|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3376 Aktiv.: 13.66 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2025 9:48 pm Naslov sporočila: Vse, kar si Proteus, naveedel, drži. |
|
|
Jaz pa še vedno trdim, da bi morala biti človeku dana svoboda, da s svojim telesom upravlja po svoji pameti. Kot je, za sedaj še, ženskam dovoljena izbira abortusa.
Živim nepomembno življenje, pijem, jem, odvajam, ležim, spim brez upanja, da bom kdaj šel na Šmarno goro ali na morje. Premikam se previdno po stanovanju med spalnico, kopalnico in dnevno sobo. Previdno zato, ker če padem, moram poklicat dva gasilca, da me pobereta. (Se je že zgodilo.) Pa tudi če bi me dobronamerneži nekako spravili v to, pri tem ne bi čutil veselja in užitka. Megla. Skratka, delam le škodo pokojninski in zdravstveni blagajni in ogličnem odtisu podnebja.. ha |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
1dva3 Član

Pridružen-a: Pet 26 Jul 2024 11:19 Prispevkov: 674 Aktiv.: 32.04
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2025 1:24 am Naslov sporočila: |
|
|
| To je gasilcem res najmanjše delo in najmanjša skrb pri vseh požarih in prometnih nesrečah, ki jih imajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MH Član

Pridružen-a: Pet 20 Jan 2023 14:11 Prispevkov: 73 Aktiv.: 1.85 Kraj: SLO
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2025 10:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Danes je bil na voliščih izglasovan neke vrste odgovor ljudstva na to temo: kot družba (še) nismo pripravljeni za pomoč pri prostovoljnem končanju življenja. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2885 Aktiv.: 13.25 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
| Če/ko nas v prihodnosti priključi Avstrija ali Italija, bodo te zadeve rešene. Mi nismo zreli imeti svoje države, prav tako nismo zreli sprejemat treznih odločitev ali izrazit svojega mnenja na redkih priložnostih, ko nas nekaj vpraša. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 558 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 9:31 am Naslov sporočila: |
|
|
| qwertz je napisal/a: |
| Če/ko nas v prihodnosti priključi Avstrija ali Italija, bodo te zadeve rešene... |
Skrajno neresna in nepremišljena izjava!
NIKOLI ne bi tega napisal, če bi živel na Slovenskem ozemlju, ki je sedaj pod Italijo od leta 1954. Ne upoštevam seveda Rapalske pogodbe iz 1920, ki je NIČNA drugače bi imeli Italijansko mejo v Logatcu.
Za naše zamejske Slovence nikoli ni bilo lahko. Šele sedaj po vstopu v EU je bolje. Sem v zelo tesnih stikih s prijatelji s Krasa, Sesljana, Devina, Samotorce in jih zelo pogosto obiščem.
Referendum je padel zaradi nedodelanosti. Take zadeve se skrbno pripravlja leta ne pa v nekaj mesecih zmašiti nekaj skupaj. Poglejte Šutarjev zakon, pa lepo prosim ali bo za reševanje vsakega posameznega primera potrebno sprejemati zakone?
Policaji so bili v lokalu, kjer je ista skupina ciganov rovarila, pa niso storili ničesar. Zakaj? Kdo je potem odgovoren, pa dajmo si naliti čistega vina. Plačujemo policijo in državni aparat, ki ne funkcionira in tu je srž problema... Ironija pa je, da si bodo sedaj na naš račun davkoplačevalcev še božičnice izplačevali. Noro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, da se imaš za domorodca, bi človek pričakoval da veš kako se piše pridevnike ki se končajo na ski. Z malo začetnico.
Prihodnost bo pokazala svoje. Jaz verjamem, da bo drugače, kot je sedaj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1716 Aktiv.: 7.73 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 11:34 am Naslov sporočila: |
|
|
| Iztok_S je napisal/a: |
Referendum je padel zaradi nedodelanosti. Take zadeve se skrbno pripravlja leta ne pa v nekaj mesecih zmašiti nekaj skupaj. |
Bingo. In ravno to je razlog, zakaj se tega referenduma sploh nisem udeležil. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5625 Aktiv.: 23.44 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
+1
Jaz pa sem se ga udelezil ravno zaradi tega!
Lp, G _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3376 Aktiv.: 13.66 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 9:34 pm Naslov sporočila: zelo sem razočaran nad intelektualnim nivojem Slovencev na |
|
|
zelo sem razočaran nad intelektualnim nivojem Slovencev na splošno.
Mar ne vidijo, da je zakon ponujal ljudem svobodo odločanja o najintimnejši akciji človeka na sploh! Svobodo in ne obvezo!
No, jaz imam v spalnici vso potrebno vizo za tako popotovanje. Hvala bogu, nam je srednešolska izobrazba dala vedenje, kako upravljati sam s sabo. Ta zakon tako in tako ni bil dovolj dober zame.
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 13.79 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem se referenduma udeležil predvsem zaradi nedodelanosti in glasoval sem PROTI, čeprav nisem 100% tega mnenja, kar ste verjetno dojeli že v mojih prejšnjih odgovorih v tej temi. Kar je še najbolj zaskrbljujoče je to, da ima ta zakon mnogo preveč lukenj, ki so lahko podlaga za morebitne in povsem mogoče zlorabe.
Verjetno precej pomembno za marsikoga, zakaj za vraga bi moral zaključiti "svojo pot" v prisotnosti zdravniškega osebja? Jaz ne bi maral, to je intimna zadeva in bi to želel sam oziroma v prisotnosti svojih bližnjih.
Tak zakon bi se moral zgraditi (namenoma sem uporabil to besedo) na podlagi mnogih realnih in hipotetičnih primerov. Tako zgrajen zakon, bi bil potem sprejet le v primeru, ko bi bil primeren za pošteno in primerno rešitev slehernega primera.
Kaj je z referendumom sploh doseženo? samo odlog za 1 leto. V primeru da čez 4 mesece zmaga leva opcija, lahko pričakujemo, da bo to šlo zelo hitro naprej, verjetno bodo celo oglaševali v predvolilni kampaniji, da pritegnejo tiste, ki si tega želijo. V primeru zmage desne opcije, oziroma sestave desne vlade, bo potem zelo verjetno vsaj za čas te vlade tako kot je.
. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jozkoc Član

Pridružen-a: Sre 16 Jun 2010 13:32 Prispevkov: 753 Aktiv.: 3.90 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Nov 24, 2025 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
| qwertz je napisal/a: |
| Če/ko nas v prihodnosti priključi Avstrija ali Italija, bodo te zadeve rešene. ... |
Če ne zlepa pa zgrda.  _________________ Nikoli ni tako dobro da ne bi moglo biti še boljše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Igor K Član

Pridružen-a: Sob 05 Feb 2022 10:37 Prispevkov: 151 Aktiv.: 2.95
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2025 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Res ste pravi domoljubi, da si želite priključitve k Italiji ali Avstriji.
Ne vem zakaj se preprosto ne odselite tja. Smo v EU in je to najmanjši problem.
Sicer pa, v čem je že Italija boljša kot Slovenija? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2025 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to koliko izdajalcev imamo v svojih vrstah, je to dejstvo, ki se bo verjetno zgodilo. Nihče si ne želi tega, vendar vse delamo na tem.
Boljši so vsaj pri tem: https://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_suicide |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1031 Aktiv.: 4.17 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2025 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri tem so trenutno boljši, ampak slej ko prej se bo to spremenilo.
Rezultat referenduma ni presenečenje glede na to, koliko laži je bilo izrečenih okoli samega zakona, čeprav ga velika večina sploh ni niti prebrala.
Dokler se ne bo kazensko preganjalo lažnivcev, tako dolgo ne bo bolje. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Proteus Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03 Prispevkov: 2018 Aktiv.: 8.17
|
Objavljeno: Tor Nov 25, 2025 10:37 am Naslov sporočila: |
|
|
A si je kdo sploh prebral, kako v resnici poteka evtanazija?
Večina ljudi si evtanazijo predstavlja kot hiter, neboleč in miren postopek. V resnici je pogosto povezana z konkretnim trpljenjem, ki pa ga prisotni ne zaznajo zaradi uporabe mišičnih paralizatorjev.
Postopek medicinske pomoči pri končanju življenja (tako v evtanaziji kot pri smrtonosni injekciji v ZDA) poteka v treh korakih:
(1) Prva snov je anestetik (najpogosteje barbiturat), ki naj bi povzročil nezavest.
(2) Druga snov je mišični paralizator (najpogosteje pankuronijev bromid). Ta nima nobenega protibolečinskega ali anestetičnega učinka. Njegov edini namen je popolna paraliza telesa, vključno z dihalnimi mišicami, kar ustvari videz mirne smrti. Če se zavest vrne (kar se zgodi v številnih dokumentiranih primerih), oseba obupno želi dihati, a ne more, trpljenje je izjemno, a popolnoma nevidno in neslišno.
(3) Tretja snov je kalijev klorid, ki ustavi srce. Po medicinski literaturi povzroča intenzivno pekočo bolečino v prsnem košu, ki je spet nevidna in neizražena zaradi paralize.
Prav zaradi tega so v ZDA (Južna Karolina, 2024 in 2025) vsaj dva obsojenca na smrt raje dali pred strelski vod kot pa to smrtonosno injekcijo, ker so ocenili, da injekcija povzroča več trpljenja.
Naslednja stvar je izkrivljanje statistike in prikrivanje dejstev.
Vzporedno s tem je bila predlagana sprememba, da se v mrliških listih in statistiki vzrok smrti zaradi pomoči pri končanju življenja ne bo navajal, naveden bo le osnovni bolezenski vzrok. Posledično teh smrti ne bo mogoče statistično spremljati, evidentirati zapletov ali nadzorovati morebitnih zlorab.
In če kdo misli, da ne prihaja do zlorab, potem je v temi.
Kanada:
- leta 2023 je Ontario poročal o 428 primerih možnih kršitev zakona (neustrezno preverjanje soglasja, pritiski na paciente),
- evtanazija se izvaja pri osebah z revščino, brezdomstvom ali izključno duševnimi boleznimi.
- zakonodaja se širi na mladoletnike in osebe, ki niso sposobne dati soglasja.
Nizozemska:
- najbolj zloglasna evtanazija je bila odobrena pri ženski (29 let) zaradi neozdravljivega PTSD-ja po spolnih zlorabah v otroštvu,
- odkrili so več sto primerov, ko zdravniki niso upoštevali zakonskih varovalk,
- starejše osebe so bili evtanazirani pod pritiskom sorodnikov ali zaradi občutka, da so "v breme". |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 232 dni