|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gemini76 Član

Pridružen-a: Ned 20 Avg 2006 11:22 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.13
|
Objavljeno: Sob Sep 16, 2006 12:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
hi!
Ta aktivnost je za moje pojme popolnoma nevmesna. Zakaj? Imam aktivnost 9. pa še nekaj pa še vedno ne morem ničesar pogledat? Kaj je tu narobe. Kot drugo sem prej bil prisoten na tem forumu pod drugim vzdevkom, ampak ker mi je propadel tudi star email naslov, se nisem mogel nikakor nazaj prijaviti, zao sem naredil novo uporabniško ime. In tam je bilo prispevkov ogromno, od tega pa sedaj nič nimam. Zato mi ta aktivnost ni kaj prida všeč?
Še enkrat pa prosim moderatorja, da mi podorobneje pojasni kdaj in kako bom lahko prišel do priponk (ki jih tudi v ZS ne morem pogledat)..
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tedi Član

Pridružen-a: Pon 16 Jan 2006 0:59 Prispevkov: 66 Aktiv.: 0.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2006 4:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se zdi brezvezno  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2006 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nikakor ni brezvezno, saj je admin napovedal, da kdor bo zaprosil za pravice, pa čeprav nima prispevkov, jih bo tudi dobil, tako da jamranje da ne moreš DL, je popolnoma odveč.
Če ti je propadel e-mail naslov, bi lahko zelo preprosto kontaktiral admina in mu javil nov e-mail naslov za tvoje uporabniško ime in zadevo bi porihtal, verjetno ne takoj prvo minuto v kakšnem dnevu ali dveh pa sigurno. Navsezadnje bi lahko na preprost način prihranil težave sebi in tudi drugim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.91 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2006 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse skupaj je bilo uvedeno v glavem zaradi varnosti foruma. Kot veste pred vsem starejši člani je bil forum večkrat napaden. Omejitev, ki je novo registriranim članom omogočala poseg po priponah je nevarnost vdorov zmanjašala. Zato omejitev ostane, kajti vsak normalen uporabnik bo počakal tri dni, da dobi polne pravice. Tudi eno sporočilo mesečno ni problem spraviti skupaj. Če ne drugam v forum "Malo za šalo" _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Ned Sep 17, 2006 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po nekaj dneh aktivnosti na forumu še kar nimam dostopa do priponk. Mislim, da je tri dni že poteklo in da imam tudi dovolj sporočil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
poki Član

Pridružen-a: Tor 29 Avg 2006 10:50 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: Sevnica
|
Objavljeno: Pon Sep 18, 2006 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tudi že več kot samo tri dni aktiven mislim aktiviran in zadnje čase sem tudi ogromno napisal pa še vedno nimam pravic da bi pogledal določene priponke. Pa tako bi rad nekaj izdelal  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
giantstormer Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 22:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aktivnost služi predvsem umetnem ohranjevanju nezanimivega foruma - jasno, če ni zanimivih tem. Strinjam se z aktivnostjo foruma, ko se forum razvija - ko nabira člane.
Ko pa ima forum dovolj veliko število članov za samodejni obstoj (ko vestni člani sami usvarjajo teme brez administratorjev), aktivnost izgubi funkcijo.
Kar se pa tiče "internetnih klošarjev" in ostalih nadlog, se da onemogočit dostop do foruma s pomočjo filtriranja IP-naslovov. Seveda ta možnost zahteva veliko dela (kot vsako varovanje internetne strani).
To je seveda moje mnenje in ga ne vsiljujem nobenemu, se pa strinjam s tem da se upošteva "hišna pravila" kajti brez njih bi bil kaos. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Tor Sep 19, 2006 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
giantstormer je napisal/a: |
Aktivnost služi predvsem umetnem ohranjevanju nezanimivega foruma - jasno, če ni zanimivih tem. |
Resitev je sila preprosta - nezanimivega foruma ti ni treba obiskovati; sebi bos prihranil cas, skrbniku pa bandwidth. Adijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
giantstormer Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 22:06 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 8:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Opravičujem se ti Sokrat, ker sem napisal napačno razumljeno objavo. Pisal sem o forumih nasploh. Maxi elektronik forum se mi zdi zanimiv in skrajno uporaben; sploh pa če mi forum ni všeč, se vanj ne včlanim.
Poleg tega pa sem narobe razumel funkcijo aktivnosti (mislil sem da deluje kot spodbujevalnik objav na forumu). Sedaj razumem da aktivnost onemogoča raznim skriptam objave reklam ipd. na forumu z nekim uporabniškim računom, ki ni dejaven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.56
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 3:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Giantstormer, meni se ni potrebno nic opravicevati - misljeno je bilo kot sala. Tudi meni mehanizem sam po sebi ni vsec, a ker se nihce ni predlagal nic boljsega (tudi sam bi zelo rad videl kaksno boljso idejo na isto temo), se nima smisla pretirano pritozevati. Forum je pac privaten in ce lastniku tak ukrep pomaga ... zakaj pa ne ?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sokrat je napisal/a: |
...Tudi meni mehanizem sam po sebi ni vsec... |
Saj če tako pogledaš, tisti ki mu ni dosti do vsebine tega foruma, in ga strašansko moti ta funkcija aktivnosti uporabnika, bo rajši odšel stran.
Tisti, ki pa nam sama vsebina foruma in kvaliteta prisotnih uporabnikov pomeni veliko, pa potrpimo tudi to funkcijo.
Btw, jaz s tem nimam nikoli problemov, da bi me ta omejitev kaj ovirala. V prvih parih dnevih po registraciji ja, potem pa nič več.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.36 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Sep 20, 2006 5:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
[Btw, jaz s tem nimam nikoli problemov, da bi me ta omejitev kaj ovirala. V prvih parih dnevih po registraciji ja, potem pa nič več.
LP |
Meni je bilo edino zanimivo, da po več kot treh dneh in več kot pet prispevkov še vedno nisem bil aktiven. Ko pa sem napisal zgoraj post, sem pa kar naenkrat postal aktiven. S tem sem dobil takšen občutek kot, da ročno določujete aktivne ali pa algoritem ne dela najbolj pravilno.
Saj je vseeno, ker itak v tem času nisem potreboval kakšne datoteke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andre Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Sep 2006 15:16 Prispevkov: 5 Aktiv.: 0.02 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Sep 26, 2006 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi meni se zdi da algoritem za določanje aktivnosti ne deluje ravno najbolje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drejct Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 9:01 Prispevkov: 6 Aktiv.: 0.03 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Sep 26, 2006 10:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se pridružujem zadnjim ugotovitvam. Namreč po 7. (sedmih) dneh še vedno nisem aktivni član tega foruma. Najbrž je robot za dodeljevanje pravic na dopustu!!!
Drejct |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sre Sep 27, 2006 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
drejct je napisal/a: |
Se pridružujem zadnjim ugotovitvam. Namreč po 7. (sedmih) dneh še vedno nisem aktivni član tega foruma. Najbrž je robot za dodeljevanje pravic na dopustu!!! |
Aktivnost se izračunava matematično in ni nobenega človeka ki bi to počel ročno.
Ena od omejitev so 3 dnevi po registraciji.
Druga omejitev pa je aktivnost (število oddanih prispevkov v določenem času).
Citiram: |
Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije
Forum omogoča ogled in uporabo sporočilom pripete dokumentacije registriranim aktivnim uporabnikom po preteku treh dni od registracije uporabnika. Aktivni uporabnik je uporabnik s povprečno vsaj enim oddanim sporočilom mesečno. |
Ne izključujem pa možnosti, da je algoritem hroščat. Nisem pa admin, da bi to lahko preveril.
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni