www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

REZERVNI DALJINEC ZA ROVER 400

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Danilog
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Čet 20 Mar 2008 11:07
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 1:29 pm    Naslov sporočila:  REZERVNI DALJINEC ZA ROVER 400 Odgovori s citatom

POZDRAVLJENI
IME MI JE DANILO SEM IZ LJ. , SEM PRVIČ TUKAJ , TER VAS PROSIM ZA POMOČ.
OB NAKUPU ROVER 400 SEM DOBIL DVA KLJUČA IN DALJINCA .ZALOŽIL SEM REZERVNI ( DRUGI) DALJINEC ,ZA ODKLEPANJE VRAT ROVER 400 IN ODKLEPANJE MOTORJA . ORIGINALNEGA (PRVEGA) IMAM ,KI MI DELA IN DOKLER GA ŠE IMAM , BI SI RAD NAREDIL ŠE REZERVNEGA . ČE ŠE TEGA IZGOBIM SEM NAMREČ ORENG V R..I .
VSI MI NEKI NAKLADAJO O KODI V DALJINCU , KI ZAKLENE MAŠINO ,OZIROMA ,KOMPLETNA MENJAVA CENTR. DALJ. ZAKLEPANJA . A JE KAKA BOLJ ENOSTAVNA METODA . . ?
PROSIM - NA POMOČ . . .
L. P. P. DANILO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.01

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najprej popravi prispevek v lepšo obliko, saj pisanje z velikimi črkami vidimo kot KRIČANJE.

Kar pa se problema tiče, Rover je menda malce "v riti" firma in ne vem kako je zdaj z njihovimi servisi.
Pri večini drugih proizvajalcev pa lahko preko uradnega pooblaščenega serviserja naročiš nadomestni ključ. Običajno je cena le-teh nekje do 60 ali 70€ za daljinca z IR, ter 100÷120€ za radijski daljinc.
Kaj torej pravijo na servisu?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Danilog
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila:  Rezervni daljinec za ROVER 400 Odgovori s citatom

Najprej oprostite prizadeti za veliko pisavo , ki spominja na kričanje : V mojem primeru se temu lahko to reče .
S servisi je pa tako , da odkar Rover fabrike za osebna vozila ni več, tudi pooblaščenih servisev nisem našel v SLO. Ta v sp. Črnučah na Brnčičevi , pa pravi da to pride kar drago cerka 150 eur
Shocked
Nazaj na vrh
flapho
Član
Član

Pridružen-a: Sre 05 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 0.19

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 2:45 pm    Naslov sporočila:  Re: REZERVNI DALJINEC ZA ROVER 400 Odgovori s citatom

Zamenjaj avto!javascript:emoticon('Evil or Very Mad')
Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
Danilog
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 3:22 pm    Naslov sporočila: icon_great rezervni daljinec za rover 400 Odgovori s citatom

Bravo Flapho
Hvala za tak genialni nasvet ,pa ga res nisem pričakoval tako kmalu -kupiš ? . S samim avtom ni drugega nič narobe ,mi je to že drugi. Roverje vozim že 12 let.
Ta problem ,mi je zasluga za sklerozo in nič drugega. Confused Confused
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 3:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Morda je najceneje, če kupiš na bolhi en modul za daljinsko zaklepanje. Kot se spomnim, stanejo kakih 60€.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tihi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15
Aktiv.: 1.19

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 3:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi to prišlo prav, če je v tem rangu in nima rolling kode( kar je 99% ):
http://www.media-trade.si/index.php?location=daljinski
Probaj malo poslikat črevesje daljinca in pripni.
Nazaj na vrh
Danilog
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 4:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tihi je napisal/a:
Mogoče bi to prišlo prav, če je v tem rangu in nima rolling kode( kar je 99% ):
http://www.media-trade.si/index.php?location=daljinski
Probaj malo poslikat črevesje daljinca in pripni.

HVALA za nasvet

Za začetek poslal pošto na to fermo . Se oglasim kako se stvar končala Laughing
Nazaj na vrh
polhar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11
Aktiv.: 1.53
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 4:37 pm    Naslov sporočila:  Re: Rezervni daljinec za ROVER 400 Odgovori s citatom

Danilog je napisal/a:
Najprej oprostite prizadeti za veliko pisavo , ki spominja na kričanje : V mojem primeru se temu lahko to reče .
S servisi je pa tako , da odkar Rover fabrike za osebna vozila ni več, tudi pooblaščenih servisev nisem našel v SLO. Ta v sp. Črnučah na Brnčičevi , pa pravi da to pride kar drago cerka 150 eur
Shocked

Roverjev mislim da sedaj ne izdeluje več (rezervne dele pa še).
Ta na Brčičevi pa je moj sosed in je edini pooblaščeni serviser v slo in dobiva originalne dele direktno iz Anglije. Je eden redkih serviserjev za Roverje v Slo. Stranke dobiva tudi iz hrvaške.
Verjamem pa da je malo drago, ampak to je za skoraj vse roverjeve dele.
Pa internetno stran se mu jaz naredil (je že malo starejša pa še slabo dela tako da jo imam namem obnovit)
http://www.roverservis.com
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 9:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Danilog: Zakaj se ne zapelješ tja in sprobaš pred firmo Rolling Eyes
@polhar offtopic: frame v straneh delajo samo težave, poglej si kakšno rešitev z css, mogoče dobiš idejo za izboljšavo.
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70786.72

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 20, 2008 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
polhar
Član
Član

Pridružen-a: Sob 04 Mar 2006 9:11
Aktiv.: 1.53
Kraj: Dol pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2008 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja vem da je stran zanič sem jo delal še takrat ko niti nisem vedel za css in podobno
zato jo pa imam namen prenovit
najbol važno je da stran obstaja in da ljudlje izvejo kje se nahaja, ker večina gre danes na google in poišče servis

Ja roverji so imel hondine motorje
tukaj piše kateri: http://www.rover.org.nz/pages/rovonda/Rovonda.htm
Nazaj na vrh
Tihi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2008 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja dokler ni BMW prevzel, drugače je pa bilo več kot polovico delov enakih. S tem da so bili motorji v Roverju malenkost bolj naviti.
Nazaj na vrh
joni
Član
Član

Pridružen-a: Ned 03 Dec 2006 11:55
Aktiv.: 0.19
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 21, 2008 11:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rezervne dele za roverje se izdelujejo, saj je kolega pred nekaj dnevi narocil in ze dobil nov racunalnik za roverja 214i, 96 letnik.. To pa je narocil prek nekega posrednika ki ga je zasledil na ebayu !

Propadlo znamko rover so kupili kitajci in zdaj prodajajo avtomobile in jih seveda izdelujejo pod imenom roeve ali nekaj takega ( pred nekaj casa pisalo v avtofokusu ) !

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni