www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Popolni avtoalarm
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2006 3:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztokov bi na tole zadnje najbrz bil precej "odporen" Wink

BTW: mislim, da je glagolnik od krasti kar kraja, ne kradenje.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.98
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 30, 2006 8:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Sokrat, imaš kar prav ... v tej temi še ni padla ideja ali način kraje, ki ga moj alarm ne bi zaznal in pravočasno javil. Very Happy

BTW, mnenja o sorazmerju cene alarma in avta pa se mi zdijo popolnoma nesmiselna. Dober alarm sem si izdelal že, ko sem vozil 10 let starega Yuga in je v izpolnjeni izvedbi sedaj vgrajen v 20x dražji avto.
Avto zamenjaš, alarm pa obdržiš in premontiraš ... Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
strobos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19
Aktiv.: 3.06
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, kako imaš narejeno, da ti začne alarm tuliti, ko se hoče kdo polastiti tvojih platišč? Imaš kake senzorje razdalje ali kako drugače?

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 3:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:

Enkrat bo trena Iztoka "obiskat" ! Saj ne da bi mu avto "odnesel". .....

Bolje, avtoalarm bi mu ukradel Laughing

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

strobos je napisal/a:
Iztok, kako imaš narejeno, da ti začne alarm tuliti, ko se hoče kdo polastiti tvojih platišč? Imaš kake senzorje razdalje ali kako drugače?

Lp
Imam "Shock-Senzor" ki bazira na minijaturnem inkrementalnem dajalniku s 1000 imp/obr. ki ima na osi majhno utež. Na ta način programsko določim jakost sunka ali kot nagiba vozila, ki sproži alarm. Pri max. občutljivosti se sproži ob sunku cca. o,1G, blagem nihanju karoserije za 1 cm, ali pri počasnem dviganju kateregakoli kolesa za več kot 6 cm (tudi če ga počasi dviguješ nekaj ur ... Smile ).
Poleg tega je v notranjosti še klasična UZ barijera in klasična stikala NC na vseh delih plehovja, ki imajo "pante".
Da ostalih podrobnosti, kot so tiho obveščanje preko GSMja, GPS lociranja, 433MHz pagerja (če se blokira signal GSMja) možnost audio nadzora (video del je tudi že narejen vendar je UMTS še predrag) niti ne omenjam ... Smile

VolkD je napisal/a:
Iztok je napisal/a:

Enkrat bo trena Iztoka "obiskat" ! Saj ne da bi mu avto "odnesel". .....

Bolje, avtoalarm bi mu ukradel Laughing
Ko boš prebral prvi del tega posta boš razumel tudi tega smajlija, ki ga namenjam tvoji izjavi ... hysterical
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Postojno malo naprej od Postonjske jame ga pripelji za par ur.. Pa bomo videli kdo se bo smejal Exclamation

Tam je namreč trenutno družina Strojan

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 17.02
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 04, 2006 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Volk, sedaj si pa že malo zloben Twisted Evil

Mene bolj zanima zakaj Igor rabi tako sofisticiran avto-alarm. Če se prav spomnim Jauarja ne vozi, ti pa niso varni niti na policijskih postajah.

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 2:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
V Postojno malo naprej od Postonjske jame ga pripelji za par ur.. Pa bomo videli kdo se bo smejal Exclamation
Kako moji alarmi opravijo svojo funkcijo in "na lep način" naenkrat ter dolgoročno odslovijo obsežno skupino tatinskih ciganskih nabavnikov, ti lahko pokažem z videom (v režiji mojega alarmnega čipovja), ki ga javno ne bom pripenjal ... lahko pa ga dobiš na mail, če mi ga boš zaupal. Sicer na posnetku niso Strojani, so pa njihovi zelo bližnji sorodniki iz NM, ki po tatinskih podvigih niso nič slabši ... Twisted Evil

Highlag je napisal/a:
... zakaj Igor rabi tako sofisticiran avto-alarm. ...
Res ne vozima Jaguarja, ampak tudi moja znamka je med bolj "zaželjenimi" ... pred njo beži celo jaguar ... Laughing

Malo heca. @Highlag, za tak alarm je 50% razlog poklic in hobi ter praktično testiranje, 50% pa potreba ... Wink
Nazaj na vrh
smatjaz
Član
Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33
Aktiv.: 3.57

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 9:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, jaz sem za svoj avto rešil takole. Kontroler in GSM, če je kaj narobe dobim klic, ker sem pa zelo pozabljiv lahko na daljavo stestiram ali sem ga sploh zaklenil ali ne. V primeru kraje imam en relejski kontakt, katerega lahko upravljam na daljavo. (Izklop avta, ...) Za enkrat nisem imel težav, napravo pa imam vključeno že tri leta.

Lp M.

david_db
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Apr 2006 11:19
Aktiv.: 0.45
Kraj: Vidim morje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok je napisal/a:
VolkD je napisal/a:
Kako moji alarmi opravijo svojo funkcijo in "na lep način" naenkrat ter dolgoročno odslovijo obsežno skupino tatinskih ciganskih nabavnikov, ti lahko pokažem z videom (v režiji mojega alarmnega čipovja), ki ga javno ne bom pripenjal ... lahko pa ga dobiš na mail, če mi ga boš zaupal. Sicer na posnetku niso Strojani, so pa njihovi zelo bližnji sorodniki iz NM, ki po tatinskih podvigih niso nič slabši ... Twisted Evil

Wink

ojla!

Ta video bi si pa jaz tudi ogledal. Je možno?

lp
david
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 12:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na naslednjem pikniku organiziramo tekmovanje 'odpiranje Iztokovega avta'. Komur uspe, dobi za nagrado njegov alarm. (ali vsaj kompletno dokumentacijo) Twisted Evil
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.69
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 1:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če že odpreš avto, potem ga po pravilih za odpiranje avta in hiš menda lahko kar odpelješ? Wink
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 1:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da je Iztok tovrstno tekmovanje ze organiziral, a kandidatov po zacetnem sirokoustenju hitro ni bilo vec zraven Rolling Eyes Naj vama kar sam razlozi takrat postavljene pogoje (za precej bolj trivialno nalogo - niti ne krajo avtomobila) Laughing
sulc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 28 Jan 2005 20:34
Aktiv.: 2.00

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je bilo to razpisano na Mob*s*xu ?
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 05, 2006 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za test alarma nisem ravno organiziral tekmovanja ... je pa nekoč slučajno nanesla debata v neki avtomobilistični družbi, da "on pozna nekoga" ki vsak avto ne glede na alarm odpre in odpelje v dveh minutah ...
Po polurnem poslušanju sem tistim "strokovnim poznavalcem" in njihovim neznanim specijalistom ponudil preprosto stavo, ki jo do danes še ni nihče sprejel ... le zakaj? Laughing
Šlo se je za preprosto stavo ... za začetek jaz in "strokovnjak" 1000€ na havbo. Če mi ukrade v 5. minutah samo en navaden kolesni vijak brez, da bi sprožil alarm je denar njegov, drugače pa ...

@sulc, ponudba še vedno velja ... lahko tudi zate ali eventuelne strokovnjake s tistega foruma.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni