok, kako imaš narejeno, da ti začne alarm tuliti, ko se hoče kdo polastiti tvojih platišč? Imaš kake senzorje razdalje ali kako drugače?
Lp |
Imam "Shock-Senzor" ki bazira na minijaturnem inkrementalnem dajalniku s 1000 imp/obr. ki ima na osi majhno utež. Na ta način programsko določim jakost sunka ali kot nagiba vozila, ki sproži alarm. Pri max. občutljivosti se sproži ob sunku cca. o,1G, blagem nihanju karoserije za 1 cm, ali pri počasnem dviganju kateregakoli kolesa za več kot 6 cm (tudi če ga počasi dviguješ nekaj ur ... ).
Poleg tega je v notranjosti še klasična UZ barijera in klasična stikala NC na vseh delih plehovja, ki imajo "pante".
Da ostalih podrobnosti, kot so tiho obveščanje preko GSMja, GPS lociranja, 433MHz pagerja (če se blokira signal GSMja) možnost audio nadzora (video del je tudi že narejen vendar je UMTS še predrag) niti ne omenjam ...
VolkD je napisal/a: |
Enkrat bo trena Iztoka "obiskat" ! Saj ne da bi mu avto "odnesel". .....
Bolje, avtoalarm bi mu ukradel  |
Ko boš prebral prvi del tega posta boš razumel tudi tega smajlija, ki ga namenjam tvoji izjavi ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.03 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Postojno malo naprej od Postonjske jame ga pripelji za par ur.. Pa bomo videli kdo se bo smejal
Tam je namreč trenutno družina Strojan _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pon Dec 04, 2006 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Volk, sedaj si pa že malo zloben
Mene bolj zanima zakaj Igor rabi tako sofisticiran avto-alarm. Če se prav spomnim Jauarja ne vozi, ti pa niso varni niti na policijskih postajah. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 2:03 am Naslov sporočila: |
|
|
V Postojno malo naprej od Postonjske jame ga pripelji za par ur.. Pa bomo videli kdo se bo smejal
Tam je namreč trenutno družina Strojan |
Kako moji alarmi opravijo svojo funkcijo in "na lep način" naenkrat ter dolgoročno odslovijo obsežno skupino tatinskih ciganskih nabavnikov, ti lahko pokažem z videom (v režiji mojega alarmnega čipovja), ki ga javno ne bom pripenjal ... lahko pa ga dobiš na mail, če mi ga boš zaupal. Sicer na posnetku niso Strojani, so pa njihovi zelo bližnji sorodniki iz NM, ki po tatinskih podvigih niso nič slabši ...
Highlag je napisal/a: |
... zakaj Igor rabi tako sofisticiran avto-alarm. ... |
Res ne vozima Jaguarja, ampak tudi moja znamka je med bolj "zaželjenimi" ... pred njo beži celo jaguar ...
Malo heca. @Highlag, za tak alarm je 50% razlog poklic in hobi ter praktično testiranje, 50% pa potreba ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 847 Aktiv.: 3.57
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz sem za svoj avto rešil takole. Kontroler in GSM, če je kaj narobe dobim klic, ker sem pa zelo pozabljiv lahko na daljavo stestiram ali sem ga sploh zaklenil ali ne. V primeru kraje imam en relejski kontakt, katerega lahko upravljam na daljavo. (Izklop avta, ...) Za enkrat nisem imel težav, napravo pa imam vključeno že tri leta.
Lp M. _________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
david_db Član

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 11:19 Prispevkov: 104 Aktiv.: 0.45 Kraj: Vidim morje
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Tam je namreč trenutno družina Strojan |
Kako moji alarmi opravijo svojo funkcijo in "na lep način" naenkrat ter dolgoročno odslovijo obsežno skupino tatinskih ciganskih nabavnikov, ti lahko pokažem z videom (v režiji mojega alarmnega čipovja), ki ga javno ne bom pripenjal ... lahko pa ga dobiš na mail, če mi ga boš zaupal. Sicer na posnetku niso Strojani, so pa njihovi zelo bližnji sorodniki iz NM, ki po tatinskih podvigih niso nič slabši ...
 |
ojla!
Ta video bi si pa jaz tudi ogledal. Je možno?
lp
david |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 12:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na naslednjem pikniku organiziramo tekmovanje 'odpiranje Iztokovega avta'. Komur uspe, dobi za nagrado njegov alarm. (ali vsaj kompletno dokumentacijo)  _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če že odpreš avto, potem ga po pravilih za odpiranje avta in hiš menda lahko kar odpelješ?  _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 1:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da je Iztok tovrstno tekmovanje ze organiziral, a kandidatov po zacetnem sirokoustenju hitro ni bilo vec zraven Naj vama kar sam razlozi takrat postavljene pogoje (za precej bolj trivialno nalogo - niti ne krajo avtomobila)  _________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sulc Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34 Prispevkov: 473 Aktiv.: 2.00
|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 7:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je bilo to razpisano na Mob*s*xu ? _________________ LP Aljaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

|
Objavljeno: Tor Dec 05, 2006 10:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za test alarma nisem ravno organiziral tekmovanja ... je pa nekoč slučajno nanesla debata v neki avtomobilistični družbi, da "on pozna nekoga" ki vsak avto ne glede na alarm odpre in odpelje v dveh minutah ...
Po polurnem poslušanju sem tistim "strokovnim poznavalcem" in njihovim neznanim specijalistom ponudil preprosto stavo, ki jo do danes še ni nihče sprejel ... le zakaj?
Šlo se je za preprosto stavo ... za začetek jaz in "strokovnjak" 1000€ na havbo. Če mi ukrade v 5. minutah samo en navaden kolesni vijak brez, da bi sprožil alarm je denar njegov, drugače pa ...
@sulc, ponudba še vedno velja ... lahko tudi zate ali eventuelne strokovnjake s tistega foruma.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni