www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Aktivnost člana foruma
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jest
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 03 Avg 2004 15:32
Aktiv.: 0.02
Kraj: lj

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 27, 2006 10:12 am    Naslov sporočila:  hroščatost algoritma Odgovori s citatom

Lep pozdrav,
definitivno je hroščat in omejujoč. Tudi odzivnost adminov do novih uporabnikov ni na najvišjem nivoju.

Ampak ni problema. Količina in kvaliteta informacij je zadosti visoka in povrhu še v "slovenščini". Če pride do omejitve, se pač znajdem. Ker nisem nekdo, ki rad oštevilči (sebe ali druge), poiščem manjkajoče informacije drugje.

Torej, nasvet vsem, katerim so omejitve adminov odraz omejenosti: naj to ne bo omejitev, ampak vzpodbuda za razvijanje lastnega znanja.

Aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drejct
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 19 Sep 2006 9:01
Aktiv.: 0.03
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 29, 2006 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živijo
Citiram:

aly je napisal:
Aktivnost se izračunava matematično in ni nobenega človeka ki bi to počel ročno.

Ena od omejitev so 3 dnevi po registraciji.
Druga omejitev pa je aktivnost (število oddanih prispevkov v določenem času).

Večkrat sem že zasledil, da so računalniški program, ki je nekaj počel rutinsko poimenovali ROBOT.
Glede citiranja pravil, pa se mi je že drugič na tem forumu zgodilo, da sem dobil na moje pisanje odgovor katerega že poznam in sem ga lahko prebral v pravilih, hvala vseeno, ampak brez koristi.
Stanje je popolnoma drugačno: pravil se držim, minimalne pogoje za aktivnost po ključu dodeljevanja iz pravil izpolnjujem, aktiven član tega foruma pa po 10 dneh še nisem kljub temu, da sem napisal 5 prispevkov, sicer vse na temo aktivnost/neaktivnost člana.
Aleš tebe bi pa prosil, če si lahko bolj eksakten, oziroma je to neka skrivnost, ki je seveda ne smeš izdati.
drejct
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.42
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 29, 2006 9:05 pm    Naslov sporočila:  Re: hroščatost algoritma Odgovori s citatom

jest je napisal/a:
... so omejitve adminov odraz omejenosti ...

Vzeto na znanje ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2006 10:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hroščatost algoritma (ne samo tega, o katerem je govora tukaj) je lahko nekoliko relativna reč. Takole iz glave se ne spomnim kosa programske kode, ki bi ga napisal in bi lahko rekel "... tole je pa brez hroščev ...". Verjamem, da se tudi v tem najde kakšen. Lepo bi pa bilo, da mi nekdo od vas mojstrov, ki ga kritizirate počez in podolgem tudi pokaže na napako. Ampak lažje je o ... omejenosti moderatorjev ..., ... umetnem ohranjevanju nezanimivega foruma ..., ... je pa mal bedast ..., ... malo nahecat da mene spusti skozi ...

Predstavljam si neko hipotetično situacijo, kjer odprem račun v banki, naslednji dan pa pridem tja dvignit denar, ker ga potrebujem za nek nakup. Bankir ima neke ideje o tem, da mora na račun najprej priteči nekaj, jaz pa njemu o ... omejenosti bankirjev ..., ... umetnem ohranjevanju nezanimive banke ..., ... je pa mal bedast ..., ... malo nahecat da meni da denar ... Izven konteksta, mogoče kdaj drugič o takšnih primerjavah .... Wink

Govor je o izračunu mesečne aktivnosti po kriterijih napisanih nekje na forumu. Res pridejo zanimive številke na plano, če je nekdo napisal tri prispevke, registriran pa je 0,06 meseca.

Pa poskusimo drugače: spravite skupaj pravilen algoritem, pa ga bo omejeni administrator z veseljem implementiral.

Omejitve ki jih postavlja forum so tako ohlapne, da jih po mojem mnenju lahko vsak, ki ima resen namen sodelovati na forumu dolgoročno preseže z levo roko. Nikogar, ki je na forumu postavljal vprašanja še nismo vrgli dol. Namen foruma pa (za tiste, ki tega še niste opazili) ni večanje številke pri postavki registrirani uporabniki ali igrati servis muham enodnevnicam s potrebo po kaki datoteki.

Tole izpeto temo zaklepam, ker očitno ne vodi nikamor. Če se bo kdo opogumil z algoritmom brez hroščev za izračun mesečne aktivnosti, pa naj to naredi v novi temi namenjeni temu.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.03
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 30, 2006 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam možnost da temo odklenem in jo bom, izkoristil zato, da pristavim svoj lonček. Upam, da frenki ne bo preveč jezen.

Vsi, ampak res vsi, ki se jezijo zaradi aktivnosti imajo le po nekaj postov na forumu. Pa še ti posti so ali v smeteh, ali pa med jokanjem o aktivnosti člana.

Bodite pošteni. Ne do mene, ne do ostalih moderatorjev, tudi do frenkija, ki je admin ne rabite biti.
BODITE POŠTENI DO SEBE !

Povejte, od kje vse znanje, priponke in datoteke v FM, če bi vsi samo prišli in menili, da imajo do nečesa pravico, brez da bi tudi nekaj prispevali Question

Vsi prizadeti in pošteni lahko še naprej pišejo v to temo, a najprej naj izkažejo prvo in drugo (prizadeti in pošteni), potem naj šele odgovore na moje rdeče vprašanje !

Darko Volk

WebMajstr
Član
Član

Pridružen-a: Sre 01 Nov 2006 22:55
Aktiv.: 0.37
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 12:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ok.
sam razumem da se nekateri člani foruma res trudijo in potem to dajo na forum, svaka jim(vam) čast.

Sa m sem ravno začel s elektroniko(malo sem nekaj časa nazaj se že igral, sedaj sem se odločil da ponovno poizkusim. Zadal sem si nalogo da naredim pic programator. Našel sem načrte, imam naročene dele... Sedaj sem pa tudi na temu forumu našel par tem kjer uporabniki kaj priložijo, vendar mi nekako ne uspe pogledati ker sem neaktiven uporabnik ( sem registriran malo več kot 3 dni, mam kak post že - žal uporabnikom še ne morem pomagati saj še sam ne vem veliko.)

Ne kritiziram... le upam da razumete da ne moremo začetniki pisati nevem kakšnih postov.. V začetku kak pristane v smeteh, kakšno "butasto" vprašanje kje...

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.99
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 1:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@WebMajstr, to je res malce nerodno ampak ima svoj namen. Pojdi na podforum Testni forum, brisano, smeti in odpri temo XY ter not napiši par postov za test, kar bo povečalo tvojo aktivnost in ti omogočilo ogled vsega.

Če še vedno ne bo šlo pa ti bomo poslali željeno po e-mailu. Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 9:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa meni napiše da sem neaktiven?

Aktivnost imam prek 12 kar naj bi zadostovalo...
Še kakšen drug pogoj?

Najbolj me zanima shema plašilnika psov - dazzer, če ima kdo, mi lahko pošlje na PM oz ZS. Pray
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.04
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

TECHNIC je napisal/a:
Zakaj pa meni napiše da sem neaktiven?
Zato:
Pravilo št. 6: Možnost uporabe na forumu zbrane dokumentacije

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 10:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WebMajstr in TECHNIC: več kot pol ure sem vaju čakal tule na klepetu Sad , da preverimo zakaj ne dela. Nobenemu se ni zdelo vredno pridružiti, da na licu mesta preverimo v čem je stvar. Če imata zaprte pop-up iz te strani, vključene prepovedi email obveščanja, ... - je to vajin problem.

Kar se mene tiče algoritem dela v skladu z napisanim na forumu. Če kdo meni drugače, naj napiše in argumentira! Pričakujem slike screen-ov z napakami, nastevitve browserja, barvo tipkovnice, številko čevljev, ... ker v nasprotnem primeru niti ne trznem več glede problematike downloada. Svoje sem napisal par sporočil višje, nadaljeval pa je VolkD. Tule je zame stvar zaključena.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
WebMajstr
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Opera blokira popupe Smile
Se opravičujem, ni mi na misel prišlo da bi me čakal tam(zgodnja ura... - spet izgovor)

Hvala vsekakor za tvoj trud, sedaj mi dela prenos na forumu in na FileManagerju.

Sem novinec tukaj na forumu in še ne vem kako vse skupaj deluje... Vendar če se išče kak programer da bi se kakšna stvar popravila ali karkoli, sem na voljo - za dobro foruma, da vsaj nekaj prispevam če že o "elektro stvari" še nimam veliko pojma.

Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

WebMajstr je napisal/a:
Opera blokira popupe :)Vendar če se išče kak programer da bi se kakšna stvar popravila ali karkoli, sem na voljo - za dobro foruma, da vsaj nekaj prispevam če že o "elektro stvari" še nimam veliko pojma.
Rolling Eyes ??? Če si rabil tri dni da si ugotovil zakaj......

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
WebMajstr
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
WebMajstr je napisal/a:
Opera blokira popupe :)Vendar če se išče kak programer da bi se kakšna stvar popravila ali karkoli, sem na voljo - za dobro foruma, da vsaj nekaj prispevam če že o "elektro stvari" še nimam veliko pojma.
Rolling Eyes ??? Če si rabil tri dni da si ugotovil zakaj......

Sori, sem bil nejasen... Zato nisem dobil obvestila da je frenki na klepetu...

TECHNIC
Član
Član

Pridružen-a: Tor 31 Okt 2006 11:18
Aktiv.: 2.57
Kraj: Senovo

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 11:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo sedaj pa dela! Very Happy Very Happy

Sem hotel iti pogledati kaj napiše ko mi noče odpreti, pa kar naenkrat dela. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 05, 2006 11:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je popravil Web Master

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Forum in Filemanager Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni