|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 9:16 pm Naslov sporočila: Antena za wireless (podaljšanje kabla) |
|
|
Svojo delavnico za elektroniko (t.i. inštitut ) imam v kleti, kjer lahko pozabim na wireless signal z navadno PCI wireless kartico...
Signal imam pa odličen na drugi strani stene, torej, zanima me, a bi delovalo, če tistih 50cm kabla ki sem ga dobil zraven PCI kartice "uštukam" še z 4m koaksialnega kabla? Toliko, da anteno speljem za tisti zid, ki me loči od močnega signala? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj bi bilo sicer izgub, vendar bi po vsej verjetnosti delovalo. Kupi 5m kabla, in napelji direktno, brez "štukanja". _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
nimam in po moje ni za dobiti takšnega konektorja...je isti kot BNC le dosti manjši... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Pon Mar 24, 2008 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je potem TNC-RP ali SMA-RP? Eden od teh bi moral biti, ki pa je dokaj lahko dobavljiv ob poplavi WLAN izdelkov. Tudi jaz ti svetujem, da ne štukaš kabla, ker boš izgubil že tako dragocene decibele, ampak zamenjaš ves kabel. Daš recimo H-500, ki je eden boljših in bo šlo.
Čeprav bi se tvoj primer rešil z dobro prakso tako, da bi AP postavil, kjer imaš signal in povezal s 4m UTP-ja. Vse je odvisno od tega, kaj uporabiš in koliko izgub si lahko privoščiš,... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Definitivno ne stukaj.
Vsak konektor ti ukrade kaksen dB, ki pa je tu se kako pomemben! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, jaz ti pravim, da štukaj! In bo delovalo! Betonska stena je slabilni člen, ki je desetine krat večji od tistega, kar boš izgubil na "higijenskih" spojih.
Če najdeš kakšno bakreno ali medeninasto cevko, ki ima notranji premer ravno tolikšen, da gre koaksialni kabel brez zunanje izolacije skoznjo, je še boljše. 2,4GHz je kar visoka frekvenca, zato mora biti spoj narejen na čim krajši razdalji. Malce se znajdi v smislu, da mora biti po cvikanju in pretikanju kabel spet čim bolj podoben prejšnjemu stanju. Če je izolacija kabla PTFE, potem ne bo težav, če pa je PET, bo pa malo težje. Da si pomagati s koščkom tiskanine s 50 ohmskim vodom. Vsekakor, je stvar lahko zelo enostavna. _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.00 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
No ja, če dobiš reduktorje in konektorje, potem je vse skupaj toliko bolje. A niso MCX konektorji na Wireless karticah?
A je konektor takšen?
Če je takšen, je to potem najbrž reverse SMA. Pripni sliko... _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dreta Član

Pridružen-a: Sob 01 Mar 2008 23:54 Prispevkov: 46 Aktiv.: 0.22 Kraj: Zdarečka
|
Objavljeno: Tor Mar 25, 2008 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Boljše,da zamenjaš celi kabel,boš imel manj dela ,pa še bolji kvalitetno bo(manj izgub).
Seveda če imaš takšen konektor,kot je napisal(slika) S55M! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.04 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2008 1:58 am Naslov sporočila: |
|
|
Izguba signala na konektorju je okrog 0.3 db. Seveda, če je konektor narejen pravilno. Če je celotna povezava narejena na tem, da pade pri izgubi signala 0.3db potem boš tako ali tako imel probleme vsakokrat, ko bo pri meni v garažo spomladi priletela lastovka.
Glede na to, da z premikom nekaj cm (mikrolokacija) lahko pridobiš tudi do 10 db signala, je povsem nepomembno, ali kabel podaljšaš ali pa ga zamenjaš.
Mimogrede - ostro upognjen koaksialni kabel lahko doprinese tudi do 5 db slabljenja. Zanke naj torej bodo take, da bo radij vsaj 10x večji od premera kabla. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2008 9:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Kartica je ravno takšna, kot je v priponki člana s55m...  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Slemi Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2004 13:29 Prispevkov: 386 Aktiv.: 1.63 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2008 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem dobil takšne konektorje v HTE v Celju. Lahko pa jih kupiš tudi tukaj.
Naredil sem si podaljšek 5m, pa je čisto v redu delovalo, pa še skrimpan ni bil, samo s termoskrčjivo bužirko fiksiran. Kabel sedaj uporablja nečakinja in še vedno deluje BP.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sre Mar 26, 2008 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala za informacije!!! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni