www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napaka foruma
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2007 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Postaviti bi te moralo na zadnje sporocilo, katerega se nisi prebral, torej na tisto, ki je bilo prvo oddano po tvojem zadnjem obisku foruma. Ce je takih sporocil veliko, je visto mozno, da se tema nadaljuje na drugi strani, zelo majhna pa je verjetnost, da ravno to sporocilo ne bo nekje na sredi strani. Nova sporocila so oznacena z oranznim znakcem za sporocilo ("Nova objava") namesto z belim ("Prispevek").

Ce deluje drugace, potem imas najbrz narobe nastavljeno uro na svojem racunalu in/ali narobe nastavljeno obravnavanje piskotkov (cookies) v brskalniku.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 2:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne vem Iztok Confused . Šel sem preverjat tole ampak kolikor vidim dela tako kot bi bilo po moje prav - glej Sokratovo razlago. Problem znajo biti tudi kaki "Live Bookmarki", če te predstavljajo kot prijavljenega.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 3:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo ravnokar se je zgodilo. Pred kakšno uro sem pogledal Sokratov post, ki se že nahaja na 4. strani za mojim na 3. strani. Ko sem pred nekaj minutami naredil reload prve strani foruma sem videl nov post v tej temi in kliknil na zgornjo levo povezavo. Takoj me je spet vrglo na stran 3, kjer je objavljen moj zadnji post v tej temi, čeprav je tvoj odgovor že 2. na 4. strani ... Confused

Uro v računalniku imam pravilno, ne vem pa kaj misliš pod "Live Bookmark"? Vključeno imam avtomatsko prijavo na forum ob odpiranju strani tega foruma enako kot na ostalih forumih kjer teh težav nimam.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 3:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še to glede ure. Prejšnji post sem oddal ob točno 2:53, na forumu pa piše, da je oddan ob 3:08. Tudi tega oddajam ob 2:55 po točni uri NTP iz IJS na 193.2.4.2.

Je lahko kaj v zvezi tega?
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.56

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok, je se ena malenkost: meni se tudi (zelo redko sicer) zgodi, da ce objavim sporocilo na forumu kot zadnjo stvar, ki jo naredim (potem pa recimo zaprem brskalnik), se kot "novo" evidentira *moje* sporocilo in ne recimo kaksno za mojim. To zveni enako temu tvojemu primeru - tvoje sporocilo je evidentirano kot prvo med neprebranimi.

Mislim, da je edina razlika v obnasanju tega v tem ali pustim da se znova nalozi prva stran foruma (kar ocitno resetira timestamp, zapisan v piskotku), ali pa dovolj hitro zaprem brskalnik da se prva stran se ne nalozi, in mi tako ostane stari timestamp in posledicno forum prikaze moje sporocilo kot "novo", namesto da bi se postavil eno sporocilo za mojim ko kliknem na temo ob naslednjem obisku foruma.

Konkretno bi to pomenilo, da bi se tvoj brskalnik postavil na vrh 4. strani namesto na konec 3., kar bi moral narediti ce bi bil timestamp pravilen.

Pa se ena stvar, ko smo ravno pri timestampu v piskotku: obcasno se zgodi, da odgovorim na doloceno temo, imam pa se nekaj "novih" tem neprebranih (teme odpiram v novem oknu, ki ga tudi zaprem ko koncam z branjem/odgovarjanjem) in da mi forum noce odpreti teme z novimi sporocili (blekne nekaj v stilu "Ni novih sporocil v tej temi"), ceprav je bila prej oznacena z rumenim znakcem (>) in ocitno vsebuje nova sporocila, katerih se nisem nikoli prebral - to vidim ce izbrise tisti "&view=newest" iz povezave. Domnevam da je za to spet krivo postavljanje novega piskotka, ki vpliva na originalno okno (z zacetnim seznamom tem) ... zgodi se sicer redko, je pa zelo motece. Trenutno mi ne uspe replicirati te tezave Confused

Iztok
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 14, 2007 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm, začuda mi danes stvar deluje brezhibno čeprav nisem ničesar brisal ali spreminjal ... Think

Kot sem že omenil imam na PCju in dlančniku avtomatsko prijavo ob zagonu brskalnika. Tako npr. forum zjutraj delno pregledam z dlančnikom nato pa zaženem PC. Na PCju mi potem pravilno pokaže neprebrane teme, kar je OK.
Če pa želim označiti vse teme kot prebrane, pa mi še nikoli ni delovala spodnja funkcija "Označi forume kot prebrane" ampak to lahko naredim tako, da kliknem "Odjava" in se spet takoj prijavim - le tako se vse teme označijo kot prebrane ... Confused
Nazaj na vrh
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 15, 2007 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam enak problem, kot Iztok, le da sem se prej malce "nerodno" izrazil.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 19, 2007 4:26 pm    Naslov sporočila:  Re: Napaka foruma Odgovori s citatom

Oj... spet jaz. Tako kot v prvem postu, tudi sedaj... klik na nove objave

Could not insert search results

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '912534957' for key 1

INSERT INTO phpbb_search_results (search_id, session_id, search_array) VALUES(912534957, '9a054f3b4b25b28d8524af2343544efb', 'a:7:{s:14:"search_results";s:15:"138, 7924, 7925";s:17:"total_match_count";i:3;s:12:"split_search";N;s:7:"sort_by";i:0;s:8:"sort_dir";s:4:"DESC";s:12:"show_results";s:6:"topics";s:12:"return_chars";i:200;}')

Line : 712
File : /var/www/htdocs/elektronik/phpBB2/search.php
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.88
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 20, 2007 10:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Član foruma RHU - JELAH sprašuje, zakaj se ne more prijaviti na našem forumu.
Če pogledamo seznam članov, res od 14 julija ni novih prijav na naš forum. Upam, da so krivi dopusti.

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 21, 2007 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastiant je napisal/a:
Član foruma RHU - JELAH sprašuje, zakaj se ne more prijaviti na našem forumu.
Če pogledamo seznam članov, res od 14 julija ni novih prijav na naš forum. Upam, da so krivi dopusti.

Ja krivi so dopusti Rolling Eyes .

Zadeva je urejena in mislim, da bi morala prijava spet delati.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Hi-End
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 11:51
Aktiv.: 1.20
Kraj: Višnja Gora

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 17, 2007 9:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni je ravnokar prikazalo naslednjo napako.

Citiram:
Could not insert search results

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry '1802937205' for key 1

INSERT INTO phpbb_search_results (search_id, session_id, search_array) VALUES(1802937205, '5db7e329ae7ea1988d98b0b127b94928', 'a:7:{s:14:"search_results";s:106:"5970, 6179, 7362, 8387, 8411, 8412, 8419, 8421, 8422, 8430, 8434, 8435, 8436, 8437, 8439, 8440, 8441, 8442";s:17:"total_match_count";i:18;s:12:"split_search";N;s:7:"sort_by";i:0;s:8:"sort_dir";s:4:"DESC";s:12:"show_results";s:6:"topics";s:12:"return_chars";i:200;}')

Line : 712
File : /var/www/htdocs/elektronik/phpBB2/search.php

Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 14, 2008 8:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Včeraj in danes, na različnih računalnikih se pri povezavi, ki pokaže najnovejše teme pojavi to: "Could not delete old search id sessions"
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 8:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi danes 16. maja je isto: Could not delete old search id sessions
Nazaj na vrh
zrij
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Jan 2004 14:40
Aktiv.: 0.66
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 16, 2008 9:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Enako tudi pri meni, vendar po par poskusih zadeva "prime" in potem dela normalno.

Zdravko
Nazaj na vrh
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.43
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 18, 2008 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Že od včeraj ko greš na iskanje....

Splošna napaka. Ojoj.

Could not delete old search id sessions

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Stran 4 od 5

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni