|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Koliko pri svojem delu uporabljam osciloskop? |
| Brez osciloskopa svojega dela ne bi mogel opravljat (opiši) |
|
19% |
[ 36 ] |
| Osciloskop privlečem na plan izjemoma. (reševanje kakega težkega defekta oz. kaj podobnega) |
|
32% |
[ 60 ] |
| Imam osciloskop, a ga skoraj ne uporabljam |
|
11% |
[ 21 ] |
| Osciloskop - kaj je to? |
|
7% |
[ 14 ] |
| Nimam osciloskopa, bi pa ga rabil |
|
29% |
[ 55 ] |
|
| Skupaj glasov : 186 |
|
| Avtor |
Sporočilo |
sebastiant Član

Pridružen-a: Čet 20 Jul 2006 11:43 Prispevkov: 1814 Aktiv.: 7.55 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Silvo je napisal/a: |
| ......... Tiste velike kište s police sigurno nisem vzel ene dve leti. Verjetno bo kar naenkrat romala v smeti................... |
Pa menda ne, se že priporočam!  _________________ LP Sebastian |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14803 Aktiv.: 59.91
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
| sebastiant je napisal/a: |
| Silvo je napisal/a: |
| ......... Tiste velike kište s police sigurno nisem vzel ene dve leti. Verjetno bo kar naenkrat romala v smeti................... |
Pa menda ne, se že priporočam!  |
Si prvi na spisku. Ga bom ob kakem pikniku privlekel zraven. _________________ lp
Silvo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.16 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo saj vem da je tema koristna in dobrohotna.
Sedaj tudi vem kje vse lahko uporabis digitalni osciloskop.
Vem da je analogni v primerjavi z digitalnim neprimerljiv.
Ampak je tudi res, da sedaj ne delam takih stvari, kot jih pocnes ti. Tako da mi za zdaj analogni veliko pomaga in predvsem zadostuje.
Seveda, takoj ko bo bo moc in nuja, si bom omislil digitalni osciloskop.
Se enkrat povem, ta tema je zelo dobra, ker ti razsiri pogled na analogne/digitalne osciloskope in delo z njimi.
Hvala.
P.S. Samo nocem izpasti K*r*e*t*e*n, ker sem si kupil analogni osciloskop.  _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14803 Aktiv.: 59.91
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
| start je napisal/a: |
...
.....
P.S. Samo nocem izpasti K*r*e*t*e*n, ker sem si kupil analogni osciloskop.  |
Ena pozitivna stvar je že v tem, da se boš naučil uporabljati napravo, kar ti bo v nadaljevanju sigurno koristilo. _________________ lp
Silvo |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.16 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glavni razlog na nakup Hameg analognega osciloskopa je bil ta, da so taki osciloskopi na soli, kjer sem hodil. Tako sem z njimi opravljal vaje in meritve.
Ker Hameg ni neka leva mirma sem se odlocil da kar takega kupim. _________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7861 Aktiv.: 31.81 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Aljaš, ne sekiraj se. Tale tema ne leti na tebe ali tvoj nakup. Je pa zelo poučna.
Jaz vem za tipa ki ima kup analognih osciloskopov, še celo sam jih "furt" dela, uporablja pa redkokdaj.
Moj odgovor je tretji:
| Citiram: |
| Imam osciloskop, a ga skoraj ne uporabljam |
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjay Član

Pridružen-a: Pon 06 Dec 2004 22:07 Prispevkov: 548 Aktiv.: 2.22 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 31.16 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Avg 11, 2011 9:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
| start je napisal/a: |
Glavni razlog na nakup Hameg analognega osciloskopa je bil ta, da so taki osciloskopi na soli, kjer sem hodil. Tako sem z njimi opravljal vaje in meritve.
Ker Hameg ni neka leva mirma sem se odlocil da kar takega kupim. |
Kljun temu, da si naredil izpita za avto na fičkotu moraš znati voziti tudi mercedesa. Malo heca mora bit.
Sem se sponil na razlaganje v srednji šoli. Kako spraviti 2,5m avtomobil v 2m garažo. Ja tako smo si, kar nekaj časa belili glave s konstantami na osciloskopu, pa mi je sedaj to nekaj samoumevnega.
V slučaju, če bo prvi na seznamu za prevzem osciloskopa odpovedal se priporočam. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
logist Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.64 Kraj: dom(o)vina
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
sem izbral.
Sedaj pa me zanima, katerega mi priporočate (sem samouk v elektroniki, drugače sem računalniški tehnik), kateri osciloskop mi priporočate (pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni). Večina časa se ukvarjam z digitalno tehniko.
Hvala, _________________ Mihael |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3376 Aktiv.: 13.66 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
| logist je napisal/a: |
sem izbral.
Sedaj pa me zanima, katerega mi priporočate (sem samouk v elektroniki, drugače sem računalniški tehnik), kateri osciloskop mi priporočate (pa nisem tako bogat, da bi kupoval poceni). Večina časa se ukvarjam z digitalno tehniko.
Hvala, |
To zavisi od tega, s čim se ukvarjaš. Vsekakor pridejo danes v poštev le digitalni osciloskopi. Tja do 30 kHz dela dobro PoScope a je za veliko stvari to premalo. Tudi jaz programiram mikrokrmilnike in sem si z njim veliko pomagal posebno pri komunikaciji med mikrokrmilniki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cerovac_i Član

Pridružen-a: Sre 21 Apr 2010 10:34 Prispevkov: 559 Aktiv.: 2.87 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Tukaj je krasna tema o nakupu osciloskopa. _________________ Iščem zadovoljne avdiofile. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
logist Član

Pridružen-a: Pon 25 Jan 2010 1:12 Prispevkov: 126 Aktiv.: 0.64 Kraj: dom(o)vina
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
| cerovac_i je napisal/a: |
| Tukaj je krasna tema o nakupu osciloskopa. |
Hvala za link. _________________ Mihael |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sscott Član

Pridružen-a: Pet 10 Jul 2009 12:11 Prispevkov: 1133 Aktiv.: 5.55 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Pon Avg 22, 2011 1:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
osciloskop rabim bolj redko, ampak pri kakšni bolj zahtevni napaki je nepogrešljiv.
Pred cca 14 dnevi sem si kupil nov osciloskop. Trenutno sem stestiral le on / off funkcijo
LP Mare |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
laura Član

Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48 Prispevkov: 1954 Aktiv.: 10.23 Kraj: Sobota
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Hi!Če bo še kdo kaj omenjal metanje osciloskopa v smeti se tudi jaz priporočam.Lahko je tudi pokvarjen(no ja ne bi ravno rad videl da je elektronka zlomljena ). _________________ Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vlado Član

Pridružen-a: Sre 03 Mar 2004 21:35 Prispevkov: 563 Aktiv.: 2.28 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 23, 2011 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam en pokvarjen analogni osciloskop, ga zelo rad oddam raje kot da ga vržem v smeti. Napaka je v napajalnem delu in se mi ne ljubi popravljati, sheme za osciloskop pa nimam.
LP
Vlado
Osciloskop je že oddan.
Nazadnje urejal/a Vlado Tor Avg 23, 2011 5:36 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni