www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kako pogosto pri svojem delu uporabljam osciloskop?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Koliko pri svojem delu uporabljam osciloskop?
Brez osciloskopa svojega dela ne bi mogel opravljat (opiši)
19%
 19%  [ 36 ]
Osciloskop privlečem na plan izjemoma. (reševanje kakega težkega defekta oz. kaj podobnega)
32%
 32%  [ 60 ]
Imam osciloskop, a ga skoraj ne uporabljam
11%
 11%  [ 21 ]
Osciloskop - kaj je to?
7%
 7%  [ 14 ]
Nimam osciloskopa, bi pa ga rabil
29%
 29%  [ 55 ]
Skupaj glasov : 186

Avtor Sporočilo
sebastiant
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43
Aktiv.: 7.55
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
......... Tiste velike kište s police sigurno nisem vzel ene dve leti. Verjetno bo kar naenkrat romala v smeti...................

Pa menda ne, se že priporočam! Pray

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 59.91

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sebastiant je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
......... Tiste velike kište s police sigurno nisem vzel ene dve leti. Verjetno bo kar naenkrat romala v smeti...................

Pa menda ne, se že priporočam! Pray

Si prvi na spisku. Ga bom ob kakem pikniku privlekel zraven.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.16
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo saj vem da je tema koristna in dobrohotna.
Sedaj tudi vem kje vse lahko uporabis digitalni osciloskop.
Vem da je analogni v primerjavi z digitalnim neprimerljiv.
Ampak je tudi res, da sedaj ne delam takih stvari, kot jih pocnes ti. Tako da mi za zdaj analogni veliko pomaga in predvsem zadostuje.

Seveda, takoj ko bo bo moc in nuja, si bom omislil digitalni osciloskop.

Se enkrat povem, ta tema je zelo dobra, ker ti razsiri pogled na analogne/digitalne osciloskope in delo z njimi.

Hvala.

P.S. Samo nocem izpasti K*r*e*t*e*n, ker sem si kupil analogni osciloskop. Neutral Confused

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 59.91

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
...
.....
P.S. Samo nocem izpasti K*r*e*t*e*n, ker sem si kupil analogni osciloskop. Neutral Confused

Ena pozitivna stvar je že v tem, da se boš naučil uporabljati napravo, kar ti bo v nadaljevanju sigurno koristilo.

start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.16
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glavni razlog na nakup Hameg analognega osciloskopa je bil ta, da so taki osciloskopi na soli, kjer sem hodil. Tako sem z njimi opravljal vaje in meritve.
Ker Hameg ni neka leva mirma sem se odlocil da kar takega kupim.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 31.81
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 4:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljaš, ne sekiraj se. Tale tema ne leti na tebe ali tvoj nakup. Je pa zelo poučna.

Jaz vem za tipa ki ima kup analognih osciloskopov, še celo sam jih "furt" dela, uporablja pa redkokdaj.

Moj odgovor je tretji:
Citiram:
Imam osciloskop, a ga skoraj ne uporabljam

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
matjay
Član
Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07
Aktiv.: 2.22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 8:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na tem linku imajo vse. Samo številke so malo ......
http://www.helmut-singer.de/fix/she.html

LP
Matjaz
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 31.16
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 11, 2011 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start je napisal/a:
Glavni razlog na nakup Hameg analognega osciloskopa je bil ta, da so taki osciloskopi na soli, kjer sem hodil. Tako sem z njimi opravljal vaje in meritve.
Ker Hameg ni neka leva mirma sem se odlocil da kar takega kupim.

Kljun temu, da si naredil izpita za avto na fičkotu moraš znati voziti tudi mercedesa. Malo heca mora bit.

Sem se sponil na razlaganje v srednji šoli. Kako spraviti 2,5m avtomobil v 2m garažo. Ja tako smo si, kar nekaj časa belili glave s konstantami na osciloskopu, pa mi je sedaj to nekaj samoumevnega.

V slučaju, če bo prvi na seznamu za prevzem osciloskopa odpovedal se priporočam.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
logist
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12
Aktiv.: 0.64
Kraj: dom(o)vina

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
sem izbral.

Sedaj pa me zanima, katerega mi priporočate (sem samouk v elektroniki, drugače sem računalniški tehnik), kateri osciloskop mi priporočate (pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni). Večina časa se ukvarjam z digitalno tehniko.

Hvala,

vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 13.66
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

logist je napisal/a:
Citiram:
sem izbral.

Sedaj pa me zanima, katerega mi priporočate (sem samouk v elektroniki, drugače sem računalniški tehnik), kateri osciloskop mi priporočate (pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni). Večina časa se ukvarjam z digitalno tehniko.
Hvala,

To zavisi od tega, s čim se ukvarjaš. Vsekakor pridejo danes v poštev le digitalni osciloskopi. Tja do 30 kHz dela dobro PoScope a je za veliko stvari to premalo. Tudi jaz programiram mikrokrmilnike in sem si z njim veliko pomagal posebno pri komunikaciji med mikrokrmilniki.
Nazaj na vrh
cerovac_i
Član
Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34
Aktiv.: 2.87
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 9:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj je krasna tema o nakupu osciloskopa.
logist
Član
Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12
Aktiv.: 0.64
Kraj: dom(o)vina

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 11:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

cerovac_i je napisal/a:
Tukaj je krasna tema o nakupu osciloskopa.

Hvala za link.

sscott
Član
Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11
Aktiv.: 5.55
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 1:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

osciloskop rabim bolj redko, ampak pri kakšni bolj zahtevni napaki je nepogrešljiv.

Pred cca 14 dnevi sem si kupil nov osciloskop. Trenutno sem stestiral le on / off funkcijo Smile

LP Mare
Nazaj na vrh
laura
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Aktiv.: 10.23
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 23, 2011 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi!Če bo še kdo kaj omenjal metanje osciloskopa v smeti se tudi jaz priporočam.Lahko je tudi pokvarjen(no ja ne bi ravno rad videl da je elektronka zlomljena Shocked ).
Vlado
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35
Aktiv.: 2.28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 23, 2011 1:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam en pokvarjen analogni osciloskop, ga zelo rad oddam raje kot da ga vržem v smeti. Napaka je v napajalnem delu in se mi ne ljubi popravljati, sheme za osciloskop pa nimam.
LP
Vlado

Osciloskop je že oddan.

Nazadnje urejal/a Vlado Tor Avg 23, 2011 5:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Ankete Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 232 dni